Conectează-te cu noi

Eveniment

Persoanele atacate de urs la Batin în urmă cu 4 ani primesc 150.000 de lei daune din partea statului

Publicat acum

pe

Instanța Judecătoriei Cluj-Napoca a obligat două ministere să achite daune morale totale de 150.000 de lei unui bărbat și a unui minor atacați de urs în localitatea clujeană Batin, comuna Unguraș, potrivit Clujust.

Incidentul traumatizant a avut loc în dimineața zilei de 30 august 2015. Totul s-a petrecut la o stână de oi, situată în apropierea unei păduri de pe raza localității Batin, comuna Unguraș. Primul atacat de urs a fost minorul în vârstă de 13 ani la acea dată, care a fost scăpat din ghearele animalului de către un cioban în vârstă de 42 de ani. Minorul a fugit repede în sat pentru a căuta ajutor, iar bărbatul a continuat „duelul” cu ursul. Câinii de la stână au alungat în cele din urmă ursul, iar apoi un vecin l-a transportat pe bărbat în sat, cu un tractor, pentru a fi preluat ulterior de ambulanță.

Personalul medical ajuns la fața locului a acordat victimelor primul ajutor, după care le-au transportat la Spitalul Municipal Dej pentru îngrijiri medicale și investigații suplimentare.

Ciobanul în vârstă de 42 de ani s-a aflat stare gravă cu multiple plăgi și urme de mușcături, în timp ce băiatul, care a suferit doar câteva plăgi și echimoze, se afla în stare stabilă.

Ambele victime au fost transportate mai departe la Cluj-Napoca pentru investigații amănunțite.

După ce au fost spitalizate și au urmat tratamente timp de mai multe luni de zile și chiar au rămas cu sechele în urma atacului, cele două victime au decis să acționeze în instanță statul român și să ceară daune fizice și morale.

Ambele victime și-au scos certificate medico-legale care atestă traumele suferite. În cazul minorului atacat, au fost înregistrate „leziuni traumatice care au necesitat 28-30 de zile de îngrijiri medicale care nu au pus în primejdie viața victimei, nu au dus la instalarea de sechele morfo-funcționale, au cauzat apariția unor cicatrici tegumentare, fără prejudiciu estetic”, iar în cazul bărbatului au fost înregistrate „leziuni traumatice care au necesitat 40-45 de zile de îngrijiri medicale care au pus în primejdie viața victimei, au dus la instalarea de sechele morfo-funcționale manifestate prin tulburări de motilitate și sensibilitate la nivelul membrului superior dreptcare necesită tratament de kinetoterapie, precum au cauzat și apariția unor cicatrici tegumentare încadrate în noțiunea de prejudiciu estetic”, potrivit rapoartelor medico-legale.

După ce s-au judecat mai mulți ani, în final instanța a decis obligarea Ministerului Mediului și Ministerului Apelor și Pădurilor la plata în solidar către bărbatul atacat de urs a sumei de 100.000 lei și către minorul atacat a sumei de 50.000 lei.

Detalii suplimentare, AICI!

CITEȘTE ȘI:

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER