Conectează-te cu noi

....

Naţional

Persoanele care au dobândit titlul de doctor după 1 ianuarie 2010 au dreptul la sume compensatorii

Publicat acum

pe

....

consiliul-judetean-cluj-premiere-profesori

Persoanele care au dobândit titlul de doctor după 1 ianuarie 2010 au dreptul la sume compensatorii, precizează Avocatul Poporului, într-un comunicat de presă.

....

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis Recursul în interesul legii formulat de către Avocatul Poporului privind interpretarea și aplicarea dispozițiilor: art. 30 alin. (6) și art. 48 alin. (1) pct. 7 din Legea cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, art. 4 alin. (1), art. 6 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 1/2010 privind unele măsuri de reîncadrare în funcții a unor categorii de personal din sectorul bugetar și stabilirea salariilor acestora, precum și alte măsuri în domeniul bugetar, cu modificările și completările ulterioare precum și art. 1 alin. (5) din Legea nr. 285/2010 privind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice, art. 8 din Anexa nr. 5 a Legii nr. 63/2011.

Conform Deciziei nr. 21 din 21 noiembrie 2016, pronunțată în Dosarul nr. 20/2016, Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit că au dreptul la sume compensatorii persoanele care au dobândit titlul de doctor după intrarea în vigoare a Legii nr. 330/2009. Decizia I.C.C.J. va deveni obligatorie pentru instanțele de judecată după publicarea în Monitorul Oficial a Deciziei instanței supreme.

În Recursul în interesul legii formulat în 22 iulie 2016, Avocatul Poporului a opinat că persoanele care au obținut titlul științific de doctor după 1 ianuarie 2010 sunt în aceeași situație juridică cu cei care l-au obținut anterior anului 2010, criteriul temporal nejustificând lipsirea celor din a doua categorie de acordarea sporului de doctorat. Avocatul Poporului a apreciat că se impune înlăturarea oricăror forme de discriminare dintre salariații care au titlul științific de doctor, aflați în aceleași condiții de muncă, indiferent de momentul obținerii lui.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER