Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Peste 100 de preoți la înmormântarea fostului protopop de Dej, Teofil Herineanu – GALERIE FOTO

Publicat acum

pe

inmormantare Teofil Herineanu protopop (2)

Fostul protopop al Dejului, părintele Teofil Herineanu a fost condus astăzi pe ultimul drum. La slujba de înmormântare au participat câteva sute de credincioși, iar biserica a fost arhiplină.

....

Trupul său a fost depus în ultimele zile la Biserica Parohială Dej 1, de pe strada Gutinului. Acolo, sute de credincioși au fost pentru a își lua rămas bun de la cel care a fost protopopul Dejului pentru nu mai puțin de 37 de ani.

Astăzi, de la ora 10, la Biserica “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” a fost oficiată Sfânta Liturghie, urmată apoi de la ora 12:00 de Slujba Prohodului. Pentru 100 de preoți s-au rugat la căpătâiul părintelui Herineanu, în fruntea acestora aflându-se ÎPS Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului.

Trupul părintelui a fost scos din biserică și purtat pe umeri, preoții și credincioșii înconjurând cu sicriul biserica în care Herineanu a slujit zeci de ani.

În jurul orei 14, părintele Teofil Herineanu a fost condus de credincioși pe ultimul drum. Cortegiul funerar s-a deplasat pe jos până la Cimitirul Mare din cartierul Mulatău, acolo unde a fost depus trupul neînsuflețit.

Preotul Teofil Herineanu s-a aflat la conducerea Protopopiatului Dej din 1 martie 1978. La sfârșitul anului trecut, problemele lui de sănătate s-au agravat, astfel că pe 1 ianuarie 2015 a predat ”ștafeta” Protopopiatului Dej preotului Ionuț Buftea.

Citește și: Teofil Herineanu, fostul Protopop al Dejului, a trecut la cele veșnice

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER