Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Teofil Herineanu, fostul Protopop al Dejului, a trecut la cele veșnice

Publicat acum

pe

teofil herineanu

Credincioșii ortodocși din Dej sunt în doliu! Cel care a fost până la începutul anului acesta protopopul Dejului, preotul Teofil Herineanu, a trecut în neființă.

....

Preotul Teofil Herineanu s-a născut la 17 iulie 1939 în localitatea Nușeni. Acesta a urmat în perioada 1946-1950 cursurile școlii primare din localitate, pentru ca mai apoi să învețe la Beclean, între 1950 și 1953. Următorii 3 ani a studiat la Liceul de Băieți din Dej, iar între anii 1956-1962 a urmat cursurile Institutului Teologic de grad Universitar din Sibiu.

Teofil Herineanu a fost hirotonit preot în 28 noiembrie 1965, în Cluj-Napoca. Acesta a fost casier la Episcopia Vadului, Feleacului și Clujului, apoi preot în parohia Dej III (Valea Codorului-Viile Dejului) și mai apoi paroh al parohiei Dej I.

Preotul Teofil Herineanu s-a aflat la conducerea Protopopiatului Dej din 1 martie 1978. A fost hirotesit sachelar, apoi iconom la data de 17 octombrie 1971, stavrofor la data de 10 iulie 1982 și distins cu Crucea Patriarhală în data de 17 octombrie 1995.

Părintele Herineanu avea probleme de sănătate, iar anul acesta, pe 1 ianuarie, a predat ”ștafeta” Protopopiatului Dej preotului Ionuț Buftea.

Sâmbăta, 7 februarie, la ora 10:00, la Biserica ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, de pe strada Gutinului nr. 7, va fi oficiată Sfânta Liturghie, urmată apoi de la ora 12:00 de Slujba Prohodului.

Dumnezeu să îl ierte!

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER