Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Sfert de veac pentru iubitorii de cultură din ASTRA Dej – GALERIE FOTO

Publicat acum

pe

ASTRA Dej (3)

Asociațiunea Transilvană pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român, Despărțământul ”Dr. Teodor Mihali” Dej au organizat în această după-amiază un eveniment dedicat sărbătoririi unui ”Sfert de veac la ASTRA Dej”.

Evenimentul de la Cercul Militar a fost o întâlnire de suflet a astriștilor dejeni și nu numai, aceștia aducându-și aminte de momentele istorice din ianuarie 1990, atunci când, la Dej, un grup de intelectuali au reînființat societatea culturală sub numele ASTRA. La 18 ianuarie 1990 a avut loc adunarea generală de constituire, iar cei 145 de participanţi au adoptat statutul, programul de activitate şi au ales primul comitet al asociaţiei.

În aprilie 1990, are loc Adunarea Generală de la Sibiu care consfinţeşte reînfiinţarea Asociaţiunii, la care Dejul aderă imediat, devenind Despărţămîntul Dej al ASTRA, care va lua mai târziu numele de dr. Teodor Mihali, în memoria marelui astrist şi patriot someşean.

După 25 de ani, astriștii dejeni au rememorat cu nostalgie momentele de început ale renașterii ASTRA Dej. La întâlnirea din această după-amiază a participat și președintele Asociațiunii ASTRA, prof. univ. dr. Dumitru Acu, dar și președinți ai despărțămintelor din zona Ardealului și nu numai (Gherla, Blaj, Năsăud, Republica Moldova – Cahul).

În cadrul ”Sfert de veac la ASTRA Dej” s-a făcut și o analiză a activității astriștilor care au trecut în neființă.

La Cercul Militar din Dej au fost prezenți și primarul Morar Costan și viceprimarul Aurelian Mureșan.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER