Conectează-te cu noi

....

Ştiri din zonă

Peste 20.000 de sarmale și tot atâtea felii de cozonac pentru pelerinii de la Nicula

Publicat acum

pe

....

Zeci de mii de pelerini sunt aşteptaţi să se roage cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului la Icoana Făcătoare de Minuni a Fecioarei Maria de la Mănăstirea Nicula, judeţul Cluj, călugării pregătind câte 20.000 de sarmale şi felii de cozonac, conform Mediafax.

....

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov, a declarat că la manifestări sunt invitaţi înalţi ierarhi ortodocşi din Ucraina şi Franţa.

Zeci de mii de pelerini sunt aşteptaţi cu ocazia sărbătorii Adormirea Maicii Domnului să se roage la Icoana Făcătoare de Minuni a Fecioarei Maria de la Mănăstirea Nicula. În noaptea de luni spre marţi icoana va fi scoasă din biserică şi se va înconjura biserica, iar marţi de la ora 9 va fi oficiată slujba de Liturghie de către un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ. Din sobor mai fac parte mitropolitul Luca, de Zaporozhye şi Melitopol din Ucraina, mitropolitul Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale, care vine de la Paris, şi episcopul vicar al Arhiepiscopiei Aradului, Emilian Crişan”, a spus Ivanov.

Potrivit acestuia, călugării de la Mănăstirea Nicula pregătesc pentru pelerini 20.000 de sarmale şi 20.000 de felii de cozonac.

Astăzi a avut loc o procesiune care a plecat din Gherla spre Mănăstirea Nicula, la care au participat sute de credincioşi ortodocşi, conduşi de mitropolitul Andrei Andreicuţ.

De asemenea, un pelerinaj spre Nicula a fost organizat tot astăzi de Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla, cu pornire din Gherla, iar marţi va fi oficiată Liturghia la biserica parohială din sat de episcopul Florentin Crihălmeanu.

Ordinea şi liniştea publică la Nicula vor fi asiguate de peste 250 de jandarmi.

 

Sursa – Mediafax.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER