Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Peste 250 de străini care lucrau fără forme legale, depistați în județul Cluj. Munceau într-o fabrică ce produce echipamente electrice pentru mașini

Publicat acum

pe

Polițiștii de imigrări din Cluj au depistat 253 de străini din Maroc, Mexic și Paraguay, care desfășurau activități lucrative fără forme legale, în urma controlului efectuat la o societate comercială.

Pentru 150 de persoane din Maroc au fost emise decizii de returnare, fiind obligate să părăsească țara și, totodată, s-a dispus măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României pe o perioadă de 6 luni.

Activitatea de prevenire și combatere a muncii nedeclarate a cetățenilor străini  reprezintă o prioritate a Inspectoratului General pentru Imigrări, în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățeanului, printr-un control permanent asupra respectării legislației în domeniul migrației.

Astfel, poliţiştii Serviciul pentru Imigrări al județului Cluj, în cooperare cu inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, au desfăşurat o acţiune pe raza de competenţă pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale atât de către angajatori cât și de angajați.

În acest sens, s-a avut în vedere existența avizelor de muncă pentru fiecare cetățean străin angajat, modul în care firmele au încheiat contracte de muncă cu aceste persoane și legalitatea șederii pe teritoriul țării noastre a străinilor.

Polițiștii de imigrări au depistat 253 străini, bărbați și femei, care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale la o societate comercială cu obiect de activitate fabricarea de echipamente electrice și electronice pentru autovehicule. Printre cetățenii străini se regăsesc 150 din Maroc, 54 din Mexic şi 49 din Paraguay.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că cetăţenii marocani au intrat în România în baza unor vize de scurtă şedere în scop de afaceri, iar cetăţenii din Mexic şi Paraguay în baza paşapoartelor deţinute.

Întrucât, la momentul depistării, cetăţenii din Maroc nu respectau scopul pentru care au venit în România, acestora le-au fost revocate vizele de intrare pe teritoriul României, iar pe numele lor au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligaţi să părăsească teritoriul ţării în termen de 15 zile şi, totodată, s-a luat măsura nepermiterii intrării pe teritoriul ţării noastre pentru o perioadă de 6 luni de la data ieşirii din ţară, conform O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România cu completările şi modificările ulterioare.

Activitățile în acest caz continuă, urmând a fi dispuse măsurile legale atât față de reprezentanții societății comerciale, cât și față de ceilalţi cetăţeni depistaţi.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea unor astfel de acţiuni, pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale și a muncii nedeclarate, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER