Conectează-te cu noi

....

Ştiri din zonă

Peste 3000 de jandarmi, poliţişti şi pompieri vor asigura măsuri de ordine publică la UNTOLD 2019!

Publicat acum

pe

....

FOTO – Arhivă

Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a festivalului UNTOLD, structurile Ministerului Afacerilor Interne vor acţiona, în sistem integrat, pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în municipiul Cluj-Napoca şi în zona de desfăşurare a evenimentului.

Zilnic, aproximativ 400 de jandarmi, 500 de poliţişti, 150 de pompieri, 17 medici şi 25 de voluntari SMURD vor asigura măsurile de securitate şi asistenţă medicală pentru participanţi.

....

Lucrătorii M.A.I. vor fi prezenţi în zona desfăşurării evenimentului, vor institui elemente de prefiltrare pe traseele de sosire şi plecare a participanţilor şi rezerve de intervenţie în zonele aglomerate.

Poliţişti, ajutaţi de câini specializaţi, vor efectua controale pirotehnice preventive şi vor fi prezenţi în punctele de acces, pe toată perioada festivalului.

Vor fi organizate trei puncte de prim-ajutor şi trei puncte medicale avansate pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă (spitale mobile) şi unul în rezervă, iar echipaje mixte de pompieri şi paramedici SMURD se vor afla în permanenţă în zona de desfăşurarea a evenimentului.

Jandarmii şi poliţiştii vor desfăşura misiuni de ordine publică în zona gărilor, aeroportului, pe traseele mijloacelor de transport în comun, în zonele de cazare a turiştilor români şi străini, pentru sigurnaţa tuturor participanţilor, precum şi pentru monitorizarea şi fluidizarea traficului.

Şi în acest an, descurajarea şi combaterea consumului/deţinerii/traficului de substanţe interzise rămâne unul dintre obiectivele principale, iar în incinta festivalului va fi amenajată o secţie de poliţie temporară pentru gestionarea eficientă a sesizărilor şi pentru a interveni prompt în orice situaţie.

În cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă, opt ambulanţe şi autospeciale pentru transport personal şi victime multiple SMURD se vor afla în perimetrul festivalului pentru transportul la spital. Două autospeciale pentru intervenţie la accidente colective şi calamităţi, o autospecială CBRN şi două autospeciale pentru stins incendii cu modul de descarcerare vor asigura intervenţia rapidă în caz de necesitate.

Pe timpul desfăşurării festivalului, un echipaj al Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., cu un elicopter tip EC-135 cu FLIR (sistem de observare electro-optic pe timp de zi şi de noapte), va survola zona cu misiunea de a monitoriza şi transmite în timp real datele şi imaginile necesare pentru buna desfăşurare a acestui eveniment.

De asemenea, elicopterul Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca, dotat cu 2 kit-uri medicale, la solitarea ISUJ Cluj, va fi prezent pe toată perioada festivalului Untold, astfel încât persoanele care au nevoie de intervenţie medicală să fie transportate în timp scurt pentru îngrijiri medicale.

Reprezentanţii M.A.I. recomandă:
Reprezentanţii forţelor de ordine reamintesc tuturor participanţilor că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, este interzisă prezenţa la acest tip de eveniment a persoanelor care au asupra lor substanţe halucinogene, iritant lacrimogene sau cu efect paralizant, arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestuia.

Pentru o comunicare cât mai rapidă şi eficientă, în interior vor fi instalate corturi de unde puteţi obţine toate informaţiile necesare pentru siguranţa dumneavoastră. Respectaţi indicaţiile forţelor de ordine, cooperaţi şi evitaţi implicarea în conflicte de orice natură.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER