Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Peste 400 de candidați susțin astăzi la Dej prima probă la Bacalaureat 2018, în cele două centre de examen

Publicat acum

pe

Examenul de Bacalaureat începe astăzi cu proba la Limba şi Literatura Română, urmată apoi mâine, 26 iunie, de cea la Limba şi Literatura maternă. Miercuri, 27 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului, iar ultima probă, cea la alegerea profilului și specializării, se va desfășura joi, 28 iunie.

Conform Ministerului Educaţiei Naţionale, pentru susţinerea probelor scrise, în cele 440 de centre de examen, s-au înscris 136.871 de elevi, dintre care 118.856 sunt absolvenţi ai promoţiei 2018, iar 18.015 de absolvenţi sunt din seriile anterioare.

La nivelul municipiului Dej sunt înscriși 402 candidați, aceștia urmâând să susțină probele „Examenului de Maturitate” în cele două centre organizate la Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” și Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși”.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, în județul Cluj s-au înscris 4198 absolvenți.

Afişarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie, până la ora 12:00, fiind urmată de depunerea contestaţiilor între orele 12:00 şi 16:00.

În perioada 5 – 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie. Rezultatele vor fi afişate, atât la instituţiile de învăţământ, cât şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

Elevii care nu promovează examenul de Bacalaureat în prima sesiune pot să se înscrie în perioada 10-13 iulie pentru a doua sesiune de examen, care va începe pe 20 august.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER