Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Olimpicii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” Dej, excursie tematică la Cetatea Alba Carolina – FOTO

Publicat acum

pe

Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej a organizat sâmbătă, 16 iunie, excursia tematică „Omagiul olimpicilor pentru Centenarul Marii Uniri”, finanțată de Consiliul Județean Cluj, activitate la care au participat 50 de elevi din ciclul gimnazial.

În Anul Centenar, școala dejeană a ales să aducă un elogiu marelui eveniment din istoria românească prin organizarea unei incursiuni tematice la Alba Iulia, „cetatea de suflet a neamului românesc”. Excursia a avut ca obiectiv principal dezvoltarea competenţelor de învăţare, comunicare, socializare ale elevilor olimpici şi de transmitere a valorilor istorico-culturale, etnografice, folclorice şi bio-geografice.

Elevii au fost purtați într-o călătorie spectaculoasă în timp, în vremuri de mult apuse, fiind fascinați de Ceremonialul Schimbului Gărzii și demonstrațiile cu salve de tunuri din inima Cetății Alba Carolina. Incursiunea cu ghid în tainele cetății bastionare de tip Vauban a punctat atât obiectivele istorice care au conexiuni directe cu Marea Unire: Catedrala Reîntregirii, Muzeul Unirii, Catedrala Romano-catolică, Cetatea Alba Carolina, cât și Porţile Cetăţii, Traseul celor Trei Fortificaţii, celula lui Horea.

Concursul pe tema Marii Uniri, adresat elevilor participanți la excursie, a valorificat cunoștințele dobândite pe parcursul vizitării obiectivelor istorice.

Popasul la monumentul ridicat în memoria voievodului Mihai Viteazul de lângă Mănăstirea Mihai Vodă din Turda, locul în care vibrează rugăciunea și istoria, a completat itinerariul pe urmele visului Marii Uniri.

În plus, la mănăstirea Dumbrava, un spațiu binecuvântat care a devenit casă pentru copii abandonați, orfani și bătrânii suferinzi, elevii au demonstrat prin gestul lor de a dărui haine, jucării și dulciuri faptul că performanța și împlinirea se cuantifică nu doar în rezultate academice excelente, ci și în lecții de generozitate, ca de la suflet de copil la suflet de copil.

Excursia tematică a fost gândită de Școala Gimnaziala „Avram Iancu” Dej ca o modalitate inedită de a recompensa rezultatele excelente obținute de elevi la olimpiadele şi concursurile şcolare și de a recunoaște efortul constant depus, stimulând, astfel, motivația elevilor în obținerea de noi performanțe.

 

A consemnat, profesor Stroia Armanda

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER