Conectează-te cu noi

Naţional

Peste 8.400 de polițiști vor fi la datorie de Ziua Națională a României

Publicat acum

pe

politisti premiati (2)

loading...

Peste 8.400 de polițiști vor fi la datorie, de Ziua Națională a României, pentru ca întreaga comunitate să se bucure în liniște și siguranță de această sărbătoare.

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României, în toată țara sunt programate ceremonii pentru depuneri de coroane de flori la monumentele eroilor neamului și la cele comemorative ale Marii Uniri, parade militare, precum și spectacole cultural-artistice, la care se preconizează participarea unui public numeros.

În acest context, Poliția Română va acționa, la nivel național, cu 8.486 de polițiști și 3.560 de autospeciale, în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona desfășurării manifestărilor publice, circumscrise acestor sărbători.

Astfel, din totalul polițiștilor implicați în misiunile desfășurate de Ziua Națională, 5.204 sunt de ordine publică, 1.511 sunt polițiști rutieri, iar 1.771 de polițiști sunt de la alte structuri.

Totodată, 3.514 patrule de siguranță publică, dintre care 678 pedestre și 2.836 auto, vor acționa, pentru menținerea ordinii și siguranței publice.

Structurile de poliție transporturi vor asigura patrularea pe 123 trenuri de călători, cu precădere pe rutele către municipiile unde vor avea loc manifestările, precum și în 262 de stații și triaje de cale ferată.

De asemenea, polițiștii de la transporturi vor patrula în 13 aerogări internaționale și naționale, precum și în 23 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

De Ziua Națională a României sunt preconizate a se desfășura manifestări publice și ceremonii pentru depuneri de coroane de flori, cu participare numeroasă. Măsurile de ordine și siguranță publică pentru aceste evenimente vor fi asigurate de 2.248 de polițiști.

 

FOTO – Arhivă

Naţional

ALERTĂ ÎN FARMACII! Un medicament prescris și pentru copii, RETRAS de la vânzare!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Mai multe loturi ale medicamentului Debridat, utilizat inclusiv pentru copii şi sugari, au fost retrase de pe piaţă.

Agenţia Naţională a Medicamentului a anunţat retragerea de pe piaţă a unor loturi ale medicamentului Debridat, decisă de compania producătoare. Motivul este acela că recipientul ar putea conţine un corp străin metalic ca urmare a unui incident care a avut loc la fabrica din Franţa unde este produs acest mediament.

Potrivit prospectului, Debridat 24 mg/5 ml granule pentru suspensie orală, este utilizat în cazul durerii din cadrul bolilor digestive sau biliare.

Debridat este un medicament care corectează tulburările tranzitului gastrointestinal care sunt legate de aceste afecţiuni.

Continuă să citești

Naţional

Veşti bune pentru salariaţii din România! La cât ar putea ajunge tichetele de masă în 2020

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

În această lună, mai exact pe data de 4 decembrie, proiectul de lege care prevede majorarea valorii nominale a tichetelor de masă la 20 de lei a primit raport favorabil de la Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială si este propusă pentru adoptare de către Camera Deputaţilor.

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr.165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, cu modificările şi completările ulterioare, prevede majorarea valorii nominale a tichetelor de masă la 20 de lei, a fost înregistrată la Senat pe 9 aprilie 2019, scrie ZF.

În prezent, valoanea nominală maximă a unui tichet de masă este de 15,18 lei şi conform, expunerii de motive a iniţialorilor propunerii, “nu este suficientă pentru a cumpăra o masa de prânz, în condiţiile în care valoarea medie a unui mese de prânz este de 21,40 lei”.

Continuă să citești

Naţional

Mesajul „Mi-e dor de tine” de la Londra a primit răspuns la București, după „Și mie” de la Cluj – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Mesajul „Mi-e dor de tine”, dedicat românilor aflaţi departe de casă şi amplasat la Londra, a primit răspuns, marţi seara, la Bucureşti, după ce la Podul Izvor a apărut mesajul „Te aştept”.

Reprezentanţii Festivalului „Lights ON” România, care au amplasat mesajele „Mi-e dor de tine” în Londra şi „Şi mie” la Cluj-Napoca au aprins, marţi seara, lumini cu mesajul „Te aştept”, la Bucureşti.

Instalaţia de lumină „Te aştept” a fost inaugurată pe Podul Izvor, ca o continuare a dialogului dintre „Mi-e dor de tine”, instalaţie aprinsă în Canary Wharf, Londra, şi „Şi mie”, instalaţie aprinsă pe podul Elisabeta din Cluj-Napoca.

Primele imagini cu mesajul „Mi-e dor de tine” au devenit virale pe reţelele de socializare în primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare