Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Peste o mie de dejeni au participat la ”Procesiunea Bucuriei de Rusalii” – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Procesiunea Bucuriei de Rusalii (11)

Peste o mie de credincioși din Dej s-au alăturat astăzi la ”Procesiunea Bucuriei de Rusalii”, eveniment organizat de Protopopiatul Ortodox Dej.

....

Protopopiatul Ortodox Dej a organizat în această după-amiază un eveniment inedit, pentru prima dată în municipiul Dej, intitulat ”Procesiunea Bucuriei de Rusalii”. Peste o mie de credincioși din Dej și din comunele alăturate, alături de preoții parohi, au pornit în procesiune la ora 16 de la bisericile de pe deal. Aceștia s-au îndreptat spre oraș, la lăcașul sfânt de pe strada Regina Maria, unde alte câteva sute de dejeni s-au alăturat procesiunii.

Ulterior, cu toții s-au îndreptat spre biserica din parcul mare, unde de la ora 17:00 a fost săvârșită Vecernia plecării genunchilor în altarul de vară al Capelei Militare. Pe tot parcursul procesiunii, credincioșii și preoții, în frunte cu preotul protopop Ionuț Buftea au rostit rugăciuni și au cântat cântece religioase.

Unei femei i s-a făcut rău cel mai probabil din cauza căldurii și a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportată cu ambulanța la spital.

La ”Procesiunea Bucuriei de Rusalii” au participat și primarul Morar Costan, viceprimarul Aurelian Mureșan, consilierul județean Vasile Sălătioan, deputatul Cornel Itu, precum și consilierul local Axinte Bob.

Click AICI pentru a vedea o GALERIE FOTO de la procesiune pe pagina de facebook Dej24.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER