Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Județul Cluj, reprezentat de 3 elevi de la CNAM Dej la un concurs național – FOTO

Publicat acum

pe

concurs civilizatie si istorie (1)

Trei elevi de la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Dej au obținut locul IV la etapa națională a Concursul Național Interjudețean ”Cultură și civilizație” în România.

Concursul “Cultură şi civilizaţie în România”este o competiţie cu caracter interdisciplinar ce se adresează elevilor din ciclul liceal. Acesta este centrat pe aspectele de interculturalitate, prin analiza istorică, lingvistică, etnografică, sociologică şi religioasă a fenomenelor etnoculturale din spaţiul românesc. Cele trei secţiuni ale concursului sunt: Studiu privind particularităţi  etnografice/etnologice şi lingvistice locale, Studiu privind mentalităţi culturale şi cercetare sociologică, Monografii istorice locale.

La faza județeană, elevii Colegiului Național ”Andrei Mureșanu” Dej, Maria Diana Belu (cls. a X-a C), Răzvan Claudiu Chira (cls. a X-a A) și Cătălin Boian (cls. a X-a D) – coordonați de prof. Cristina Albinetz – au reușit să obțină premiul I și s-au calificat la faza națională.

Ultima etapă a concursului s-a desfășurat pe parcursul a trei zile la Botoșani. Județul Cluj a fost reprezentat de elevii Colegiului Național ”Andrei Mureșanu” Dej. Elevii de clasa a X-a au prezentat proiectul de conservare ”Starostele în ceremonialul nunții din Chiuiești” și au reușit să capteze audiența, aducând astfel tradițiile Clujului pe scena botoșăneană. Cei trei elevi din Dej au reușit să obțină la finalul concursului locul IV, o performanță de lăudat ținând cont de faptul că au participat 38 de echipaje din toată țara.

Citește și: Trei elevi de la CNAM Dej, locul I la Concursul Național Intejudețean ”Cultură și civilizație” în România

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER