Conectează-te cu noi

Politic

PNL și-a depus lista de candidați pentru CJ Cluj. Mai mulți dejeni vor să facă parte din forul județean – FOTO

Publicat acum

pe

PNL candidatura CJ Cluj alegeri locale (1)

loading...

PNL Cluj și-a depus, în această dimineață, lista de candidați pentru Consiliul Județean Cluj, listă din care fac parte mai mulți dejeni.

În lista celor 47 de nume propuse de liberali la alegerile din 5 iunie pentru Consiliul Județean Cluj se regăsesc și câțiva dejeni: Marius Mînzat, actualul președinte al Consiliului Județean Cluj (a doua poziție), Anca Cristina Hodorogea, inspector școlar (poziția 9), Dan Gavrea (poziția 11), Violeta Mureșan, co-președinte OFL Dej (poziția 29), Mihai Lammert, economist (poziția 30) și Angela Zanc, economist (poziția 33).

LISTA COMPLETĂ:
1. TIŞE ALIN PĂUNEL
2. MÎNZAT MARIUS DOREL
3. TULUC CĂLIN MARIN
4. LEŞ MARIANA CARMEN
5. SECARĂ DOREL VIOREL
6. TODEA COSMIN ALEXANDRU
7. HAIDUC CRISTIAN
8. POP LIGIA VASILICA
9. HODOROGEA ANCA CRISTINA
10. SIMPLICEAN HOREA DAN
11. GAVREA DAN FELICIAN
12. GROŞAN NICOLAE GIULIAN
13. ANDRO MARINEL IOAN
14. SĂMĂRTEAN IULIU
15. MARC MARINELA
16. DRĂGHICI DUMITRU
17. BĂLAJ GHEORGHE MARIUS
18. GÂRBOAN GABRIELA MIRELA
19. MARCHIŞ ANGELA FELICIA
20. MĂRGINEAN ANDREI DAN
21. FELEZEU CĂLIN VALENTIN
22. MARCU VALTĂR
23. ARION HADRIAN VIRGIL
24. MUREŞAN MARIUS MIRCEA
25. AVRAM RUXANDRA IOANA
26. STOICA ALEXANDRA VASILICA
27. CIOTA MARIUS IOSIF
28. CRIŞAN AVRAM CONSTANTIN
29. MUREŞAN VIOLETA
30. LAMMERT MIHAI
31. PUŞCĂ MIRCEA VALER
32. MORAR MARIAN
33. ZANC ANGELA
34. RAŢIU IDIŞOR MENUŢ
35. VAMAN DANIEL
36. BRÂNDUŞAN VALENTIN DAN
37. MUREŞAN CRISTIAN MARIUS
38. CIUCAŞ SERGIU RAUL
39. FODOR OCTAVIAN IULIU
40. CĂLĂCEANU RADU CĂLIN
41. POP GHEORGHE
42. MORAR VLAD SEBASTIAN
43. MOGA SEBASTIAN IACOB
44. DREVE IOAN
45. MAILAT ION SORIN
46. ABRUDAN RAREŞ MARIUS
47. KIRALY ANDREI ŞTEFAN

Politic

Un nou tip de pensie pentru categoriile profesionale care vor venituri mai mari la final de carieră

Publicat acum

pe

loading...

Deputatul dejean Cornel Itu anunță că a votat pentru adoptarea proiectului de lege privind pensiile ocupaţionale.

”Am votat săptămâna aceasta, în ședința de plen a Camerei Deputaților, alături de colegii din PSD, pentru adoptarea Proiectului de lege privind pensiile ocupaţionale, act normativ inițiat în vara acestui an de către Guvernul PSD. Proiectul a fost adoptat cu amendamente și înființează un tip de pensie suplimentar față de cele care există în acest moment în România.

Conform noii legi, la un fond de pensii ocupaționale poate participa orice persoană care realizează venituri din salarii sau asimilate salariilor și care îndeplinește condițiile prevăzute în schema/prospectul fondului de pensii ocupaționale. De asemenea, sistemul este opțional, astfel încât nimeni nu poate să fie obligat să contribuie la un fond de pensii ocupaționale. Potrivit actului normativ, contribuțiile angajatorului și ale angajatului se datorează, se colectează și se virează de către angajator, iar contribuțiile persoanelor care obțin venituri din activități independente sunt virate direct de către acestea.

Adoptarea acestei legi ar putea fi o alternativă la pensiile speciale, întrucât, în baza unor contribuții în timpul activității, o serie de categorii profesionale vor putea, prin implicarea angajatorilor, să creeze o schemă de pensii facultative de care să beneficieze la finalul carierei”, transmite prin intermediul unui comunicat de presă Cornel Itu – deputat PSD Circumscripţia 13 – Cluj.

Continuă să citești

Politic

Ce avere are ministrul Agriculturii, gherleanul Adrian Oros

Publicat acum

pe

loading...

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, are un teren intravilan de 1.700 de metri pătraţi şi un teren agricol de 4.100 de metri pătraţi, cumpărate în 2002, respectiv 2007, dar şi o casă de 280 de metri pătraţi şi două apartamente de 71 şi, respectiv, 51,47 metri pătraţi, toate bunurile fiind deţinute în coproprietate cu soţia sa.

Potrivit declaraţiei de avere publicată pe site-ul Guvernului, ministrul mai deţine şi două autoturisme, unul – marca BMW – fabricat în 2009 şi un altul – marca Skoda din anul 2018 – cumpărat în leasing.

Ministrul Agriculturii nu are economii în bănci, însă are un împrumut de 100.000 de euro contractat în 2008, cu dată scadentă în 2033.

Potrivit declaraţiei de avere, Adrian Oros a primit o indemnizaţie ca deputat, în 2018, în valoare de 125.376 lei şi a încasat anul trecut un salariu de profesor universitar de 135.727 de lei. De asemenea, el a mai încasat o îndemnizaţie ca preşedinte al Colegiului Medicilor Veterinari Cluj de 13.332 lei şi una de vicepreşedinte de 12.000 de lei.

Soţia ministrului Agriculturii a încasat în 2018 un salariu de 13.300 de lei, iar din activităţi independente o sumă de 16.528 de lei.

Adrian Oros s-a născut în anul 1965 la Gherla. De profesie medic veterinar, a ajuns prorector la USAMV Cluj și în fruntea Colegiului Medicilor Veterinari din Cluj. În 2012 a fost ales deputat în Parlamentul României, pe listele PNL.

Continuă să citești

Politic

Guvernul Orban își asumă răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi și desființarea SIIJ!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Guvernul Orban îşi va asuma, la începutul anului viitor, răspunderea pentru desfiinţarea SIIJ şi pentru legea privind alegerea primarilor în două tururi, relatează surse guvernamentale pentru Mediafax. Potrivit acestora, Guvernul aşteapă un aviz din partea CSM pentru desfiinţarea secţiei.

Guvernul condus de Ludovic Orban îşi va asuma răspunderea pentru desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) şi pentru alegerea primarilor în două tururi, posibil în ianuarie 2020.

Potrivit aceloraşi surse, Guvernul aşteaptă un aviz din partea CSM pentru a demara procedura de asumare a răspunderii în privinţa desfiinţării SIIJ.

Premierul Ludovic Orban a declarat că vor fi făcute consultări cu Consiliul Superior al Magistraturii pe tema Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie, după ce vor avea loc alegerile în cadrul CSM.

Guvernul Orban îşi va asuma săptămâna aceasta răspunderea pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu şi pentru prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor.

Ministrul Justiţiei va merge la CEDO pentru a prezenta situaţia justiţiei din România.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare