Conectează-te cu noi

....

Social-Cultură

DEJ. Tu prinzi un lacăt pe ”Podul Îndrăgostiților” de peste Valea Salcă? – FOTO

Publicat acum

pe

podul indragostitilor dej (4)

Dejenii sunt așteptați astăzi, de Sfântul Valentin, pe strada Avram Iancu din Dej pentru a pune un lacăt pe podul de peste Valea Salcă.

....

Ideea îi aparține profesorului Constantin Albinetz, directorul Muzeului Municipal Dej. ”Vreau să le transmit tinerilor că trebuie să-și întemeieze relații de prietenie stabile și responsabile bazate pe devotament, iubire și respect reciproc. Doresc să fac o punte de legătură între cele două sărbători, având în vedere că luna februarie este o lună a iubirii, fiind pusă sub semnul sărbătorii Zilei Îndrăgostiților și a celei de Dragobete. În perioada aceasta sau în orice moment al anului, dejenii își pot dovedi iubirea închizând acolo un lacăt cu numele lor pe el, iar cheile să le arunce în apă”, a declarat Albinetz.

Dejenii sunt așteptați să vină astăzi, de la ora 12, la ”Podul îndrăgostiților” de pe strada Avram Iancu pentru a prinde un lacăt în semn de iubire și prietenie.

În întreaga lume (amintim doar Paris, Roma, Veneția, Florența, Moscova, Londra, Praga, Koln, Tel Aviv, Sydney, Copenhaga) sunt cel puțin 1000 de poduri celebre sau spații publice unde îndrăgostiții își prind ”lacătele iubirii” ca un simbol al dragostei lor veșnice.

În România acest obicei a apărut de ceva vreme în București, în parcul Herăstrău, unde tinerii îndrăgostiți au început să lege lacăte de Podul iubirii. La Cluj podul vechi de peste Someș spre Cetățuie, cunoscut cu numele de Podul Elisabeta a redevenit de câțiva ani un punct important pentru toți îndrăgostiții din oraș.

ACTUALIZARE FOTO:

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER