Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Poligonul de la CINCU – Ultima frontieră pentru militarii din DEJ înainte de AFGANISTAN – FOTO

Publicat acum

pe

Batalionul 811 Afganistan Cincu (2)

La Centrul de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre „Getica”, militarii Batalionului 811 Infanterie Dej (Protecția Forței „Dragonii Transilvani”) au desfășurat analiza post-acțiune pentru ultima etapă a programului special de pregătire pentru viitoarea misiune din teatrul de operații din Afganistan.

Toți cei implicați în comanda activităților de instrucție au identificat ultimele aspecte operaționale care trebuie remediate până la dislocarea în teatru.

Pe de altă parte, instrucția specifică a subunităților de manevră a continuat cu executarea tragerilor de luptă cu toate categoriile de armament din dotare. Astfel, într-un cadru tactic apropiat de cel din Afganistan, militarii din Dej, îmbarcați pe autovehiculele de luptă „URO VAMTAC” și-au verificat și perfecționat deprinderile de trăgători.

Transmiterea ordinelor de la comandanții de companii către plutoane și mai departe spre comandanții de grupe, folosindu-se limbajul standardizat în rețeaua radio, a constituit unul din aspectele urmărite de ofițerii din statul major care au supervizat activitatea.

Maiorul Marius Butilă, ofițer din statul major al batalionului, preciza că „simplitatea și claritatea cu care se transmit ordinele în rețeaua de conducere a subunităților au un rol decisiv în îndeplinirea cu succes a oricărei misiuni”.

Misiunea “Resolute Support” este condusă de NATO. Alianţa Atlantică pregăteşte deja momentul retragerii militare din Afganistan, astfel că Batalionul 811 Infanterie Dej este probabil una dintre ultimele unităţi româneşti care pleacă în teatrul de luptă.

Reclamă
2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER