Conectează-te cu noi

Naţional

Polițiștii trag un semnal de alarmă. Mare atenție când scoateți bani din bancomate!

Publicat acum

pe

BCR Banca tranzactii pos bancomat bani

Skimmingul constă în instalarea de dispozitive la bancomate sau POS-uri, prin care sunt copiate datele de pe benzile magnetice ale cărților de credit care, ulterior, pot fi folosite pentru inscripționarea unor noi cărți de credit.

Despre „bancomatul-fantomă”

Orice persoană care intenționa să extragă bani dintr-un astfel de bancomat nu putea bănui escrocheria. Chiar și meniul bancomatului poate fi identic cu unul original. Victima, după ce își introduce cardul în bancomat, selectează limba de utilizare, introduce codul de securitate și optează, apoi, pentru extragerea de bani. În acel moment, pe ecran apare mesajul că tranzacția nu poate avea loc din motive tehnice.

Ce se întâmpla între timp? Cu ajutorul computerului, datele privind contul și codul de securitate ale cardului pot fi copiate și memorate. Fără să bănuiască ce se întâmplă, ‘clientul’ recuperează cardul și pleacă în căutarea unui alt bancomat. Hoții pot folosi datele astfel obținute pentru a ‘clona’ cardurile victimelor. Acestea au aceleași elemente de identificare ca și cele originale, iar conturile accesate prin cardurile clonate sunt golite de bani.

Pentru a nu fi victimă a infracțiunilor de tip skimming, POLIȚIA ROMÂNĂ vă recomandă:

  • Nu lăsați la vedere chitanțe, facturi sau alte documente care conțin informații despre cardul dumneavoastră bancar! Anunțați imediat banca dacă vă schimbați datele personale (adresa, număr de telefon, etc.).
  • Dacă vi se blochează cardul în bancomat, nu cereți și nu permiteți ajutorul nimănui și mai ales, nu spuneți nimănui PIN-ul!
  • Nu facilitați ca cineva să stea aproape de dumneavoastră atunci când introduceți PIN-ul! Acoperiți tastatura cu mâna în momentul formării codului PIN și verificați autenticitatea fantei în care se introduce cardul bancar.
  • Posesorii de carduri trebuie să verifice dacă pe tastatura originală a bancomatului nu a fost aplicată o tastatură falsă, care permite reținerea codului PIN introdus.
  • Înainte de a efectua orice operațiune de extragere de numerar, este bine ca utilizatorii să tragă ușor de tastatura bancomatului. În cazul în care aceasta este falsă, se desprinde.

Un alt indiciu asupra falsității tastaturii este aspectul tastei cu nr. 5. Dacă este originală, tasta 5 prezintă o ușoară denivelare, în timp ce pe tastatura falsă este perfect netedă.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER