Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Posibil conflict de interese în cazul managerului Spitalului Judeţean Cluj!

Publicat acum

pe

FOTO – ZF

Deputatul Emanuel Ungureanu a depus joi sesizări la ANI, reclamând posibile conflicte de interese şi stări de incompatibilitate în cazul managerului Spitalului Judeţean Cluj şi a şefului Secţiei de Neurologie, primul fiind şi asociat unic la o pensiune, iar al doilea şi-a angajat fiul, scrie Mediafax.

Ungureanu a declarat, joi, că în cazul managerului Spitalului Judeţean Cluj, Petru Şuşca, posibilul conflict de interese şi stare de incompatibilitate apar şi într-un raport al Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii.

În urma concluziilor ultimului raport al Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii privind verificarea efectuată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj-Napoca în perioada 13.05.2019-17.05.2019, pe lângă alte multiple încălcări ale legilor în vigoare, în sarcina managerului acestei unităţi sanitare, Petru Şuşca, s-a reţinut şi o posibilă situaţie de incompatibilitate şi conflict de interese între funcţia de manager al spitalului şi calitatea de asociat unic la un SRL care administrează o pensiune, dar şi calitatea de preşedinte al Asociaţiei Maramureşenilor Cluj-Napoca. În baza atribuţiilor Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) am cerut să se efectueze investigaţiile necesare pentru a se stabili cu claritate dacă Petru Şuşca a încălcat legea în domeniul încompatibilităţilor şi a conflictului de interese”, a spus Ungureanu.

În ceea ce-l priveşte pe Ioan Ştefan Florian, şeful secţiei de Neurochirurgie al SCJU Cluj-Napoca, fost preşedinte al Senatului UMF şi fost membru al Consiliului de Administraţie al spitalului clujean, Ungureanu susţine că acesta, în calitate de şef al discipliniei de Neurochirurgie din cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie a UMF Cluj, şi-ar fi angajat fiul, Ioan Alexandru Florian, ca asistent universitar, în catedra unde el este şef de disciplină.

Această acţiune reprezintă o vădită stare de incompatibilitate şi conflict de interese care nu a fost adusă la cunoştinţa Decanatului Facultăţii de Medicină din cadrul UMF Cluj, Consiliului de Administraţie al SCJU Cluj-Napoca, al cărui membru a fost până de curând, sau Senatului UMF, al cărui preşedinte a fost Ioan Ştefan Florian până acum câteva săptămâni. Prin angajarea fiului său, Ioan Alexandru Florian, şeful disciplinei de Neurochirurgie din cadrul UMF Cluj, Ioan Ştefan Florian, se face vinovat de încălcarea Legii Educaţiei, dar şi a Cartei Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Cluj-Napoca. Fiul lui Florian este privilegiat şi protejat”, a subliniat deputatul USR.

Petru Şuşca şi Ştefan Florian nu au putut fi contactaţi deocamdată, scrie Mediafax.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER