Conectează-te cu noi

Eveniment

Poveste de film cu prostituate minore din Cluj și Dej! Detalii dintr-un dosar de trafic de minore și proxenetism

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Clujust vă prezintă detalii dintr-un dosar de trafic de minore și proxenetism din Cluj cu trei fete ce au avut calitatea de persoane vătămate. Întâmplările par dintr-un film, dar au avut loc în realitate, în Dej și Cluj-Napoca.

”Scenariul” conține amenințări cu cuțitul și pe messenger, oprirea unei mașini în trafic de către trei indivizi ce țineau în mâini sabie, rangă și bâtă de baseball, șantaj sentimental pentru bani, practicat de către un proxenet-loverboy, scrie sursa citată.

Dosarul penal a avut doi inculpați, condamnați definitiv de către Curtea de Apel Cluj la finele anului 2018. Unul dintre ei a mers pe recunoaștere și a primit pedeapsa mai repede: 3 ani și 6 luni închisoare pentru trafic de minori, dar fiind în stare de recividvă postcondamnatorie, a cumulat o pedeapsă rezultată de 6 ani și 4 luni. Al doilea inculpat a obținut schimbarea încadrării juridice în proxenetism și a primit doar 2 ani închisoare cu suspendare pe un termen de supraveghere de 3 ani. Veți vedea mai jos cum au cântărit judecătorii de au ajuns la această soluție. Dar mai întâi starea de fapt din dosar, care este de-a dreptul șocantă.

În Decizia penală nr.1460/A/2018 a Curții de Apel Cluj este prezentată starea de fapt pe capitole:

”În urma administrării probelor în ambele faze ale procesului penal, rezultă următoarele:

  1. Racolarea de pe stradă a ambelor victime din Dej

În luna octombrie 2016 inculpatul SMB din Iași se mută la rudele lui Z. A, prietenul său, la adresa .. din Cluj-Napoca.

Din analiza declarațiilor inculpatului menționate mai sus și ale martorei K. (, rezultă că la data de 23 octombrie 2016 cei doi se întorceau împreună cu martora P (căsătorită K) , toți trei într-un autoturism, din Baia Mare către Cluj-Napoca. Pe str…din Dej le-au abordat pe persoanele vătămate S.M.I și C.A. și martora M.N.D toate în vârstă de 17 ani. Ele se aflau în stradă pentru a practica prostituția, potrivit declarației martorei M.. Cei doi bărbați s-au prezentat a fi „Arpi” și respectiv „Bighidiu” și le-au invitat la un suc în Gherla, promițându-le că ulterior le vor duce înapoi la Dej. Toți șase au urcat în autoturismul inculpaților, condus de inculpatul S.M.B, martora K. a coborât pe traseu și au mers mai departe către Cluj-Napoca la garsoniera de pe str… unde locuiește inculpatul Z.A.. Acolo au petrecut și s-au drogat și, potrivit aceleiași martore M. ceilalți patru au format două perechi: S. cu A., Z. cu M.

În cursul urmăririi penale martora M.N. a arătat că a doua zi, ea le-a chemat pe cele două tinere să meargă acasă la Dej. Persoana vătămată C.A. a refuzat și se comporta ca și cum ar fi avut o relație cu inculpatul S.M.B, iar persoana vătămată SMI i-a spus martorei că o va însoți până la domiciliu. Martora M. declară că în acel moment Z. s-a enervat, a ridicat vocea la ea și a spus că încă nu îi cunoaște adevărata față, că nu va merge nicăieri până marți dimineața promițându-i că o va duce el acasă. Persoana vătămată nu a fost de acord să rămână și a încercat să plece dar inculpatul Z.A. a fugit după ea cu un cuțit amenințând-o că o omoară dacă nu se oprește.

Martora a arătat că la scurt timp inculpatul a revenit în locuință ținând-o de după cap pe persoana vătămată care continua sa-i spună să o lase să plece acasă. Inculpatul i-a promis că a doua zi o va duce el personal acasă. Martora M.N. a arătat că s-a speriat și i-a cerut inculpatului Z.A. să o ducă la ocazie pentru a pleca acasă, inculpatul împreună cu persoana vătămată S.M.I au condus-o spre ieșirea din Cluj-Napoca, persoana vătămată i-a spus martorei că va încerca să urce și ea în mașina pe care martora o va opri la ocazie, însă inculpatul i-a atras atenția că dacă va face o mișcare greșită și încearcă sa fugă o va căuta la Dej și o va omorî. Persoana vătămată S.M.I a arătat că i-a cerut de mai multe ori inculpatului să o ducă acasă la Dej, a insistat pe lângă el, spunându-i că are o fetiță mică de care îi este dor.

Citește continuarea, pe clujust.ro!

Eveniment

Managerul spitalului din Dej: ”Din ce știu eu, în momentul acesta, Dejul nu a depășit Cetanul ca număr de cazuri COVID-19”

Publicat acum

pe

loading...

Invitat la emisiunea ”Cu cărțile pe față” de la Radio Fir, medicul Mihai Pandrea – managerul Spitalului Municipal Dej – a confirmat că sunt cazuri de COVID-19 în municipiul Dej și în localitățile Cetan și Reteag, ”însă nu așa multe”.

Întrebat dacă sunt persoane din Dej confirmate cu coronavirus, medicul Mihai Pandrea a spus: ”Sigur că sunt pacienți confirmați. Sunt din Dej, Cetan și din Reteag. Nu sunt așa mulți. De joi, de vineri, de când am început să trimitem cazurile la Cluj, cam tot ce am suspicionat că ar putea fi infectat, s-a confirmat pozitiv. Nu avem voie să dăm cifre oficiale, nume, nimic, singurul îndreptățit este domnul prefect. Sunt câteva persoane în Dej care sunt pozitive (…) Nu toate cazurile trec pe la noi, prin la spital. Sunt cazuri duse direct la Cluj, de către ambulanță. Alții folosesc mijloace proprii de deplasare și se duc singuri la Cluj, fără să treacă prin spital. Noi despre aceste persoane – care nu trec prin spital – nu știm nimic”, a spus Pandrea, care ulterior a revenit asupra răspunsului și a mai menționat ”din ce știu eu, în momentul acesta, Dejul nu a depășit Cetanul (n.r. – ca număr de cazuri COVID-19), dar asta nu înseamnă nu se poate întâmpla oricând”.

Anterior, în aceeași emisiune, managerul Spitalului Municipal Dej a vorbit și despre situația din localitatea Cetan, comuna Vad: ”Din momentul în care s-a confirmat primul pacient suspect din localitate, am constatat că din acea localitate avem și noi internate două paciente. În localitatea Cetan sunt cele mai multe cazuri pozitive în momentul acesta. Absolut toate cazurile care au avut legătură cu persoanele respective (n.r. – cele infectate deja) s-au pozitivat, așa că există nouă persoane pozitive în Cetan. Două dintre ele erau internate anterior la noi în spital, s-au confirmat și cele două – având legătură cu familia respectivă, plus încă una dintre angajatele noastre, în total trei persoane care au fost trimise la Clinica de Boli Infecțioase Cluj”.

foto: arhivă Dej24.ro

Continuă să citești

Eveniment

Conducerea Salinei Ocna Dej, REACȚIE după zvonurile privind cazurile de COVID-19

Publicat acum

pe

Photo credits - Horea-Andrei Mihuţ
loading...

Conducerea Salinei Ocna Dej infirmă informația apărută aseară pe o pagină de Facebook, conform căreia ar exista mai multe cazuri confirmate de coronavirus la salină. Directorul Alin Sălătioan susține că, într-adevăr, un angajat a fost infectat cu COVID-19, însă acesta nu a mai fost la muncă din 21 martie, fiind în concediu.

Aseară, pe o pagină de Facebook intitulată ”Salina Ocna Dej” a apărut mesajul că ”există primele cazuri confirmate de coronavirus la Salina Ocna Dej”. Informația a fost ”rostogolită” în spațiul public, având numeroase distribuiri și comentarii.

Astăzi, conducerea Salinei Ocna Dej ne-a trimis un comunicat de presă referitor la acest subiect:

”Urmare aparitiei ieri 31.03.2020 a unor informatii denigratoare si instigatoare la adresa conducerii Sucursalei Salina Ocna Dej, pe un site de socializare (Facebook) utilizand o pagina denumita ”Salina Ocna Dej

In calitate de director al Sucursalei Salina Ocna Dej va fac urmatoarele precizari:

a) Acest site, pagina de facebook ”Salina Ocna Dej” nu este site-ul oficial al Sucursalei Salina Ocna Dej,

b) ESTE O PAGINA PRIVATA CARE A UTILIZAT IN MOD ILEGAL SIGLA SALROM. Sigla Salrom, care este marca inregistrata la OSIM de catre SNS SA si nu poate fi utilizata in postari private!

c) Au fost postate informatii false cu privire la existenta in cadrul Sucursalei a doua cazuri de imbolnaviri cu coronavirus, cu scopul de a crea panica printre salariatii Sucursalei.

Societatea Nationala a Sarii S.A. si implicit Sucursala Salina Ocna Dej se delimiteaza de toate mesajele care au aparut pe aceasta pagina de facebook si va efectua o cercetare in acest sens pentru sanctionarea persoanei vinovate.

Totodata va comunic ca la nivelul Sucursalei Salina Ocna Dej, desi am luat toate masurile necesare de prevenire a imbolnavirii cu COVID 19, avem confirmat un singur caz de imbolnavire cu COVID -19 in data de 30.03.2020, caz care a fost imediat comunicat si la sediul SNS SA, conform protocolului instituit pentru situatia de urgenta , urmare  decretului prezidential nr. 195/2020.

Mentionez ca angajatul confirmat cu COVID -19 nu a fost prezent la serviciu in cadrul Sucursalei Salina Ocna Dej din data de 21.03.2020, astfel ca nu a contaminat pe colegii prezenti la serviciu (nici un coleg cu care a intrat in contact nu prezinta simptome).

Avand in vedere ca au trecut 10 zile din data in care nu a mai fost prezent in unitate pana la confirmarea cu COVID-19, in urma recomandarilor primite de la DSP Cluj, am luat decizia ca tot schimbul de munca pe care acesta isi desfasura activitatea sa nu fie prezent la serviciu.

Consider ca s-au luat toate masurile posibile pe linie de Securitate si Sanatate in munca cu toata responsabilitatea pentru resursa umana gestionata la Sucursala Salina Ocna Dej”, a transmis directorul Salinei Ocna Dej, Alin Sălătioan.

Continuă să citești

Eveniment

Metoda INEDITĂ găsită de doi bărbați din Dej pentru a dezinfecta hainele, în scara blocului – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

loading...

Doi bărbați din Dej – tată și fiu – au ”inventat” un dispozitiv prin care atât ei, cât și vecinii lor din bloc pot să își dezinfecteze hainele atunci când se întorc acasă.

”Dezinfectorul cu cloramină” este un sistem prin care locatarii unei scări de bloc de pe strada 1 Mai din Dej pot să își dezinfecteze hainele înainte de a intra în locuințe. Ideea aparține unor dejeni – tată și fiu – care locuiesc în respectivul imobil de aproape 20 de ani.

”Mă gândeam la faptul că toată lumea ne zice să ne protejăm prin spălarea mâinilor, prin mască, dar nimeni nu a zis prea multe despre haine. Adică dacă cineva infectat strănută și rămâne pe haine? Și atunci mă gândeam cum aș putea face să dezinfectez hainele. Cu puțin ajutor de la tata – care a venit cu ideea unor ”șprițuitoare” de umiditate, cum sunt folosite în sere și creează în jur o ceață -, am folosit un motoraș de mașină – cel folosit pentru spălătoarele de parbriz – și aia o a fost. O invenție – dacă pot să îi spun așa – simplă, dar eu cred că e destul de eficientă. Mai mult decât atât, ceea ce e fain e că am folosit doar materiale la mâna a doua, oarecum din ce era dat spre reciclare”, a povestit pentru Dej24.ro Răzvan Chira, dejeanul în vârstă de 22 ani care a ”inventat” acest sistem.

Cum funcționează sistemul? Persoanele care intră în scară apasă un buton amplasat pe balustradă, iar apoi dezinfectorul dispersează cloramină pe hainele lor.

”Butonul ce acționează sistemul provine tot de la o mașină – e butonul de avarie -, unul de 12V, cu o sursă pentru acest sistem. După ce se apasă butonul, se pornește pompa ce e conectată la un recipient cu dezinfectant – noi am folosit cloramină, care duce lichidul la diuzele de dispersie și astfel se formează ceața”, ne-a mai spus tânărul, student la Facultatea de Studii Europene – specializarea Relații Internaționale.

Vecinii celor doi bărbați s-au declarat încântați de ideea de a-și dezinfecta hainele înainte de a intra în locuințe. ”Vecinii ne-au mulțumit, chiar au apreciat faptul că ne-am gândit și la ei. Eu zic că e bine-venită, mai ales că la baza ei am pus un covor care e mereu îmbibat în cloramină și practic sunt dezinfectate și încălțările tuturor celor care intră în bloc, indiferent că folosesc aparatul sau nu”, a mai zis Răzvan.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să dai LIKE paginii noastre de Facebook!

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare