Conectează-te cu noi

Eveniment

Poveste de film cu prostituate minore din Cluj și Dej! Detalii dintr-un dosar de trafic de minore și proxenetism

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Clujust vă prezintă detalii dintr-un dosar de trafic de minore și proxenetism din Cluj cu trei fete ce au avut calitatea de persoane vătămate. Întâmplările par dintr-un film, dar au avut loc în realitate, în Dej și Cluj-Napoca.

”Scenariul” conține amenințări cu cuțitul și pe messenger, oprirea unei mașini în trafic de către trei indivizi ce țineau în mâini sabie, rangă și bâtă de baseball, șantaj sentimental pentru bani, practicat de către un proxenet-loverboy, scrie sursa citată.

Dosarul penal a avut doi inculpați, condamnați definitiv de către Curtea de Apel Cluj la finele anului 2018. Unul dintre ei a mers pe recunoaștere și a primit pedeapsa mai repede: 3 ani și 6 luni închisoare pentru trafic de minori, dar fiind în stare de recividvă postcondamnatorie, a cumulat o pedeapsă rezultată de 6 ani și 4 luni. Al doilea inculpat a obținut schimbarea încadrării juridice în proxenetism și a primit doar 2 ani închisoare cu suspendare pe un termen de supraveghere de 3 ani. Veți vedea mai jos cum au cântărit judecătorii de au ajuns la această soluție. Dar mai întâi starea de fapt din dosar, care este de-a dreptul șocantă.

În Decizia penală nr.1460/A/2018 a Curții de Apel Cluj este prezentată starea de fapt pe capitole:

”În urma administrării probelor în ambele faze ale procesului penal, rezultă următoarele:

  1. Racolarea de pe stradă a ambelor victime din Dej

În luna octombrie 2016 inculpatul SMB din Iași se mută la rudele lui Z. A, prietenul său, la adresa .. din Cluj-Napoca.

Din analiza declarațiilor inculpatului menționate mai sus și ale martorei K. (, rezultă că la data de 23 octombrie 2016 cei doi se întorceau împreună cu martora P (căsătorită K) , toți trei într-un autoturism, din Baia Mare către Cluj-Napoca. Pe str…din Dej le-au abordat pe persoanele vătămate S.M.I și C.A. și martora M.N.D toate în vârstă de 17 ani. Ele se aflau în stradă pentru a practica prostituția, potrivit declarației martorei M.. Cei doi bărbați s-au prezentat a fi „Arpi” și respectiv „Bighidiu” și le-au invitat la un suc în Gherla, promițându-le că ulterior le vor duce înapoi la Dej. Toți șase au urcat în autoturismul inculpaților, condus de inculpatul S.M.B, martora K. a coborât pe traseu și au mers mai departe către Cluj-Napoca la garsoniera de pe str… unde locuiește inculpatul Z.A.. Acolo au petrecut și s-au drogat și, potrivit aceleiași martore M. ceilalți patru au format două perechi: S. cu A., Z. cu M.

În cursul urmăririi penale martora M.N. a arătat că a doua zi, ea le-a chemat pe cele două tinere să meargă acasă la Dej. Persoana vătămată C.A. a refuzat și se comporta ca și cum ar fi avut o relație cu inculpatul S.M.B, iar persoana vătămată SMI i-a spus martorei că o va însoți până la domiciliu. Martora M. declară că în acel moment Z. s-a enervat, a ridicat vocea la ea și a spus că încă nu îi cunoaște adevărata față, că nu va merge nicăieri până marți dimineața promițându-i că o va duce el acasă. Persoana vătămată nu a fost de acord să rămână și a încercat să plece dar inculpatul Z.A. a fugit după ea cu un cuțit amenințând-o că o omoară dacă nu se oprește.

Martora a arătat că la scurt timp inculpatul a revenit în locuință ținând-o de după cap pe persoana vătămată care continua sa-i spună să o lase să plece acasă. Inculpatul i-a promis că a doua zi o va duce el personal acasă. Martora M.N. a arătat că s-a speriat și i-a cerut inculpatului Z.A. să o ducă la ocazie pentru a pleca acasă, inculpatul împreună cu persoana vătămată S.M.I au condus-o spre ieșirea din Cluj-Napoca, persoana vătămată i-a spus martorei că va încerca să urce și ea în mașina pe care martora o va opri la ocazie, însă inculpatul i-a atras atenția că dacă va face o mișcare greșită și încearcă sa fugă o va căuta la Dej și o va omorî. Persoana vătămată S.M.I a arătat că i-a cerut de mai multe ori inculpatului să o ducă acasă la Dej, a insistat pe lângă el, spunându-i că are o fetiță mică de care îi este dor.

Citește continuarea, pe clujust.ro!

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER