Conectează-te cu noi

Eveniment

Poveste de film cu prostituate minore din Cluj și Dej! Detalii dintr-un dosar de trafic de minore și proxenetism

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Clujust vă prezintă detalii dintr-un dosar de trafic de minore și proxenetism din Cluj cu trei fete ce au avut calitatea de persoane vătămate. Întâmplările par dintr-un film, dar au avut loc în realitate, în Dej și Cluj-Napoca.

”Scenariul” conține amenințări cu cuțitul și pe messenger, oprirea unei mașini în trafic de către trei indivizi ce țineau în mâini sabie, rangă și bâtă de baseball, șantaj sentimental pentru bani, practicat de către un proxenet-loverboy, scrie sursa citată.

Dosarul penal a avut doi inculpați, condamnați definitiv de către Curtea de Apel Cluj la finele anului 2018. Unul dintre ei a mers pe recunoaștere și a primit pedeapsa mai repede: 3 ani și 6 luni închisoare pentru trafic de minori, dar fiind în stare de recividvă postcondamnatorie, a cumulat o pedeapsă rezultată de 6 ani și 4 luni. Al doilea inculpat a obținut schimbarea încadrării juridice în proxenetism și a primit doar 2 ani închisoare cu suspendare pe un termen de supraveghere de 3 ani. Veți vedea mai jos cum au cântărit judecătorii de au ajuns la această soluție. Dar mai întâi starea de fapt din dosar, care este de-a dreptul șocantă.

În Decizia penală nr.1460/A/2018 a Curții de Apel Cluj este prezentată starea de fapt pe capitole:

”În urma administrării probelor în ambele faze ale procesului penal, rezultă următoarele:

  1. Racolarea de pe stradă a ambelor victime din Dej

În luna octombrie 2016 inculpatul SMB din Iași se mută la rudele lui Z. A, prietenul său, la adresa .. din Cluj-Napoca.

Din analiza declarațiilor inculpatului menționate mai sus și ale martorei K. (, rezultă că la data de 23 octombrie 2016 cei doi se întorceau împreună cu martora P (căsătorită K) , toți trei într-un autoturism, din Baia Mare către Cluj-Napoca. Pe str…din Dej le-au abordat pe persoanele vătămate S.M.I și C.A. și martora M.N.D toate în vârstă de 17 ani. Ele se aflau în stradă pentru a practica prostituția, potrivit declarației martorei M.. Cei doi bărbați s-au prezentat a fi „Arpi” și respectiv „Bighidiu” și le-au invitat la un suc în Gherla, promițându-le că ulterior le vor duce înapoi la Dej. Toți șase au urcat în autoturismul inculpaților, condus de inculpatul S.M.B, martora K. a coborât pe traseu și au mers mai departe către Cluj-Napoca la garsoniera de pe str… unde locuiește inculpatul Z.A.. Acolo au petrecut și s-au drogat și, potrivit aceleiași martore M. ceilalți patru au format două perechi: S. cu A., Z. cu M.

În cursul urmăririi penale martora M.N. a arătat că a doua zi, ea le-a chemat pe cele două tinere să meargă acasă la Dej. Persoana vătămată C.A. a refuzat și se comporta ca și cum ar fi avut o relație cu inculpatul S.M.B, iar persoana vătămată SMI i-a spus martorei că o va însoți până la domiciliu. Martora M. declară că în acel moment Z. s-a enervat, a ridicat vocea la ea și a spus că încă nu îi cunoaște adevărata față, că nu va merge nicăieri până marți dimineața promițându-i că o va duce el acasă. Persoana vătămată nu a fost de acord să rămână și a încercat să plece dar inculpatul Z.A. a fugit după ea cu un cuțit amenințând-o că o omoară dacă nu se oprește.

Martora a arătat că la scurt timp inculpatul a revenit în locuință ținând-o de după cap pe persoana vătămată care continua sa-i spună să o lase să plece acasă. Inculpatul i-a promis că a doua zi o va duce el personal acasă. Martora M.N. a arătat că s-a speriat și i-a cerut inculpatului Z.A. să o ducă la ocazie pentru a pleca acasă, inculpatul împreună cu persoana vătămată S.M.I au condus-o spre ieșirea din Cluj-Napoca, persoana vătămată i-a spus martorei că va încerca să urce și ea în mașina pe care martora o va opri la ocazie, însă inculpatul i-a atras atenția că dacă va face o mișcare greșită și încearcă sa fugă o va căuta la Dej și o va omorî. Persoana vătămată S.M.I a arătat că i-a cerut de mai multe ori inculpatului să o ducă acasă la Dej, a insistat pe lângă el, spunându-i că are o fetiță mică de care îi este dor.

Citește continuarea, pe clujust.ro!

Eveniment

Tânără salvată de un jandarm din Dej. Ce MESAJ i-a dat fata – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Sâmbătă, în jurul orei 19:00, sergent major Darius BIRIȘ, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj, aflat în timpul liber, în zona Pieței Bobâlna din Dej, a observat pe trotuar un bărbat care avea o discuție aprinsă cu o tânără.

Jandarmul origina din Dej a văzut apoi cum acesta a trecut la agresiune fizică, strângând-o pe tânără de gât. În acel moment, sergent major Darius BIRIȘ a coborât din maşina în care se afla cu prietenul său, pentru a aplana situaţia conflictuală, dar agresorul a lovit-o cu pumnul în față pe tânăra care a căzut inconștientă pe trotuar.

Deşi jandarmul dejean şi-a declinat identitatea, agresorul a încercat să îl lovească, încercând fără succes să fugă, fiind prins și imobilizat. Sergent major Darius BIRIȘ a sunat la SNUAU 112 și a cerut sprijinul unui echipaj de poliție. La sosirea poliţiştilor, jandarmul l-a predat pe bărbat, care s-a dovedit a fi cunoscut de către aceştia cu antecedente.

Sergent major Darius Biriș are 23 de ani și lucrează în Jandarmeria Cluj de 1 an și 3 luni. În timpul liber, lui Darius îi place să joace fotbal alături de prietenii săi.

“Îți mulțumesc frumos pentru aseară!“, acesta este mesajul pe care sergent major Darius Biriș l-a primit de la fata pe care în urmă cu o zi o salvase.

Continuă să citești

Eveniment

INCENDIU VIOLENT în Valea Groșilor. Acoperișul unei case s-a făcut scrum – VIDEO

Publicat acum

pe

loading...

Un incendiu a izbucnit în această seară, puțin după ora 21, în localitatea Valea Groșilor din comuna Vad.

Din primele informații, acoperișul unei case a fost cuprins de flăcări. În urma apelului la 112, la fața locului s-au deplasat de urgență două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Dej.

ACTUALIZARE ora 00:40: “Acoperișul și două camere au ars. S-a intervenit cu două autospeciale, un ofițer și opt subofițeri. Încă sunt la locul intervenției”, anunță ISU Cluj.

Din fericire nu s-au înregistrat victime.

Continuă să citești

Eveniment

INCENDIU în Vad. S-au deplasat pompierii din Dej

Publicat acum

pe

loading...

Un incendiu a izbucnit în urmă cu câteva momente, în jurul orei 15, în localitatea Vad.

Din primele informații, incendiul se manifestă la o anexă gospodărească. În urma apelului la 112, la fața locului s-au deplasat de urgență autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Dej.

ACTUALIZARE: Din fericire a fost vorba despre un incendiu minor. O afumătoare confecționată din scândură a fost cuprinsă de flăcări. Au ars aproximativ 50 de kilograme de slănină și 10 metri de cârnaț.

foto: arhivă

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare