Conectează-te cu noi

Administraţie

PREMIERĂ. Aproape 50 de străzi din Dej, MODERNIZATE! Proiectul se ridică la peste 20 de milioane de lei – VIDEO

Publicat acum

pe

Nu mai puțin de 46 de străzi din Dej ar urma să fie modernizate, valoarea proiectului fiind de peste 20 de milioane de lei. Municipalitatea va achita în jur de 9 milioane, suma urmând să fie rambursată, fără dobânzi și comisioane, în următorii 20 de ani.

Consilierii locali din Dej, întruniți în această după-amiază în ședință ordinară, au aprobat un proiect de hotărâre privind ”contractatarea unei finanțări rambursabile interne în valoare de 9.860.000 lei”. Deși în titlul proiectului s-a regăsit suma ”21.817.964,77 lei”, primarul Morar Costan a explicat că aceasta este valoarea totală a contractului, nu suma pe care o va plăti municipalitatea, fiind așadar vorba despre o eroare.

Contractul – care a fost semnat pe 24 octombrie, la București – prevede modernizarea a 46 de străzi din Dej care nu au fost eligibile pentru fonduri europene. Astfel, pentru modernizarea lor, Guvernul României va contribui cu aproximativ 11 milioane de lei – nerambursabile, în timp ce municipalitatea va achita în jur de 9 milioane de lei, sumă care trebuie rambursată în următorii 20 de ani. Pe an, municipalitatea va scoate din buzunare aproximativ 490.000 de lei.

Primarul Morar Costan a explicat și din ce bani plănuiește să achite ”rata”, anuală, către Guvern: ”Noi suntem în construcție cu zona Kaufland și încă două magazine în zonă, pe urmă discutăm și de zona Crângului care într-o perioadă de o lună, două, o concesionăm. Toate aceste valori de concesiune, de impozit pe aceste clădiri sunt mai mari decât valoarea anuală pe care noi trebuie să o distribuim. Am și găsit sursa de finanțare, astfel încât cetățenii din Dej, cei care locuiesc pe cele 46 de străzi, într-un an și jumătate, să aibă această investiție în poartă (…) În contextul dat, se face o investiție de 21 de milioane, 9 milioane din bugetul local pe o perioadă de 20 de ani, fără dobânzi, fără comisioane și suma de aproximativ 11 milioane să o primim de la Guvern”, a explicat edilul.

Ce urmează în perioada următoare a punctat tot Morar Costan. ”În data de 24 am semnat contractul, în 25 octombrie s-a declarat licitația pentru toate aceste lucrări. În data de 5 noiembrie se va deschide ofertarea și undeva până la finalul anului sau în ianuarie vom ști câștigătorul. Avem un contract ferm, nu vom da înapoi!”.

Proiectul a trecut cu 15 voturi ”pentru”. Spre finalul întrunirii, consilierii locali din Dej au aprobat și un proiect de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico – economice și a indicatorilor tehnico – economici pentru proiectul: ”Modernizare Străzi în Municipiul Dej, Județul Cluj, 46 străzi, L=14.249 m”.

Vezi în MATERIALUL VIDEO de mai jos toate declarațiile făcute pe marginea acestui proiect de hotărâre. La minutul 03:20 sunt enumerate cele 46 de străzi:

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER