Conectează-te cu noi

....

Administraţie

Noul supermarket din Dej, în STAND-BY din cauza lipsei unui aviz. Executivul a propus ”o portiță” – VIDEO

Publicat acum

pe

....

Lipsa unui aviz a blocat, pentru moment, următorul pas în vederea ridicării unui nou supermarket pe Dealul Florilor din Dej. Consilierii locali ar fi putut forța nota cu ajutorul unei ”chichițe”, dar în final proiectul de hotărâre referitor la concesionarea terenului unde va fi ridicat supermarket-ul a fost retras de pe ordinea de zi, după ce majoritatea aleșilor locali au dat de înțeles că nu sunt de acord ”cu șmecheria” propusă de executiv. Vezi, mai jos, despre ce a fost vorba!

Consilierii locali din Dej s-au întrunit în această după-amiază, de la ora 15, în cadrul unei ședințe ordinare pe luna octombrie. Pe ordinea de zi s-au aflat și două proiecte referitoare la terenul de pe strada Crângului unde ar urma să fie construite un supermarket și o piață agroalimentară.

....

Dacă primul proiect (prin care s-a modificat o hotărâre anterioară) a trecut fără probleme la vot, al doilea proiect referitor la terenul de pe strada Crângului a generat numeroase discuții. Proiectul a privit ”aprobarea concesionării prin licitație publică a terenului în suprafață de 8.339 m.p., situat în Municipiul Dej, Strada Crângului Nr. 23, în vederea construirii unui spațiu comercial și parcări auto”.

”Este un drum foarte, foarte lung până când vom ajunge acolo unde dorim noi, să finalizăm ceea ce în urmă cu câteva luni de zile ne-am pus în gând (…) Ni s-au cerut avize, pe linie de siguranță națională, de la toate structurile – SPP, STS, SRI, DSP, MaN. Suntem în situația în care am obținut toate aceste avize într-o săptămână, dar trebuie să avem un aviz general de la Guvern (…) Eu am pus acest proiect pe ordinea de zi în ideea de a găsi soluții … Cred că în următoarele zile vom obține acest aviz de oportunitate”, a explicat primarul Morar Costan.

Mai întâi, la ce aviz lipsă a făcut referire primarul? Dej24.ro a aflat că este vorba despre ”avizul obligatoriu al Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale și al Statului Major General privind încadrarea obiectului concesiunii în infrastructura sistemului național de apărare”. Practic, deși s-au obținut toate celelalte avize necesare, astăzi, la momentul ședinței ordinare, avizul menționat mai sus lipsea. În ciuda acestei situații, proiectul de concesionare s-a aflat pe ordinea de zi.

Secretarul Primăriei Municipiului Dej, Cristina Pop a spus din capul locului că eu nu voi contrasemna de legalitate, dacă nu avem avizul. Puteți să vă exprimați (n.r. – în plen), dar va merge fără semnătura mea la Prefectură”.

În ciuda celor auzite, primarul a insistat: ”eu aș vrea ca fiecare să punem suflet, să încercăm să mergem mai departe pentru că este absolut logic. Noi avem aceste avize și se așteaptă avizul de la Institutul Național (n.r. – cel lipsă). Cu siguranță va veni în câteva zile. Ce facem? Mergem mai departe și ne asumăm această situație sau revenim peste câteva zile?”.

Viceprimarul Dora Muncelean a venit cu o ”portiță”: ”în lege nu este prevăzut că trebuie acel aviz PREALABIL. Da, este scris că e OBLIGATORIU, dar nu prealabil. Și atunci, dacă am vota și ulterior am obține avizele, am putea pune în aplicare hotărârea. Există și această portiță, ca să zic așa… Acum, decidem fiecare cum să facem…”.

Pe românește, consilierii ar fi putut vota proiectul de concesionare, chiar și fără avizul respectiv, având speranța că acesta va veni repede și de-abia apoi va ajunge proiectul de hotărâre la Prefectură, practic în formă completă. O ”șmecherie” cât se poate de românească…

”Lucrurile sunt clare, foarte clare! Ce portiță să utilizăm decât să respectăm legea? Nu o să votez la proiectul acesta, dar o să particip la o ședință de îndată, ne întâlnim, votăm și plecăm. Nu avem nevoie de portițe, artificii și alte găselnițe”, a zis Simion Buburuz.

Edilul Morar Costan a revenit: ”să mai discutăm…” și a anunțat că nu retrage proiectul. Cristian Filip a intervenit și a reamintit poziția secretarului Pop, care a spus, răspicat, că nu va contrasemna proiectul în aceste condiții, fără respectivul aviz. Primarul a reamintit la rândul lui ”portița” propusă de viceprimar, iar apoi a sugerat o pauză pentru ”consultări cu juriștii”.

În cele din urmă, Morar Costan s-a dat bătut. A revenit în sală și a anunțat că, totuși, retrage proiectul de pe ordinea de zi, urmând ca – după primirea respectivului aviz – să revină cu același proiect într-o ședință de îndată.

Vezi, mai jos, toate declarațiile făcut pe marginea acestui subiect:

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER