Conectează-te cu noi

Administraţie

Noul supermarket din Dej, în STAND-BY din cauza lipsei unui aviz. Executivul a propus ”o portiță” – VIDEO

Publicat acum

pe

loading...

Lipsa unui aviz a blocat, pentru moment, următorul pas în vederea ridicării unui nou supermarket pe Dealul Florilor din Dej. Consilierii locali ar fi putut forța nota cu ajutorul unei ”chichițe”, dar în final proiectul de hotărâre referitor la concesionarea terenului unde va fi ridicat supermarket-ul a fost retras de pe ordinea de zi, după ce majoritatea aleșilor locali au dat de înțeles că nu sunt de acord ”cu șmecheria” propusă de executiv. Vezi, mai jos, despre ce a fost vorba!

Consilierii locali din Dej s-au întrunit în această după-amiază, de la ora 15, în cadrul unei ședințe ordinare pe luna octombrie. Pe ordinea de zi s-au aflat și două proiecte referitoare la terenul de pe strada Crângului unde ar urma să fie construite un supermarket și o piață agroalimentară.

Dacă primul proiect (prin care s-a modificat o hotărâre anterioară) a trecut fără probleme la vot, al doilea proiect referitor la terenul de pe strada Crângului a generat numeroase discuții. Proiectul a privit ”aprobarea concesionării prin licitație publică a terenului în suprafață de 8.339 m.p., situat în Municipiul Dej, Strada Crângului Nr. 23, în vederea construirii unui spațiu comercial și parcări auto”.

”Este un drum foarte, foarte lung până când vom ajunge acolo unde dorim noi, să finalizăm ceea ce în urmă cu câteva luni de zile ne-am pus în gând (…) Ni s-au cerut avize, pe linie de siguranță națională, de la toate structurile – SPP, STS, SRI, DSP, MaN. Suntem în situația în care am obținut toate aceste avize într-o săptămână, dar trebuie să avem un aviz general de la Guvern (…) Eu am pus acest proiect pe ordinea de zi în ideea de a găsi soluții … Cred că în următoarele zile vom obține acest aviz de oportunitate”, a explicat primarul Morar Costan.

Mai întâi, la ce aviz lipsă a făcut referire primarul? Dej24.ro a aflat că este vorba despre ”avizul obligatoriu al Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale și al Statului Major General privind încadrarea obiectului concesiunii în infrastructura sistemului național de apărare”. Practic, deși s-au obținut toate celelalte avize necesare, astăzi, la momentul ședinței ordinare, avizul menționat mai sus lipsea. În ciuda acestei situații, proiectul de concesionare s-a aflat pe ordinea de zi.

Secretarul Primăriei Municipiului Dej, Cristina Pop a spus din capul locului că eu nu voi contrasemna de legalitate, dacă nu avem avizul. Puteți să vă exprimați (n.r. – în plen), dar va merge fără semnătura mea la Prefectură”.

În ciuda celor auzite, primarul a insistat: ”eu aș vrea ca fiecare să punem suflet, să încercăm să mergem mai departe pentru că este absolut logic. Noi avem aceste avize și se așteaptă avizul de la Institutul Național (n.r. – cel lipsă). Cu siguranță va veni în câteva zile. Ce facem? Mergem mai departe și ne asumăm această situație sau revenim peste câteva zile?”.

Viceprimarul Dora Muncelean a venit cu o ”portiță”: ”în lege nu este prevăzut că trebuie acel aviz PREALABIL. Da, este scris că e OBLIGATORIU, dar nu prealabil. Și atunci, dacă am vota și ulterior am obține avizele, am putea pune în aplicare hotărârea. Există și această portiță, ca să zic așa… Acum, decidem fiecare cum să facem…”.

Pe românește, consilierii ar fi putut vota proiectul de concesionare, chiar și fără avizul respectiv, având speranța că acesta va veni repede și de-abia apoi va ajunge proiectul de hotărâre la Prefectură, practic în formă completă. O ”șmecherie” cât se poate de românească…

”Lucrurile sunt clare, foarte clare! Ce portiță să utilizăm decât să respectăm legea? Nu o să votez la proiectul acesta, dar o să particip la o ședință de îndată, ne întâlnim, votăm și plecăm. Nu avem nevoie de portițe, artificii și alte găselnițe”, a zis Simion Buburuz.

Edilul Morar Costan a revenit: ”să mai discutăm…” și a anunțat că nu retrage proiectul. Cristian Filip a intervenit și a reamintit poziția secretarului Pop, care a spus, răspicat, că nu va contrasemna proiectul în aceste condiții, fără respectivul aviz. Primarul a reamintit la rândul lui ”portița” propusă de viceprimar, iar apoi a sugerat o pauză pentru ”consultări cu juriștii”.

În cele din urmă, Morar Costan s-a dat bătut. A revenit în sală și a anunțat că, totuși, retrage proiectul de pe ordinea de zi, urmând ca – după primirea respectivului aviz – să revină cu același proiect într-o ședință de îndată.

Vezi, mai jos, toate declarațiile făcut pe marginea acestui subiect:

Administraţie

Prima ședință a Consiliului Local Dej în 2020. Bugetul NU e pe ordinea de zi

Publicat acum

pe

loading...

Consilierii locali din Dej se vor întruni joi, 30 ianuarie, de la ora 15, în cadrul ședinței ordinare pe luna ianuarie, prima de altfel din acest an.

Pe ordinea de zi sunt 11 proiecte de hotărâre.

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea rețelei școlare a unităților de învățământ preuniversitar de pe raza Municipiului Dej, pentru anul școlar 2020 -2021.
 2. Proiect de hotărâre privind aprobarea constatării dreptului de proprietate publică și prima înscriere a terenului în suprafața de 8.482 m.p. , Strada Nicolae Titulescu Nr. 16/C.
 3. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării și completării Art. 1 din Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Dej Nr. 105/31.05.2018, privind  aprobarea dezmembrării imobilului înscris în C.F. Nr. 50856.
 4. Proiect de hotărâre privind aprobarea anulării pozițiilor cu Nr. crt. 10 și Nr. crt. 11 din Anexa la Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Dej Nr.  77/29 iunie 2017, respectiv rectificarea C.F. Nr. 59918 Dej și C.F. Nr. 53522, prin reîntabularea pe Statul Român.
 5. Proiect de hotărâre privind aprobarea componenței COMISIEI TEHNICE de AMENAJARE a TERITORIULUI și URBANISM.
 6. Proiect de hotărâre privind aprobarea retragerii dreptului de folosință asupra terenului situat în Municipiul Dej, Strada Victor Motogna, Nr. 2, conform Legii Nr. 15/2003, republicată.
 7. Proiect de hotărâre privind atribuirea Lotului Nr. 19, situat în Municipiul Dej, Strada Victor Motogna, Nr. 2, conform Legii Nr. 15/2003, republicată.
 8. Proiect de hotărâre privind aprobarea întocmirii Contractului de închiriere pentru terenul situat în Municipiul Dej, Strada Mircea cel Bătrân, Nr. 5, Bl. N 2, Ap. 21, pe care este edificată o Extindere la parterul blocului – spațiu comercial.
 9. Proiect de hotărâre privind aprobarea întocmirii Contractelor de concesiune pentru terenurile pe care sunt edificate Extinderi la parterul blocurilor.
 10. Proiect de hotărâre privind aprobarea dezmembrării imobilului înscris în C.F. Dej Nr. 51440 și concesionarea fără licitație publică pentru extindere spațiu construcție a suprafeței de 104 m.p.
 11. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Anexei la Hotărârea Consiliului  Local al Municipiului Dej Nr. 119 din 31 octombrie 2019.
 12. Soluționarea unor probleme ale administrației publice locale.

Continuă să citești

Administraţie

Primăria Dej: Agenții economici au obligația de a obține/prelungi acordul de funcționare

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

În conformitate cu prevederile legale privind desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață Primăria Municipiului Dej vă informează că:

Toți agenții economici, persoane fizice și juridice, care își desfășoară activitatea pe raza Municipiului Dej au obligația de a obține acordul de funcționare care se emite de către Primarul Municipiului Dej.

Pentru agenții economici autorizați prelungirea termenului de valabilitate a acordului de funcționare se face până la data de 31 martie a fiecărui an.

Încălcarea acestor prevederi constituie contravenții și se sancționează conform prevederilor legale.

Documentația necesară emiterii acordului și a fișei de valabilitate se depune la camera 12.

De asemenea, agenții economici care au depus documentațiile sunt invitați să își ridice de la camera 12 acordurile de funcționare și/sau fișele de valabilitate emise.

Continuă să citești

Administraţie

DEJ | Modificări în programul de funcționare al patinoarului

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Primăria Municipiului Dej anunță modificarea programului de funcționare al patinoarului.

În cursul săptămânii patinoarul va fi deschis de la ora 12:00, iar intrarea pe patinoar se va realiza după următorul program:

Luni- Vineri

 1. 12:00- 13:30
 2. 14:00- 15:30
 3. 16:00- 17:30
 4. 18:00- 19:30
 5. 20:00- 21:30.

Totodată în cursul săptămânii, la fel ca în anii anteriori, elevii din școlile dejene vor putea să își desfășoare pe patinoar orele de sport după un program prestabilit.

La sfârșitul săptămânii programul patinoarului va fi următorul:

Sâmbătă- Duminică

 1. 10:00- 11:30
 2. 12:00- 13:30
 3. 14:00- 15:30
 4. 16:00- 17:30
 5. 18:00- 19:30
 6. 20:00- 21:30

”Deoarece calitatea gheții este influenţată de condiţiile meteorologice, când situația o va impune, administraţia locală îşi rezervă dreptul de a modifica programul de funcţionare al patinoarului”, transmite Primăria Municipiului Dej.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare