Conectează-te cu noi

Administraţie

PREMIERĂ. Parcul Balnear Toroc din Dej SE EXTINDE. Tobogane și bazine ca la Figa? PROIECTUL AMÂNAT! – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

furt Toroc (8)

Parcul Balnear Toroc din Dej se va extinde în perioada următoare, un proiect de hotărâre în acest sens urmând să fie prezentat azi consilierilor locali.

Astăzi, de la ora 15, consilierii locali din Dej se vor întruni în cadrul unei ședințe ordinare pe luna august. Pe ordinea de zi se află și un ”Proiect de hotărâre privind aprobare reamenajare şi extindere luciu apă piscină exterioară, extindere plajă nisip Complex Balnear Toroc”.

Este vorba despre o investiție totală de 4300 mii lei (40 miliarde lei vechi), sumă rezultată în urma finalizării studiului de fezabilitate. Suma de 2050 mii lei ar urma să fie alocată acum, în 2015, urmând ca restul, 2250 mii lei, să fie distribuită anul viitor, în 2016.

Lucrările constau în amenajarea a două piscine pentru adulți, un bazin pentru copii, un bazin cu apă sărată, tobogane, dușuri și extindere plajă. După finalizarea acestor lucrări, luciul de apă se va întinde pe 2659,80 mp (existent + extindere), iar plaja pe 1042,20 mp.

Amplificarea luciului de apă se va face prin amenajarea următoarelor suite de bazine:

  • bazin adulți 700 mp
  • bazin copii 95 mp
  • bazin descărcare tobogane acvatice 165 mp
  • bazin apă sărată 112 mp

”Prin realizarea acestei investiții se vor atrage mai mulți vizitatori și se vor crea perspective mai bune din punct de vedere financiar”, crede municipialitatea.

În luna februarie a acestui an, primarul Morar Costan a prezentat în fața Consiliului Local Dej un proiect de extindere și modernizare Parc Balnear Toroc Dej, arătând atunci că pisicina de afară (apă dulce) va avea o dimensiune de 3 ori mai mare decât în prezent, urmând să fie construite și mai multe piscine mai mici pentru copilași. Totodată, spunea edilul încă de atunci, plaja va fi mărită semnificativ, iar parcarea se va extinde și ea.

Parcul Balnear Toroc Dej, care are o suprafață totală de 40.000 de mp, s-a inaugurat oficial în data de 15 mai 2010 și cuprinde terenuri sportive (tenis, fotbal), bazine pentru copii, bazine cu nămol, bazin acoperit și un bazin cu apă sărată (în suprafață de 1.600 mp). Totodată, s-au dat în folosință 2.200 mp pentru spații comerciale (terase, restaurante) și s-au amenajat alei pietonale (250 de metri). Lucrările au costat peste 2 milioane de euro (1,7 milioane de euro, reprezentând 85% din suma totală – prin fonduri nerambursabile PHARE), însă municipalitatea a ”venit” doar cu 350.000 de euro, în timp ce Consiliul Județean Cluj a contribuit cu 274.394 de euro.

ACTUALIZARE ȘEDINȚĂ ORDINARĂ: Primarul Morar Cotan a prezentat proiectul care prevede extinderea și modernizarea Parcului Balnear Toroc, iar apoi s-a trecut la discuții în plen. Butuza a fost primul consilier care a luat cuvântul, spunând, printre altele, că ar trebui luate în calcul și ideile altor proiectanți/arhitecți (cu tot respectul față de cei care s-au ocupat de acest proiect în forma actuală), „privind astfel în viitor”. Și Lazăr a cerut același lucru, iar apoi Florin Federiga a vorbit despre importanța locurilor cu umbră, care în acest moment lipsesc cu desăvârșire.

Varga a punctat faptul că nu s-a discutat nimic despre lacul sărat și despre împrejurimile acestuia, în timp ce Mureșan Traian a menționat că „nu trebuie să ne grăbim, Torocul trebuie să reprezinte Dejul”. Viorel Federiga a atras și el atenția că acest proiect nici măcar nu se regăsește pe lista de investiții, cerând timp pentru gândire și propunând ca proiectul să fie lăsat pentru 2016-2017. Totodată, alesul PNL a solicitat finalizarea proiectelor mai mici, în derulare, și apoi demararea acestuia.

Bob a adus liniștea în sala de ședință, vorbind despre importanța dezvoltării Torocului. Melinda Alexandru a luat cuvântul în final și a declarat că își dorește ca în timpul acestui mandat să poată aproba un proiect așa de mare, doar că „trebuie mai bine gândit”.

Bonta a propus amânare, iar proiectul a fost în final amânat, cu acordul primarului, punctându-se că banii au fost deja alocați la punctul 2 al ședinței (rectificarea bugetului), nimeni nu se opune dezvoltării Torocului, dar mai trebuie discutat pentru lămurirea tuturor aspectelor. Primarul a anunțat imediat convocarea unei ședințe, săptămâna viitoare, în care să se dezbată din nou situația Torocului.

Administraţie

Dej | S-a VOTAT: banii pentru cultură și distracție, redirecționați către SĂNĂTATE – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

loading...

Consilierii locali din Dej s-au întrunit în această după-amiază, de la ora 15, într-o ședință de îndată. Acesta s-a ținut în sala mare a Primăriei, o încăpere mai spațioasă care le-a permis aleșilor – protejați corespunzător cu măști și mănuși – să păstreze o distanță de siguranță între ei.

Consilierii au avut pe ordinea de zi un singur proiect de hotărâre care a vizat ”aprobarea rectificării bugetului local al Municipiului Dej și al spitalului Municipal Dej”. Așa cum Dej24.ro a anunțat încă de ieri, executivul a decis să redirecționeze banii alocați pentru organizarea Zilelor Municipiului Dej, Toroc FEST și altor evenimente către Spitalul Municipal Dej, Ambulanța Dej și cabinetele medicale de medicină de familie.

Este vorba despre suma de 590.000 lei. Din aceasta se va achiziționa aparatură medicală de strictă necesitate la Spitalul Municipal Dej (aparatură ventilație artificială și alte dispozitive medicale), se vor cumpăra materiale de protecție, măști cu filtru, combinezoane de protecție și soluții pentru dezinfecție pentru personalul Ambulanței Dej, în timp ce la cabinetele de familie vor ajunge materiale necesare pentru buna desfășurarea a activității. Din aceeași sumă vor fi achiziționate materiale, echipamente, dezinfectanți și alimente pentru persoanele aflate în izolare.

Ședința prezidată de Anamaria Kovrig a durat doar 10 minute. Consilierii locali din Dej au votat în unanimitate proiectul de hotărâre și astfel banii alocați inițial culturii vor ajunge la capitolul ”sănătate”.

La final, deși nu există capitolul ”Diverse” la ședințele de îndată, consilierul Varga i-a cerut primarului să găsească o soluție pentru ca ședințele să se desfășoare online (la fel ca în alte orașe din țară). Morar Costan a dat asigurări că următoarea întrunire se va desfășura în acest fel.

Vezi declarațiile făcute în ședință în MATERIALUL VIDEO de mai jos:

GALERIE FOTO de la ședință pe pagina de facebook Dej24.ro:

Continuă să citești

Administraţie

Dej | Cele două spații UNDE ar putea fi cazați medicii, polițiștii, jandarmii sau pompierii, la nevoie

Publicat acum

pe

loading...

Cel puțin două locații sunt luate în calcul de autoritățile locale din Dej în cazul care cadre medicale, polițiști, pompieri sau jandarmi vor avea nevoie de cazare.

Așa cum Dej24.ro a anunțat încă de ieri, Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) Dej a decis să asigure spații de cazare, în caz de nevoie, pentru cadrele medicale (Spitalul Municipal Dej, Ambulanța Dej, medici de familie) care lucrează în Dej, precum și pentru polițiști, jandarmi sau pompieri.

Din informațiile noastre, cele șase camere de cazare de la Parcul Balnear Toroc sunt luate în calcul de autorități. Un alt spațiu la care s-a gândit executivul este cantina din Piața Agroalimentară, acolo unde sunt de asemenea camere de cazare.

Continuă să citești

Administraţie

Ședință de îndată, mâine, la Dej

Publicat acum

pe

loading...

Consilierii locali din Dej se vor întruni mâine, 24 martie, de la ora 15, în cadrul unei ședințe de îndată.

Pe ordinea de zi se află un singur proiect de hotărâre care vizează ”aprobarea rectificării bugetului local al Municipiului Dej și al spitalului Municipal Dej”.

Proiectul are legătură cu măsurile anunțate astăzi de municipalitate (detalii AICI).

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare