Conectează-te cu noi

Administraţie

PREMIERĂ. Primarul din Bobâlna și cel din Jichișu de Jos, ÎNAPOI ÎN PNL?!

Publicat acum

pe

Dezvelire bust Alexandru Vaida Voievod (64)

Primarul din Jichișu de Jos și cel din Bobâlna ar putea să revină în PNL, deși în octombrie 2014 au ales să migreze spre PSD.

În octombrie 2014, ca urmare a adoptării Ordonanței de Urgență 55/2015, primarul din localitatea Jichișu de Jos, Ioan Moncea și cel din Bobâlna, Augustin Mureșan au decis să treacă de la PDL (acum PNL) la PSD. La acel moment, Moncea și Mureșan erau singurii primari PDL din zona municipiului Dej.

Comisia Juridică a Senatului a decis astăzi că toți consilierii locali și județeni care au schimbat partidul, în baza Ordonanței 55, își vor pierde mandatele, în timp ce primarii și șefii de Consilii Județene revin la partidul pe care l-au părăsit. Raportul urmează să intre la vot în plenul Senatului, notează știripesurse.ro.

Astfel, primarii Moncea și Mureșan ar urma să se întoarcă în noul PNL. ”Părerea mea este că a intra în normalitate, a respecta legile și Constituția țării este un lucru benefic. Acea ordonanță, 55/2014, a fost declarată neconstituțională și este un lucru normal și firesc să se respecte deciziile Curții Constituționale. Analiza asupra fiecărei persoane va fi făcută de forurile de conducere județene ale partidului”, a declarat pentru Dej24.ro Aurelian Mureșan, membru în Comitetul Județean Executiv al PNL Cluj.

La nivel național, peste 5.000 de aleși locali, între care 552 de primari, au migrat la alte partide după adoptarea OUG 55/2014. Atunci, cei mai mulți dintre primari s-au îndreptat spre PSD, partidul aflat la putere la acel moment.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER