Conectează-te cu noi

Naţional

Prima doză de vaccin într-un centru, rapelul în altul. NOUA facilitate

Publicat acum

pe

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță a declarat că cea de-a doua doză de vaccin poate fi făcută într-un centru diferit față de cel în care s-a făcut prima doză, dacă persoana în cauză găsește un loc liber.

Singura condiţie în momentul de față, spune Gheorghiță, este să se anunţe centrul în care pacientul vrea să facă rapelul cu 72 de ore înainte. Această facilitate va fi disponibilă în zilele următoare și pe platformă.

”Am luat în calcul acest lucru, dar în mod deosebit pentru tipul de vaccin în care există locuri libere în centrul în care vrei să mergi pentru rapel. De pildă, dacă în București există locuri libere, sigur că te poți duce să faci rapelul acolo, pentru că nu e absolut nicio problemă. Am discutat cu colegii de la STS pentru a avea posibilitatea de a modifica centrul pentru cea de-a doua doză pe platformă. Zilele aceastea va fi deja disponibilă această facilitate, se lucrează. Se va intra la rubrica „rapel” și se modifică pur și simplu centrul. Se poate păstra data sau se poate modifica în intervalul în care este precizat pentru rapel, de 42 de zile pentru Pfizer, 35 de zile pentru Moderna și 12 săptămâni pentru AstraZeneca. Până se implementează această modificare în platformă, este preferabil să se anunţe înainte cu 72 de ore la centrul la care vrem sa facem rapelul”, a declarat, la Digi24, medicul Valeriu Gheorghiță. 

În ultimele 24 de ore, peste 87.000 de persoane au fost vaccinate, astfel că România a depășit pragul de 4,5 milioane de doze de vaccin administrate. 

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER