Conectează-te cu noi

Administraţie

Primăria Dej depune un nou proiect pe fonduri europene – COMUNICAT

Publicat acum

pe

Primăria Municipiului Dej depune spre finanțare pe fonduri nerambursabile, un amplu proiect de Mobilitate Urbană care vizează reabilitarea centrului istoric, modernizarea de străzi, achizițiționarea de mijloace de transport ecologice și modernizare bazei de transport.

Proiectele din cadrul Planului de Mobilitate Urbană sunt următoarele:

 1. Proiectul „AMENAJAREA ZONEI PIETONALE CENTRALE IN VEDEREA REDUCERII EMISIILOR DE CARBON DIN ZONA CENTRALA A MUNICIPIULUI DEJ”, are o valoare de peste 7 100 000 euro, se realizează în spațiul public al pieței Bobâlna, al străzi 1 Mai până la intersecția cu str. George Coșbuc, precum și al Pieței 16 Februarie și constă în :
  – modernizarea infrastructurii rutiere pe o lungime de 715 m
  – amenajarea de zone pietonale și trotuare pe o suprafață de
  13170 mp
  – piste de biciclete
  – amenajarea de spații verzi cu gazon, flori, arbuști și arbori
  – achiziționare a 60 biciclete, stații de închiriere biciclete și
  dezvoltarea unui sistem modern de închiriere
  – achiziționarea a 3 autobuze ecologice
  – modernizarea stațiilor de autobuz
  – amplasarea de mobilier urban
 2. Proiectul ”MODERNIZARE INFRASTRUCTURĂ STRĂZI PENTRU ACCESUL ÎNTRE ZONA CENTRALĂ ŞI OCNA DEJ – STRAZILE MIHAI VITEAZU, MINERILOR, ALBASTRELELOR, TIBLESULUI, EROILOR, PINTICULUI are o valoare de 9.995.499,84 euro și constă în modernizarea străzilor: Mihai Viteazu, Minerilor, Albăstrelelor, Țibleșului, Eroilor, Pinticului, pe o lungime de 10,22 km, amenajarea trotuarelor și spațiilor verzi aferente, achiziționarea a patru autobuze ecologice de capacitate mică și 8 de capacitate medie. De asemenea, vor fi amenajate stații de transport și va fi implemnentat un sistem de management inteligent al traficului și supraveghere video.
 3. Proiectul ”MODERNIZAREA CORIDORULUI INTEGRAT DE MOBILITATE URBANA REPREZENTAT DE STR. 1 MAI (TRONSON 1 MAI 182 – INTERSECTIE STR. ION POP RETEGANUL) – STR. ION POP RETEGANUL – POD SOMES- STR. LIBERTATII- STR. BISTRITEI PANA LA LIMITA ADMINISTRATIV TERITORIALA A MUNICIPIULUI DEJ, INCLUSIV ACCES CATRE AUTOBAZA TRANSURB DEJ SI MODERNIZAREA AUTOBAZEI TRANSURB SA”.

Pentru primele două proiecte au fost aprobați în Ședința de Consiliu din data de 20 septembrie, indicatorii tehnico- economici urmând ca și pentru cel de al treilea proiect să fie supuși spre aprobare indicatorii și depus spre finanțare.

 

CITEȘTE ȘI: 

Centru PIETONAL în Dej. Proiectul a trecut, un consilier a RĂBUFNIT – GALERIE FOTO/VIDEO

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER