Conectează-te cu noi

Administraţie

Primăria și CL Dej achiziționează servicii juridice pentru procesul cu Traian Mureșan

Publicat acum

pe

Consiliul Local Dej sedinta de indata

Consilierii locali din Dej s-au întrunit în această după-amiază, de la ora 15, în cadrul unei ședințe de îndată.

Pe ordinea de zi s-a aflat un singur proiect de hotărâre care a vizat achiziționarea unor servicii juridice de asistență și reprezentare în dosar civil Nr. 1028/117/2015. La ședință au participat numai 10 consilieri locali, aceștia aprobând în unanimitate proiectul.

Dosarul se află pe rolul Tribunalului Cluj, Secția Mixtă de Contencios Administrativ și Fiscal, de conflicte de muncă și asigurări sociale. Acesta are ca obiect amendă pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești.

În dosarul Nr. 1028/117/2015, Traian Mureșan solicită Tribunalului Cluj ca pârâții Consiliul Local al Municipiului Dej și primarul Morar Costan să plătească nu mai puțin de 131.290 de lei.

Această sumă reprezintă amenzi în cuantum de 20% din salariul minim brut pe economie pentru fiecare zi de întârziere pentru ”neîndeplinirea obligației stabilite prin sentința civilă nr. 13326/10.12.2012, pronunțată de Tribunalul Cluj în dosarul cu nr. 8992/117/2012” de validare a mandatului de consilier local a lui Traian Mureșan.

PNG-istul mai arată în cererea sa către Tribunalul Cluj că au trecut 783 de zile de când ”pârâții au ignorat dispozițiile onoratei instanțe de judecată în sensul că nu au făcut demersurile legale necesare pentru validarea mandatului de consilier local”, iar suma de 131.290 de lei i se cuvine.

Vă reamintim, după alegerile locale din data de 29 iunie 2012, Traian Mureşan nu a fost validat pe motiv de incompatibilitate, deşi a fost primul de pe lista PNG, și s-a luat ulterior în considerare persoana de pe a doua poziţie, Sebastian Lazin.

Traian Mureşan a câştigat însă în decembrie 2012 dreptul de a fi repus în funcţia de consilier local printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă.

Citește și:

Consiliul Local Dej i-a cerut demisia lui Sebastian Lazin/ ”Locul aparține PMP-ului” – FOTO/VIDEO

Traian Mureșan a depus jurământul, dar nu a fost validat ca și consilier local – FOTO/VIDEO

Traian Mureșan: ”Cred că îl arestează mâine-poimâine. Pe primarul de la Pitești pentru chestia asta l-au arestat” – FOTO/VIDEO

Ședință de îndată a Consiliului Local Dej pe problema validării ca și consilier local a lui Traian Mureșan

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER