Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Primarul comunei Mica, Tiberiu Zelencz, cere explicații președintelui Cj Cluj privind lipsa apei şi a canalizării

Publicat acum

pe

loading...

Primarul comunei Mica, Tiberiu Zelencz, este disperat în a găsi soluții pentru introducerea apei și a canalizării în comuna Mica.

După ani întregi în care autoritățile au bătut pasul pe loc în ceea ce privește proiectul introducerii apei și a canalizării în comuna Mica, primarul acestei comune, în persoana lui Tiberiu Zelencz, solicită lui Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, urgentarea demersurilor privind introducerea apei și a canalizării în comună, ori facilitarea ieșirii din acest proiect, pentu a permite demararea procedurilor privind introducerea acestor utilități prin alte fonduri sau mijloace.

Aşa cum am mai spus în nenumărate rânduri, problema cea mai acută cu care ne confruntăm în comuna Mica este lipsa apei şi a canalizării.

Comuna noastră face parte integrată din proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţele Cluj şi Salaj 2014-2020. Ne aflăm într-un punct în care batem pasul pe loc, dar din păcate nici nu suntem lăsaţi să găsim alte soluții, pe motiv că suntem cuprinşi în acest proiect, iar Compania de Apă Someş S.A. nu ia nici o măsură pentru urgentarea şi rezolvarea acestei situaţii.

În acest context, rog și solicit în mod public, preşedintelui Consiliului judeţean Cluj, domnului Alin Tișe, să verifice situaţia proiectului menţionat mai sus, deoarece Compania de Apa Someş S.A. se află în administrarea Consiliului Judeţean Cluj. Acest proiect se tergiverseaza de trei ani şi jumatate, iar în situaţia în care se află comuna Mica sunt mai multe comune şi oraşe, localități care nu se pot dezvolta din cauză că nu au introduse apa canalizarea.

Este un proiect din cauza căruia suntem blocaţi şi nu putem accesa alte finanţări, motiv pentru care şi investitorii ne ocolesc, deoarece nu avem facilităţile necesare pe care să le oferim. Am ajuns la limita răbdării, iar dezvoltarea comunităţii noastre are de suferit din această cauză, fiind obligaţi să aşteptam după acest Master Plan POST POIM 2 care se pare că nu mai are nici o finalitate. De aceea, vă rog domnule Alin Tişe, stimaţi reprezentaţi ai Companiei de Apa Somes S.A., informaţi-ne în mod public care este starea reală a acestui proiect, deoarece cetăţenii comunei Mica nu mai pot suporta această situaţie.

În toti aceşti ani, reprezentanţii companiei de apa au promis, de la an la an, că acest proiect se va finaliza şi vor începe licitaţiile şi implicit lucrările, dar se pare ca acest aşa-zis proiect, care cuprinde 76 de UAT-uri, nu este implementat corespunzator, nu este declarat eligibil şi ca atare nu poate fi nici finanţat.

În tot acest timp, am depus proiecte la Ministerul Dezvoltării Regionale, privind introducerea apei şi a canalizarii, însă din păcate nu am reuşi să obţinem fonduri, deoarece, făcând parte din acest Master Plan, s-a considerat a fi dublă finanţare. Suntem în secolul XXI, iar cetăţenii comunei Mica doresc să trăiasca într-un mediu civilizat şi decent, iar eu ca primar nu mai pot permite să fim amăgiţi cu astfel de promisiuni şi obligaţi în acelasi timp să nu accesam alte fonduri pentru introducerea apei şi a canalizării.

Vă rog să analizaţi acest proiect şi să ne prezentaţi situaţia exactă a acestuia. Vreau să cred că suntem trataţi în mod egal, nu după culoarea politică. Noi nu căutăm vinovaţi, însă în aceste condiţii vă rugăm să ne facilitaţi ieşirea din acest Master Plan. Comuna Mica este una dintre cele mai vitregite din judeţul Cluj, iar eu ca primar îmi doresc să dezvolt această zonă, însă neavând apă şi canalizare îmi este tot mai greu să realizez acest lucru.

Vă întreb, domnule preşedinte al Consiliului judeţean Cluj, cum aţi proceda în locul meu? Dumneavoastră aveți la îndemână toate pârghiile în a ne ajuta să rezolvăm, sub o formă sau alta, această situaţie. Cea mai mare bucurie pentru locuitorii comunei Mica ar fi aceea de a avea apă şi canalizare, ceea ce mi se pare un lucru de bun simţ şi perfect normal în secolul în care trăim.

Eu ca primar voi face tot ce îmi stă în putere şi mă voi lupta pentru ca în cele din urmă să avem şi noi, în comuna Mica, apă şi canalizare”, a scris pe o rețea de socializare, primarul comunei Mica, Tiberiu Zelencz.

Ştiri din zonă

COVID-19 | Armata va patrula în Reteag și în alte două zone din județul Bistrița-Năsăud

Publicat acum

pe

loading...

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a hotărât ca în trei zone din județ, inclusiv în Reteag, pe lângă poliție și jandarmerie, să patruleze și armata. 

CJSU Bistrița-Năsăud a solicitat ajutorul armatei în Șintereag Gară, Reteag – strada Poieni spre Ciceu Giurgești și Pintic. Vă reamintim, în Reteag, comuna Petru Rareș, mai multe persoane infectate cu COVID-19 au decedat, iar altele au fost depistate pozitiv sau se află în autoizolare.

Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha a declarat, zilele trecute, că dacă evoluția va fi negativă în Reteag, acestă localitate ar putea fi carantinată.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Forțele de ordine acționează zi și noapte în județul Cluj

Publicat acum

pe

loading...

Peste 320 de polițiști, jandarmi, poliţişti locali şi militari au acționat ieri, 8 aprilie 2020, pe raza județului Cluj, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență.

Aceștia au fost angrenați în misiuni pentru menținerea ordinii publice în zona locațiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru respectarea restricțiilor de circulație impuse, escortarea convoaielor ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale ș.a.

Astfel, autorităţile au verificat modul în care se respectă interdicțiile impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină, fiind întreprinse 550 de activități în acest sens. De asemenea, au fost derulate 295 de acțiuni de verificare a locațiilor de carantinare/izolare.

Totodată, 53 unități economice au fost controlate din perspectiva respectării interdicţiilor instituite, nefiind constatate nereguli.

Pentru nerespectarea măsurilor impuse prin ordonanțe militare, s-a impus aplicarea a 230 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 434.900 de lei. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanțelor militare în vigoare.

În domeniul situațiilor de urgență au fost implicați 27 de lucrători ai ISU, SAJ și operatori privați de asistență medicală de urgență în acțiunile de împiedicare a răspândirii noului tip de coronavirus, precum și în activități specifice Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

În ultimele 24 de ore, au fost întreprinse măsuri pentru transportul a 7 cetățeni reîntorși în țară, spre locațiile de domiciliu pentru urmarea perioadei de carantină sau autoizolare.

De asemenea, prin linia telefonică dedicată COVID-19 (0364 430 030), peste 220 de clujeni au primit informații direct de la personalul medical desemnat de către Direcția de Sănătate Publică în acest sens.

Nu uitați! Apelați 112 – Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă, numai în cazuri de urgenţă, care necesită intervenţia promptă a structurilor specializate pentru soluţionarea acelui eveniment.

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: 547 persoane în carantină, 1.200 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, 91 persoane depistate pozitiv cu Covid-19 din județul Cluj sunt internate în spitalele dedicate din municipiul Cluj-Napoca.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Cluj: 91 de bolnavi infectați cu COVID-19, internați în spitale

Publicat acum

pe

loading...

Autoritățile au transmis în urmă cu puțin timp că, la nivelul județului Cluj, sunt 91 de persoane depistate pozitiv cu COVID-19.

Cei 91 de bolnavi infectați cu COVID-19, din județul Cluj, sunt internați în spitalele dedicate din Cluj-Napoca.

Conform autorităților, în județul Cluj sunt 547 persoane în carantină și 1200 persoane în autoizolare la domiciliu.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare