Conectează-te cu noi

Administraţie

Primarul Dejului, Morar Costan s-a întors din Franța. Ce a făcut edilul – GALERIE FOTO

Publicat acum

pe

primarul in Franta (9)

loading...

Primarul municipiului Dej s-a întors din Franţa unde timp de trei zile a efectuat o vizită oficială în oraşul Beauvais, la invitaţia doamnei senator-primar, Caroline Cayeux.

Vizita a avut loc în cadrul Zilelor Oraşului Beauvais ”Jeanne Hachette”, la care au participat şi reprezentanţi ai Comitetelor de Înfrăţire din Anglia, Germania, Portugalia şi Polonia.

Pe parcursul celor trei zile, edilul Dejului a participat la recepţia oferită tuturor delegaţiilor, de către Caroline Cayeux, inaugurarea Târgului Medieval şi la spectacolele dedicate eroinei oraşului Beauvais, Jeanne Hachette. De asemenea a vizitat catedrala Sf. Petru şi a participat la slujba solemnă oficiată în stil medieval.

Programul vizitei a cuprins întâlniri pe linie culturală, turistică şi economică, fiind vizitate în acest sens: Şcoala de Artă din Beauvaisis, Colegiul „Privat Sf. Petru şi Pavel,  Agenţia Turistică Tripdomia, Intreprinderea de bureţi vegetali „ Spontex S.N.C”, precum şi comuna Fouilloy, la invitaţia primarului Patrick Fizet.

”Vizita în Beauvais a fost una deosebită şi de bun augur pentru continuarea, dezvoltarea şi extinderea  relaţiilor de prietenie între Dej şi Beauvais . A fost o onoare pentru mine să reprezint Dejul şi să prezint în cadrul deschiderii oficiale din sala festivă a Primăriei Beauvais, în faţa gazdelor şi a delegaţiilor prezente, municipiul nostru şi evoluţia relaţiilor de prietenie între Dej şi Beauvais, relaţii care s-au intensificat după ce am semnat Tratatul de Prietenie, tratat care în urma discuţiilor cu primarul oraşului Beauvais, în viitor să se transforme în Tratat de Înfrăţire. Aşadar am avut parte de trei zile în care am creat premisele extinderii relaţiilor între cele două comunităţi,  în acest sens urmând ca anul viitor, în urma invitaţiei făcute, o delegaţie din Beauvais să viziteze Dejul.

Mulţumesc domnului profesor, Lucian Iosip, vicepreşedinte al Asociaţiei Francofonilor din Dej, pentru prezenţa sa alături de mine în Franţa, pentru implicarea în organizarea acestei vizite şi menţinerea relaţiilor de prietenie cu Beauvais”, a declarat primarul municipiului Dej, Morar Costan.

Relațiile de colaborare între Beauvais și Dej au debutat în anul 1990.

Începând cu anul 2013 și până azi au avut loc schimburi culturale, sportive sau de curtoazie, în fiecare an.

2013

–         Trupa de teatru francofon a Şcolii ”Mihai Eminescu” este primită de școala ”Sfânta Bernadette”, cu care se și realizează un parteneriat;

–         4 cicliști membri ai asociației Foulées de la Rue” fac legătura între Beauvais și Dej, parcurgând 2.500 km;

–         4 alergători dejeni participă la semi-maratonul ”TRANSQUART!.

2014

–      O delegație formată din membri ai Comitetului de Înfrățire face o vizită la Dej;

–      Corala ”Armonia” a Centrului de Cultură Dej participă la Sărbătorile Marissel, cu această ocazie se reînnoiește TRATATUL DE PRIETENIE,

–         O delegație din Dej participă la festivitățile prilejuite de încheierea ”Armistițiului de la 11 Noiembrie.

2015

  • Marie-Anne Gorin și alți doi francezi, sunt membri ai juriului Festivalului Național de Teatru Francofon pentru elevi ”FRANTHOUSIASME”, ediţia a- 12-a.

2016

–         „ THEATRE DE L’ORAGE” participă la cea de-a 13-a ediție a Festivalului de Teatru Francofon pentru elevi FRANTHOUSIASME. Patrice BOUSQUET, directorul teatrului este președinte al juriului. Din delegație fac parte și părinții celor trei elevi,  iar președintele delegației este Patrick FIZET.

Administraţie

Ședință de îndată, mâine, la Dej. Noul supermarket ar putea primi undă verde

Publicat acum

pe

loading...

Consilierii locali din Dej se vor întruni mâine după-amiază, de la ora 15, în cadrul unei ședințe de îndată.

Pe ordinea de zi se află un singur proiect de hotărâre ”pentru aprobarea concesionării prin licitație publică a terenului în suprafață de 8.339 m.p., situat în Municipiul  Dej, Strada Crângului Nr. 23, în vederea construirii unui spațiu comercial și parcări auto”.

Vă reamintim, la ultima ședință ordinară, același proiect de hotărâre a fost retras de pe ordinea de zi, după ce un aviz lipsă a stârnit numeroase discuții în rândul consilierilor dejeni. Vezi detalii AICI.

Continuă să citești

Administraţie

Primăria Dej scoate la licitație un teren intravilan executat silit (a doua licitație)!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Municipiul Dej prin autoritatea executiva Primarul municipiului Dej, cu sediul in Dej, str. 1 Mai, nr. 2 prin aparatul propriu de specialitate Serviciul Impozite si Taxe Persoane Juridice, Urmărire si Executare Creante, in temeiul art. 250, alin. 1 din Legea 207/2015 privind Codul de Procedura Fiscala, se face cunoscut ca in ziua de 07 Noiembrie 2019, ora 13,00 in localitatea Dej, str. 1 Mai, nr. 2, se vor vinde prin licitatie publica următoarele bunuri imobile aflate in proprietatea MESTER & FERSEDI SNC cu domiciliul in Mun. Dej, str. Horea, nr. 34, jud. Cluj:

Teren intravilan in suprafata de 10252 mp., front 110 mp. la drum pietruit, utilitati la drum (electricitate apa gaz, canalizare), inscris in cf 51092, (nr cf vechi 18534 Dej), nr. topo 1884/2/1, 1885/1/1, 1885/2/1, 1885/1/2/1.
Terenul este evaluat la 876.600 lei, 657.450 lei reprezentând prețul de pornire al licitației, redus cu 25% (a doua licitație).

Executarea silita are la baza dosarul de executare nr. 2784.

Invitam pe aceasta cale pe toti care pretind vreun drept asupra bunurilor, sa instiinteze despre aceasta organul de executare inainte de data stabilita pentru vanzare.

Cei interesati in cumpararea bunurilor sunt invitati sa prezinte pana cel tarziu in data de 27 Noiembrie 2019, orele 15,00 urmatoarele:

a) oferta de cumparare;
b) dovada platii taxei de participare ori a scisorii de garantie bancara, reprezentand 10% din pretul de pornire a licitatiei. Taxa de participare reprezinta 10% din pretul de pornire alicitatiei si se plateste in lei la Municipiul Dej – Trezoreria operativa Municipiul Dej, cont RO 12 TREZ 2175006 XXX 0000 65. Pentru participarea la licitatie ofertantii pot constitui si garantii, in conditiile legii, sub forma scrisorii de garantie bancara.
c) imputernicirea persoanei care il reprezinta pe ofertant;
d) pentru persoanele juridice romane, copie de pe certificatul unic de inregistrare eliberat de oficiul registrului comertului;
e) pentru persoanele juridice straine, actul actul de inmatriculare tradus in limba romana;
f) pentru persoanele fizice romane, copie de pe actul de identitate;
g) pentru persoanele fizice straine, copie de pe actul de identitate/pasaport.

Ofertele de cumparare pot fi depuse la registratura Primariei Municipiului Dej, direct sau transmise prin posta, in plic cu adresa de inaintare. Nu se admit oferte telefonice, telegrafice, transmise prin telex,fax, e-mail.

Data limita pentru depunerea ofertelor este ziua anterioara licitatiei, respectiv pana in 27 Noiembrie 2019, pana la orele 15,00.

Debitorii, proprietari ai imobilelor, nu pot licita nici personal, nici prin intermediul altor persoane.

Informatii suplimentare la Primaria Municipiului Dej, str. 1 Mai, nr.2, Serviciul Impozite si Taxe Persoane Juridice, Urmarire si Executare Creante, camera 45-46.

Continuă să citești

Administraţie

Se închide Parcul Balnear Toroc! Autoritățile demarează lucrări de întreținere

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Primaria Municipiului Dej anunță că în perioada 11- 25 noiembrie 2019, în cadrul Bazei de agrement ,,Parc Balnear Toroc” vor fi executate lucrări de mentenanță, necesare la finalul sezonului estival.

Intervențiile se desfășoară conform programului anual de întreținere și reparații și au ca scop asigurarea funcționării în bune condiții a zonei de interior a parcului balnear.

Urmare a lucrărilor care se efectuează, în perioada 11- 25 noiembrie 2019, accesul în Parcul Balnear Toroc va fi restricționat însă programările la terenurile sportive rămân valabile iar abonamentele pentru băile sărate își păstrează valabilitatea și pot fi folosite în perioada de după finalizarea lucrărilor.

„În fiecare an în jurul acestei perioade intervenim prin lucrări de mentenanță, necesare având în vedere numărul mare de clienți pe care îi are baza într-un sezon. La fel procedăm și anul acesta când au fost înregistrați peste 85 000 de vizitatori. Este normal să fie executate aceste lucrări la sectorul de apă sărată și la bazinul cu apă dulce din interior, astfel încât baza să ofere condiții optime tuturor celor care îi trec pragul”, transmite primarul Morar Costan.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare