Conectează-te cu noi

Administraţie

Primarul Dejului, Morar Costan s-a întors din Franța. Ce a făcut edilul – GALERIE FOTO

Publicat acum

pe

primarul in Franta (9)

loading...

Primarul municipiului Dej s-a întors din Franţa unde timp de trei zile a efectuat o vizită oficială în oraşul Beauvais, la invitaţia doamnei senator-primar, Caroline Cayeux.

Vizita a avut loc în cadrul Zilelor Oraşului Beauvais ”Jeanne Hachette”, la care au participat şi reprezentanţi ai Comitetelor de Înfrăţire din Anglia, Germania, Portugalia şi Polonia.

Pe parcursul celor trei zile, edilul Dejului a participat la recepţia oferită tuturor delegaţiilor, de către Caroline Cayeux, inaugurarea Târgului Medieval şi la spectacolele dedicate eroinei oraşului Beauvais, Jeanne Hachette. De asemenea a vizitat catedrala Sf. Petru şi a participat la slujba solemnă oficiată în stil medieval.

Programul vizitei a cuprins întâlniri pe linie culturală, turistică şi economică, fiind vizitate în acest sens: Şcoala de Artă din Beauvaisis, Colegiul „Privat Sf. Petru şi Pavel,  Agenţia Turistică Tripdomia, Intreprinderea de bureţi vegetali „ Spontex S.N.C”, precum şi comuna Fouilloy, la invitaţia primarului Patrick Fizet.

”Vizita în Beauvais a fost una deosebită şi de bun augur pentru continuarea, dezvoltarea şi extinderea  relaţiilor de prietenie între Dej şi Beauvais . A fost o onoare pentru mine să reprezint Dejul şi să prezint în cadrul deschiderii oficiale din sala festivă a Primăriei Beauvais, în faţa gazdelor şi a delegaţiilor prezente, municipiul nostru şi evoluţia relaţiilor de prietenie între Dej şi Beauvais, relaţii care s-au intensificat după ce am semnat Tratatul de Prietenie, tratat care în urma discuţiilor cu primarul oraşului Beauvais, în viitor să se transforme în Tratat de Înfrăţire. Aşadar am avut parte de trei zile în care am creat premisele extinderii relaţiilor între cele două comunităţi,  în acest sens urmând ca anul viitor, în urma invitaţiei făcute, o delegaţie din Beauvais să viziteze Dejul.

Mulţumesc domnului profesor, Lucian Iosip, vicepreşedinte al Asociaţiei Francofonilor din Dej, pentru prezenţa sa alături de mine în Franţa, pentru implicarea în organizarea acestei vizite şi menţinerea relaţiilor de prietenie cu Beauvais”, a declarat primarul municipiului Dej, Morar Costan.

Relațiile de colaborare între Beauvais și Dej au debutat în anul 1990.

Începând cu anul 2013 și până azi au avut loc schimburi culturale, sportive sau de curtoazie, în fiecare an.

2013

–         Trupa de teatru francofon a Şcolii ”Mihai Eminescu” este primită de școala ”Sfânta Bernadette”, cu care se și realizează un parteneriat;

–         4 cicliști membri ai asociației Foulées de la Rue” fac legătura între Beauvais și Dej, parcurgând 2.500 km;

–         4 alergători dejeni participă la semi-maratonul ”TRANSQUART!.

2014

–      O delegație formată din membri ai Comitetului de Înfrățire face o vizită la Dej;

–      Corala ”Armonia” a Centrului de Cultură Dej participă la Sărbătorile Marissel, cu această ocazie se reînnoiește TRATATUL DE PRIETENIE,

–         O delegație din Dej participă la festivitățile prilejuite de încheierea ”Armistițiului de la 11 Noiembrie.

2015

  • Marie-Anne Gorin și alți doi francezi, sunt membri ai juriului Festivalului Național de Teatru Francofon pentru elevi ”FRANTHOUSIASME”, ediţia a- 12-a.

2016

–         „ THEATRE DE L’ORAGE” participă la cea de-a 13-a ediție a Festivalului de Teatru Francofon pentru elevi FRANTHOUSIASME. Patrice BOUSQUET, directorul teatrului este președinte al juriului. Din delegație fac parte și părinții celor trei elevi,  iar președintele delegației este Patrick FIZET.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

TU AI DAT LIKE?

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER