Conectează-te cu noi

Eveniment

Primarul din Chiuiești, despre organizarea nunții în urma căreia 32 de nuntași au ajuns la spitalul din Dej

Publicat acum

pe

FOTO - adevarul.ro

FOTO – adevarul.ro

Primarul comunei Chiuiești, Gavril Mihuț, organizatorul nunții în urma căreia duminică 32 de persoane au ajuns la spitalul din Dej, a vorbit despre modul în care a fost preparată și depozitată mâncarea.

Vă reamintim, zeci de nuntași s-au prezentat duminică, începând cu ora 17:30, la CPU Dej acuzând stări de greață, dureri abdominale și diaree. Nuntașii ar fi participat duminică la nunta ficei primarului din localitatea Chiuiești, eveniment care ar fi avut loc la Căminul Cultural din localitate.

După ce au savurat produsele preparate de bucătari, mai multe persoane au început să se simtă rău, prezentând semne de toxiinfecție alimentară. În scurt timp, la Camera de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal Dej au apărut, pe rând, mai mulți nuntași – inclusiv copii, transportați atat cu ambulanțele, cât și prin mijoace proprii.

În total, 32 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar peste noapte au rămas sub supravegherea medicilor, internate în spital, trei persoane. Este vorba despre o femeie însărcinată și doi copii.

De la ora 13 până în jur de ora 16:30 s-a servit masa la căminul cultural. Au fost aproximativ 750 de invitați și din ăștia, vreo treizeci și doi, parcă am înțeles, au făcut ceva toxiinfecție alimentară ușoară. Așa mi s-a spus de la gardă. Nu pot să vă spun de unde, până vor veni analizele. Avem probe. Avem facturi și acte de proveniență a materialelor din care s-a preparat mâncarea. Prăjiturile pentru masă s-au făcut la Dej, într-un laborator autorizat, iar pentru candybar, dulciurile și ceva creme s-au pregătit acasă. Noi am mâncat toți din ele, și fetele care le-au preparat și niciuna nu prezintă simptome. Deci iaurtul ce s-a folosit, smântână, frișcă, toate sunt cu factură. Avem cameră frigorifică, plus că am închiriat un camion frigorific, pentru că noi ne-am pregătit să putem păstra în bune condiții (n.r. mâncarea). 

Prima dată, unul dintre nepoții mei s-a dus la gardă pentru că nu s-a simțit bine (…) Eu l-am sunat pe tatăl lui și mi-a zis „Da, nu știu ce s-a întâmplat, are niște amețeli și ne-am dus la gardă”. S-a constatat că e vorba de ceva toxiinfecție. Deci de acolo am aflat noi. L-am mai sunat pe încă unul, care am auzit că a ajuns și el la gardă și mi-a zis „Eu sunt acasă. Mi-a făcut o perfuzie și nu mai am nimic”. Inspectorii DSP au luat probe de alimente, deocamdată nu pot să vă spun nimic, nici dânșii nu s-au putut pronunța, dar ziceau că se putea ca și ospătarii care au servit să fi avut un streptococ, au strănutat odată peste mâncare și cine e mai sensibil a putut să fie infestat cu acest microb”, a declarat pentru Kanal D, primarul comunei Chiuiești, Gavril Mihuț.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) au deschis o anchetă în acest caz.

CITEȘTE ȘI:

ZECI DE NUNTAȘI din Chiuiești au ajuns la spitalul din Dej – FOTO/VIDEO

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER