Conectează-te cu noi

Eveniment

Primarul din Dej, Morar Costan, CERCETAT PENAL pentru fals intelectual – FOTO (ACTUALIZARE)

Publicat acum

pe

fals intelectual Morar 1 (2)

Primarul municipiului Dej, Morar Costan este suspect privind săvârșirea infracțiunii de fals intelectual.

În dosarul nr. 339/P/2014, printr-o ordonanță emisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej, în data de 2 iunie 2014, se constată că ”persoana vătămată SC Somagro SA Dej, solicită efectuarea de cercetări față de numiții Morar Costan în calitate de președinte al Comisiei Locale de reconstituire a dreptului de proprietate asupra terenurilor și Goron Constantin, în calitate de inginer specialist măsurători topografice, pentru infracțiunile de abuz în serviciu și fals intelectual, deoarece ambii, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu, ar fi semnat o schiță pe care nu au fost menționate construcțiile efectuate în mod legal pe teren de către societatea reclamantă”.

Tot parchetul mai arată că ”din actele de urmărire penală efectuate în cauză, respectiv plângere și declarație persoană vătămată, schițe, certificat de înregistrare, procese verbale, extrase C, adrese, sentințe civile, alte acte, rezultă că există indicii rezonabile că fapta pentru care s-a început urmărirea penală a fost săvârșită de către numiții Morar Costan […] și Goron Ionel […], cei care au semnat schița menționată”.

De altfel, ”datorită calității subiectului activ – funcționar public aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, și a momentului comiterii infracțiunii – cu prilejul întocmirii înscrisului, infracțiunea de fals intelectual absoarbe în conținutul său și infracțiunea de abuz în serviciu, care are caracter subsidiar, urmează a se reține în sarcina suspecților doar infracțiunea de fals intelectual”.

Față de cele expuse, parchetul, prin procurorul Vasile Coman, ”în baza art. 305 alin (3) din C.P.P, dispun efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecții Morar Costan și Goron Ionel, fiecare pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual, prev. de art. 321 alin 1 C.P”.

De altfel, conform unei ordonanțe semnate de subcomisar de poliție Vasile-Florin Căspriac (în data de 22 iulie 2015), ”Goron Ionel, funcționar public în cadrul Primăriei Dej, în exercitarea atribuțiilor de serviciu a procedat la falsificarea conținutului Procesului verbal de punere în posesie nr. 5236/09.06.2011, în sensul că a modificat suprafețele de teren, existând astfel două procese verbale cu același număr, dar cu suprafețe diferite de teren”.

Mai exact, ”la conversia suprafețelor de teren din hectare în metri patrați s-a modificat suprafața de teren atribuită, în sensul că s-a înscris o suprafață de teren mai mare”, se mai arată în ordonanța de începere a urmăririi penale, din 22 iulie 2015, semnată de organul de cercetare penală, subcomisar de poliție Căspriac.

Facem precizarea că această etapă nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

ACTUALIZARE: Primarul Morar Costan a revenit cu un punct de vedere oficial pe marginea acestui subiect. Redăm mai jos, integral, poziția edilului din Dej.

”Calomnie și dezinformare. Grupul de interese care își bate joc de piața privată Dealul Florilor de peste 20 de ani joacă nedrept.

Referitor la litigiul ce privește locația Pieței Agroalimentare de pe Dealul Florilor, precizez ca nu am nici o vină în procesul de retrocedare a suprafeței de teren, orice acuzație facută pe acest subiect o consider tendențioasă și nedreaptă.

Punerea în posesie s-a făcut în urma unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile, care a dus la executarea silită a Primăriei Municipiului Dej, pentru a acorda dreptul de proprietate pe suprafața de 27257 m2, fostului proprietar al terenului.

Așadar am fost pus în postura de a retroceda suprafața de 10402 m2, în caz contrar eram condamnat penal pentru nepunerea în executare a unei hotărâri judecătorești.

Nu sunt vinovat de această situație, vinovați sunt cei care au construit în zona respectivă în mandatul unui alt primar.

Toate aceste acuze calomnioase denotă rea intenție si maschează de fapt o campanie de denigrare care servește intereselor electorale viitoare ale unora.

Faptul că o persoană face o plângere penală nejustificată și neîntemeiată, nu dă dreptul nimănui să formuleze acuzații și să dea verdicte publice, până la pronunțarea organelor în drept sesizate cu acea plângere, în spiritul principiului echitătii, al bunei credințe și al prezumției de nevinovație.

Nu am făcut decât să pun în aplicare o hotărâre definitivă și irevocabilă a unei instanțe judecatoresti, care era imperios necesar a fi pusă în executare, orice întarziere fiind imputabilă celor raspunzători și generând costuri suplimentare consistente.

Constat că, într-un mod tendențios și neonorant, pentru unii campania electorală începe mult mai devreme decât este cazul, încercându-se intoxicarea opiniei publice cu neadevăruri îmbrăcate sub acuzațiile care au fost făcute.

Asigur toți dejenii că am aplicat și aplic întocmai legea, respect și voi respecta hotărârile judecătorești, deoarece nerespectarea lor atrage daune interese și penalități, plătite din banii dejenilor, iar jocurile unor grupuri de interese care înțeleg să denigreze cu orice preț și să dezinformeze, nu le voi accepta niciodată.

Informez opinia publica că voi acționa în instantă pentru prejudicii aduse reputației și imaginii publice, pentru atingerea adusă onoarei și demnității cât și pentru denunț calomnios pe cei responsabili de această acțiune denigratoare și tendențioasă. Nu este primul proces penal pe care domnul jurist care a proferat acuzațiile calomnioase și alte grupuri de interese mi l-au intentat, procese pe care le-am câștigat.

Voi ține la curent opinia publică și cu soluția care vizează această plângere, care am încredere că va fi una favorabilă, deoarece nimeni nu poate fi acuzat că pune în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabiă, că respecta legea și mandatul cu care a fost investit de cetățeni, ne-a transmis primarul municipiului Dej, Morar Costan.

Reclamă
2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER