Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Primii militari din Dej, întorși din misiunea din Afganistan – FOTO

Publicat acum

pe

Militari Afganistan avion

Primii militari din Dej, plecați în misiune în Agfanistan, și-au luat zborul către țară și astăzi au ajuns pe pământ românesc.

În câteva săptămâni vor fi cu toții acasă și vor raporta: „Misiune îndeplinită!”. Ceilalți militari plecați în Afganistan vor ajunge acasă în următoarele săptămâni.

În ultimele șase luni, militarii Batalionului 811 “Dragonii Transilvani” din Dej au fost dislocați în provincia Kandahar din Afganistan pentru executarea misiunii.

Vă reamintim, „Dragonii Transilvani” au executat, timp de şase luni, în principal misiuni de protecţie a forţei, la Baza aeriană din Kandahar, dar şi asigurarea libertăţii de mişcare pe căile de comunicaţii şi consilierea forţelor de securitate afgane.

Misiunea “Resolute Support” a fost condusă de NATO. Alianţa Atlantică pregăteşte deja momentul retragerii militare din Afganistan, astfel că Batalionul 811 Infanterie Dej a fost probabil una dintre ultimele unităţi româneşti care au plecat în teatrul de luptă.

Militarii din Dej au participat, între anii 2002 şi 2015, la misiuni în teatrele de operaţii din Kosovo, Irak şi Afganistan, dar şi la numeroase exerciţii naţionale şi internaţionale.

Primii militari detașați în Afganistan au plecat din țară în data de 12 august 2015.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER