Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Proaspăt absolvent al Şcolii de Agenţi de Poliţie, repartizat la Secția 5 Poliție Rurală Petru Rareș – FOTO

Publicat acum

pe

promovare politisti IPJ BN (1)

Doi proaspăt absolvenţi ai Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti şi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj Napoca au intrat în rândurile poliţiştilor bistriţeni.

Subinspectorul de poliţie Dumitraş Corina şi agentul de poliţie Baciu Simion Bogdan s-au prezentat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa Năsăud pentru a fi repartizaţi la structurile unde îşi vor desfăşura activitatea: Compartimentul Juridic, respectiv Secția 5 Poliție Rurală Petru Rareș, Postul de Poliție Târlișua.

Conducerea inspectoratului le-a făcut noilor colegi o scurtă prezentare a profesiei de poliţist, cu frumuseţea şi riscurile acesteia, îndemnându-i să-şi subscrie pregătirea şi diligenţele interesului public şi supremaţiei legii, în acord cu situarea cetăţenilor ca prim-beneficiari ai serviciului public specializat pe care îl vor presta pe parcursul întregii lor cariere.

Şeful IPJ Bistriţa Năsăud, chestor de poliţie dr. Linul Marius le-a urat, pe această cale, mult succes în activitatea profesională, asigurându-i de tot sprijinul de care vor avea nevoie pentru a-şi putea îndeplini în mod corespunzător noile atribuţii.

Are 23 de ani, s-a născut în Siret, judeţul Suceava, a urmat cursurile Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, specializarea drept, şi începând cu luna august îşi desfăşoară activitatea în cadrul Compartimentului Juridic al inspectoratului.

Dumitraş Corina, căci despre ea este vorba, a ales Bistriţa la finele celor patru ani de studiu, un oraş liniştit, situat la limita a două regiuni geografice frumoase, după cum ne-a mărturisit, reprezentând o oportunitate de a învăţa treptat şi de a se pregăti practic într-un ritm care să îi permită sedimentarea cunoştinţelor şi asimilarea lor eficientă.

”În august 2011 împachetam alături de câteva lucruri toate emoţiile şi aşteptările, toată stânjeneala şi naivitatea pentru a păşi cu avânt în necunoscutul ce se numea atunci ”Academia de Poliţie”. August 2015….ajung într-un oraş din nou necunoscut, Bistriţa, de data aceasta, însă, care mi se potriveşte şi care va deveni o provocare cu siguranţă.  Diferenţa dintre cea de atunci şi cea de acum o face formarea dobândită în Academie atât ca om privit individual, dar şi ca poliţist”.

Deşi a trecut abia o lună de la repartiţie, Corina a înţeles că un poliţist trebuie să îşi facă datoria printre laude şi denigrări, întrucât ”dintre cei puşi în slujba comunităţii suntem cei mai vizibili, luptăm în prima linie, şi probabil aşa se explică efervescenţa care se naşte în jurul nostru. Poliţia devine unul dintre punctele de referinţă la care se raportează rezultatele efective, suportând o presiune uriaşă”.

Dar, mai presus de toate, este hotărâtă să îşi urmeze visul, acela de a fi în slujba cetăţeanului şi de a face dreptate, indiferent de situaţie: ,”Motivaţia de a lucra în cadrul structurilor de profil depăşeşte cu mult siguranţa locului de muncă, statutul special sau orice altă legatură cu resursele materiale. E ceva intrinsec. O putem numi pasiune. Sau vocaţie. Pentru că dorinţa de a face performanţă, de a obţine rezultate favorabile cu impact direct asupra societăţii, satisfacţia binelui înfăptuit, toate acestea nu se întreţin doar prin motivaţii de natură pecuniară”.

Cât despre acomodarea cu noul loc de muncă şi planurile de viitor, subinspectorul de poliţie ne-a declarat: ”Odată integrată în colectivul de la Bistriţa m-am văzut nevoită să asimilez foarte multe informaţii într-un termen cât mai scurt, dat fiind faptul că resursele umane sunt limitate. În principiu, procesul de adapatare a fost scurt, dar sunt sigură că în continuare se vor ivi ocazii, motive care să-mi confirme alegerea făcută. Momentan sunt în căutarea unor oameni care să mă inspire, cărora să le permit să-mi modeleze latura profesională în spiritul loialităţii, corectitudinii, imparţialităţii… valori fără de care nu ne putem desfăşura activitatea. Cred cu tărie că, în ciuda adversităţilor, fiecare îşi poate construi o carieră frumoasă care să merite timpul, energia şi sacrificiile investite”.

Bistriţeanul Baciu Simion Bogdan are 26 de ani şi încă de la absolvirea liceului şi-a dorit o carieră în domeniul juridic, fapt pentru care a decis să urmeze cursurile Facultății de Drept, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj- Napoca, visând să devină, la acea vreme, procuror sau judecător.

După terminarea facultăţii  a fost consilierul juridic al unei societăţi comerciale din Bistriţa, al cărei principal obiect de activitate îl constituia consultanţa în management şi afaceri, perfecţionându-şi în acelaşi timp cunoştinţele în domeniul juridic, odată cu absolvirea studiilor universitare de master.

A vrut, însă, să aibă parte de acțiune și de o meserie mai interactivă, propunându-şi să devină polițist: ”Am ales profesia de polițist având ca obiectiv profesional acela de a mă perfecționa și de a lucra într-un mediu profesionist, dinamic, cu potențial de avansare și afirmare, unde să am un rol bine definit și în care să îmi pot pune în valoare calitățile și aptitudinile pe care le posed pentru a deveni un profesionist desăvârșit. Consider că deţin calităţile şi aptitudinile necesare unui poliţist, descriindu-mă pe scurt ca o persoană cu o bună capacitate de comunicare, abilitate de a lucra în echipă şi de a face faţă unor situaţii noi, spirit organizatoric, discreţie, loialitate, disciplină, organizare, conștiinciozitate și simț al răspunderii”.

Ştiri din zonă

Macara răsturnată în Florești! Operatorul a rămas blocat sub utilaj – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Un bărbat în vârstă de 39 de ani a fost rănit miercuri, în jurul orei 12:10, pe raza localității clujene Florești, după ce macaraua în care se afla s-a răsturnat.

La fața locului au intervnit în scurt timp pompierii din cadrul ISU Cluj cu o autospecială dotată cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD, dar și polițiștii.

Potrivit primelor informații, macaraua s-a răsturnat în momentul în care ridica materiale de construcții pentru un bloc aflat în construcție, de pe strada Teilor din Florești.

Pompierii au găsit la locul solicitării un bărbat în vârstă de 39 de ani, care se afla în cabina utilajului și suferise traumatisme severe la nivelul piciorului stâng. Salvatorii au acționat pentru a scoate bărbatul din cabina avariată a utilajului, folosind echipamentele din dotare, cât și manevrele specifice, astfel încât să nu-i agraveze leziunile suferite și să-l predea echipajului SMURD, în vederea acordării primului ajutor calificat.

Victima a fost transportată ulterior la spital pentru investigații de specialitate.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Șapte unități de învățământ din județul Cluj, închise parțial din cauza GRIPEI!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Peste 3.200 de elevi sunt afectaţi din cauza suspendării cursurilor din mai multe unităţi de învăţământ, la nivel naţional, numărul fiind mai mare cu 1.100 de cazuri faţă de luni, a anunțat marţi Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC).

Conform unei informări transmise de MEC, 3.208 elevi stau acasă marţi, după ce şcolile şi grădinuiţele unde studiau s-au închis din cauza numărului de cazuri confirmare cu gripă. Numărul este în creştere cu 50% faţă de ziua precedentă, când, peste 2.100 de elevi au fost afectaţi de măsuri.

Cele mai multe unităţi de învăţământ sunt închise în Bucureşti şi în judeţul Braşov.

În județul Cluj sunt închise parțial șapte unități de învățământ. Este vorba despre Gradinita cu PP Lizuca Cluj-Napoca, Gradinita cu PP Academia Piticilor Cluj-Napoca, Liceul Baptist Emanuel Cluj-Napoca, Liceul Teologic Reformat Cluj-Napoca, Scoala Gimnaziala Ioan Creanga Cluj-Napoca, Liceul Elf Cluj-Napoca și Liceul Teoretic Avram Iancu Cluj-Napoca.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Ministrul Muncii, împiedicat de un paznic să intre în sediul unei instituţii din Cluj

Publicat acum

pe

loading...

Violeta Andrei nu a fost lăsat să intre marţi, de către paznic, la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Cluj, decât după ce s-a legitimat, scrie Mediafax.

Directorul DGASPC Cluj, Daniel Tămaş, a declarat pentru sursa citată că accesul în curtea instituţiei este reglementat de proceduri, pe care paznicul le-a respectat.

Eu sunt în concediu medical dar, din câte am fost informat, ministrul Muncii s-a prezentat, marţi, la sediul DGASPC Cluj, cu o maşină a Prefecturii şi a vrut să intre. La noi este o procedură serioasă de acces, iar paznicul nu a permis accesul maşinii în curte, el are o procedură clară pe care a respectat-o. Nu intră oricine, oricând, pentru că avem centrul de primiri în regim de urgenţă a copiilor, care este cu regim special, centrul pentru mamele abuzate. După câteva minute de parlamentări, după ce şoferul i-a spus că e vorba de ministrul Muncii, paznicul a cerut ca toată lumea să se legitimeze, ocupanţii au coborât din maşină, astfel că le-a permis accesul”, a spus Tămaş.

Acesta a subliniat că Violeta Alexandru a stat de vorbă 10 minute cu un şef de serviciu şi cu unul dintre directori.

D-na ministru nu a spus care a fost scopul vizitei”, a subliniat Daniel Tămaş.

Şeful DGASPC Cluj l-a felicitat pe paznic pentru atitudine şi pentru faptul că a respectat procedura de acces şi nu s-a lăsat intimidat de vizita ministrului Muncii.

Je suis paznic”, a spus Tămaş.

Ministrul Muncii a fost însoţit de preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Persoanelor cu Dizabiltăţi.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare