Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Proaspăt absolvent al Şcolii de Agenţi de Poliţie, repartizat la Secția 5 Poliție Rurală Petru Rareș – FOTO

Publicat acum

pe

promovare politisti IPJ BN (1)

Doi proaspăt absolvenţi ai Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti şi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj Napoca au intrat în rândurile poliţiştilor bistriţeni.

Subinspectorul de poliţie Dumitraş Corina şi agentul de poliţie Baciu Simion Bogdan s-au prezentat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa Năsăud pentru a fi repartizaţi la structurile unde îşi vor desfăşura activitatea: Compartimentul Juridic, respectiv Secția 5 Poliție Rurală Petru Rareș, Postul de Poliție Târlișua.

Conducerea inspectoratului le-a făcut noilor colegi o scurtă prezentare a profesiei de poliţist, cu frumuseţea şi riscurile acesteia, îndemnându-i să-şi subscrie pregătirea şi diligenţele interesului public şi supremaţiei legii, în acord cu situarea cetăţenilor ca prim-beneficiari ai serviciului public specializat pe care îl vor presta pe parcursul întregii lor cariere.

Şeful IPJ Bistriţa Năsăud, chestor de poliţie dr. Linul Marius le-a urat, pe această cale, mult succes în activitatea profesională, asigurându-i de tot sprijinul de care vor avea nevoie pentru a-şi putea îndeplini în mod corespunzător noile atribuţii.

Are 23 de ani, s-a născut în Siret, judeţul Suceava, a urmat cursurile Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, specializarea drept, şi începând cu luna august îşi desfăşoară activitatea în cadrul Compartimentului Juridic al inspectoratului.

Dumitraş Corina, căci despre ea este vorba, a ales Bistriţa la finele celor patru ani de studiu, un oraş liniştit, situat la limita a două regiuni geografice frumoase, după cum ne-a mărturisit, reprezentând o oportunitate de a învăţa treptat şi de a se pregăti practic într-un ritm care să îi permită sedimentarea cunoştinţelor şi asimilarea lor eficientă.

”În august 2011 împachetam alături de câteva lucruri toate emoţiile şi aşteptările, toată stânjeneala şi naivitatea pentru a păşi cu avânt în necunoscutul ce se numea atunci ”Academia de Poliţie”. August 2015….ajung într-un oraş din nou necunoscut, Bistriţa, de data aceasta, însă, care mi se potriveşte şi care va deveni o provocare cu siguranţă.  Diferenţa dintre cea de atunci şi cea de acum o face formarea dobândită în Academie atât ca om privit individual, dar şi ca poliţist”.

Deşi a trecut abia o lună de la repartiţie, Corina a înţeles că un poliţist trebuie să îşi facă datoria printre laude şi denigrări, întrucât ”dintre cei puşi în slujba comunităţii suntem cei mai vizibili, luptăm în prima linie, şi probabil aşa se explică efervescenţa care se naşte în jurul nostru. Poliţia devine unul dintre punctele de referinţă la care se raportează rezultatele efective, suportând o presiune uriaşă”.

Dar, mai presus de toate, este hotărâtă să îşi urmeze visul, acela de a fi în slujba cetăţeanului şi de a face dreptate, indiferent de situaţie: ,”Motivaţia de a lucra în cadrul structurilor de profil depăşeşte cu mult siguranţa locului de muncă, statutul special sau orice altă legatură cu resursele materiale. E ceva intrinsec. O putem numi pasiune. Sau vocaţie. Pentru că dorinţa de a face performanţă, de a obţine rezultate favorabile cu impact direct asupra societăţii, satisfacţia binelui înfăptuit, toate acestea nu se întreţin doar prin motivaţii de natură pecuniară”.

Cât despre acomodarea cu noul loc de muncă şi planurile de viitor, subinspectorul de poliţie ne-a declarat: ”Odată integrată în colectivul de la Bistriţa m-am văzut nevoită să asimilez foarte multe informaţii într-un termen cât mai scurt, dat fiind faptul că resursele umane sunt limitate. În principiu, procesul de adapatare a fost scurt, dar sunt sigură că în continuare se vor ivi ocazii, motive care să-mi confirme alegerea făcută. Momentan sunt în căutarea unor oameni care să mă inspire, cărora să le permit să-mi modeleze latura profesională în spiritul loialităţii, corectitudinii, imparţialităţii… valori fără de care nu ne putem desfăşura activitatea. Cred cu tărie că, în ciuda adversităţilor, fiecare îşi poate construi o carieră frumoasă care să merite timpul, energia şi sacrificiile investite”.

Bistriţeanul Baciu Simion Bogdan are 26 de ani şi încă de la absolvirea liceului şi-a dorit o carieră în domeniul juridic, fapt pentru care a decis să urmeze cursurile Facultății de Drept, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj- Napoca, visând să devină, la acea vreme, procuror sau judecător.

După terminarea facultăţii  a fost consilierul juridic al unei societăţi comerciale din Bistriţa, al cărei principal obiect de activitate îl constituia consultanţa în management şi afaceri, perfecţionându-şi în acelaşi timp cunoştinţele în domeniul juridic, odată cu absolvirea studiilor universitare de master.

A vrut, însă, să aibă parte de acțiune și de o meserie mai interactivă, propunându-şi să devină polițist: ”Am ales profesia de polițist având ca obiectiv profesional acela de a mă perfecționa și de a lucra într-un mediu profesionist, dinamic, cu potențial de avansare și afirmare, unde să am un rol bine definit și în care să îmi pot pune în valoare calitățile și aptitudinile pe care le posed pentru a deveni un profesionist desăvârșit. Consider că deţin calităţile şi aptitudinile necesare unui poliţist, descriindu-mă pe scurt ca o persoană cu o bună capacitate de comunicare, abilitate de a lucra în echipă şi de a face faţă unor situaţii noi, spirit organizatoric, discreţie, loialitate, disciplină, organizare, conștiinciozitate și simț al răspunderii”.

Ştiri din zonă

Mangă la volan! Alcoolemia uriașă avută de un gherlean prin Bonțida

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au depistat în noaptea de miercui spre joi, în jurul orei 03:25, un bărbat de 55 de ani, din municipiul Gherla, care conducea un autoturism pe DN1C, pe raza localităţii Bonţida, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Testarea cu aparatul etilotest a scos în evidenţă faptul că acesta avea o concentraţie alcoolică de peste 1,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Prefectul de Cluj, schimbat din funcție! Cine-i va lua locul

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Prefectul de Cluj, Ioan Aurel Cherecheș, a fost schimbat marți, 10 decembrie, din funcție prin decizie guvernamentală.

Măsura se referă și la alți prefecți și subprefecți de județe care, de asemenea, și-au pierdut funcțiile în urma ședinței de Guvern.

Astăzi s-a încheiat o perioadă extraordinară din viata mea, aproape 2 ani și jumătate în care am fost prefect al județului Cluj. A fost o perioada onorantă, aglomerată, frumoasă și plină de provocări diverse (de la multele situații de urgență, verificarea legalității, aplicarea programului de guvernare și până la optimizarea activității). Doresc sa le mulțumesc tuturor celor cu care am colaborat atât colegilor din prefectură cât și celor din ISU, IPJ, Jandarmerie și tuturor celorlalte servicii deconcentrate!”, a scris Aurel Cherecheș, pe Facebook.

Ioan Aurel Cherecheș a fost prefect al Clujului din august 2017 și este profesor la Universitatea Tehnică. În locul său, Guvernul va face o altă propunere, numele vehiculat fiind al liberalului Mircea Abrudean.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

INCENDIU de amploare la o hală din Câmpia Turzii! Cetățenii, alertați prin RO-Alert – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Un incendiu de amploare cu degajări de fum negru s-a declanşat, joi dimineaţă, într-o hală industrială din Câmpia Turzii, judeţul Cluj. Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de 4.000 mp de acoperiş.

Potrivit reprezentanţilor ISU Cluj, incendiul a izbucnit în jurul orei 7:30, la o hală industrială din Câmpia Turzii.

La fața locului au intervenit 5 autospeciale pentru stins incendii şi două pentru intervenţii şi salvări de la înălţimi.

La sosirea pompierilor incendiul se manifesta la tot acoperişul halei, pe o suprafaţă de 4000 mp.

Nu sunt anunţate persoane rănite până în prezent.

Potrivit ISU Cluj, s-a transmis și un mesaj Ro-Alert privind degajările mari de fum.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare