Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Campion balcanic la JUDO, snopit în bătaie de opt minori, în fața gării din Gherla

Publicat acum

pe

bataie

Un tânăr sportiv, în vârstă de 16 ani, a fost bătut sâmbătă seara, în fața gării din localitatea Gherla. 

Casian este un sportiv remarcabil, în vârstă de 16 ani, care a absolvit primele opt clase la un liceu sportiv din Cluj-Napoca. Are la activ nouă ani de competiţii, la judo, adunând în palmaresul său un loc I la Balcaniadă, un titlu naţional şi trei locuri III la Campionatele Naţionale.

Sâmbătă, 29 august, acesta se afla în localitatea Bonţ, de lângă Gherla, la bunici, unde-şi petrecea ultimele zile ale vacanţei de vară.

„În jurul orei 22:00 am fost sunat de nişte prieteni să mă prezint de urgenţă la Gherla, la un chef. Mi-am luat bicicleta şi m-am prezentat acolo, la gară, dar de fapt mi-am dat seama că mi s-a pregătit un <flagrant>, o ambuscadă. Era prea târziu şi n-am reuşit să scap din mâinile lor”, povesteşte tânărul sportiv, stând pe o banchetă aflată în incinta IML Cluj, unde a sosit însoţit de bunica şi de sora lui pentru a fi consultat.

Relatează în continuare că, ajuns în faţa Gării Gherla, s-a trezit înconjurat de opt băieţi, toţi minori, dar şi de două-trei fete, incitaţi de către Cătălin, un băiat în vârstă de 13 ani.„Când am fost atacat, pe primul dintre băieţi am reuşit repede să-l scot din joc, însă au năvălit ceilalţi, cu pumni şi picioare şi singura preocupare mea a rămas aceea să-mi feresc zona capului şi feţei”, declară Casian. Apoi, cu un efort supraomenesc, arată că a reuşit s-o ia la sănătoasa, lăsându-şi bicicleta la faţa locului.

„M-au bătut pentru că o fată de vreo 14 ani, Alexandra, era prietenă cu Cătălin, un băiat de 13 şi, când erau încă prieteni, ea m-a întrebat dacă prietenul ei a înşelat-o. Eu i-am spus că nu, însă după câteva zile cei doi s-au despărţit şi atunci i-am mărturisit Alexandrei adevărul, acela că a mai discutat şi cu alte fete în afară de ea. Tocmai lucrul acesta nu l-a putut suporta Cătălin, aşa că mi-a înscenat totul”, arată mai departe campionul.

El spune că băieţii şi fetele l-au umilit în seara aceea, rupându-i geaca şi lăsându-l desculţ şi numai o clipă a lor de neatenţie l-a scăpat de la un eveniment ce putea deveni mult mai grav, potrivit Ziua de Cluj.

Citește continuarea articolului AICI

Ştiri din zonă

INCENDIU la o sală de nunți din Gherla! Flăcările au mistuit tot – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

loading...

Un incendiu a izbucnit sâmbătă, 14 decembrie, în jurul orei 14:30, la o sală de nunți situată pe strada Fizeșului din Gherla.

În urma unui apel la 112, la fața locului s-au deplasat de urgență două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Dej, un echipaj SMIURD, pompierii voluntari din cadrul SVSU Gherla, dar și polițiștii.

Potrivit ISU Cluj, arde aproximativ 1000 mp de acoperiș, iar până în acest moment nu au fost anunțate victime.

Știre în curs de actualizare… Revenim cu detalii!

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Cum a ajuns cea mai modernă sala de sport din Cluj, construită cu 2 milioane de lei, să fie reparată după 5 ani cu 6 milioane de lei

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Cea mai modernă sală de sport din Cluj-Napoca, aparţinând Colegiului Naţional „George Coşbuc” şi construită în 2014 cu 2 milioane de lei, trebuie reparată. Între timp, costurile s-au triplat, astfel că autorităţile vor plăti 6 milioane de lei şi dau în judecată constructorul, scrie Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat, pentru sursa citată, că municipalitatea a cerut constructorului consolidarea sălii, dar acesta a refuzat, astfel că lucrarea va fi suportată din bugetul local, urmând ca suma să fie recuperată prin instanţă.

Sala de sport a Colegiului Naţional a fost inaugurată în octombrie 2014, iar aici s-au desfăşurat activităţi sportive şi culturale până în decembrie 2018 când, în urma unor expertize, s-au constatat probleme tehnice şi anume o deformaţie a planşeului. În aceste condiţii, s-a interzis accesul în clădire a cadrelor didactice şi al elevilor şi s-a dispus expertizarea clădirii din punct de vedere al rezistenţei mecanice şi stabilităţii. Primăria Cluj-Napoca a solicitat constructorului să remedieze problema tehnică, dar acesta a refuzat, astfel că suntem nevoiţi să realizăm proiectarea şi execuţia consolidării clădirii din fondurile bugetului local, suma alocată acestui proiect fiind de 6 milioane de lei, după care ne vom îndrepta în instanţă împotriva constructorului pentru recuperarea banilor”, a spus Buzatu.

Potrivit legii privind calitatea în construcţii, firma care a făcut proiectarea şi execuţia lucrării este direct răspunzătoare de viciile construcţiei apărute într-un interval de 10 ani de la recepţie, precum şi după împlinirea acestui termen, pe toată durata de existentă a construcţiei, pentru viciile structurii de rezistenţă rezultate din nerespectarea normelor de proiectare şi de execuţie în vigoare.

Oana Buzatu a spus că lucrările construire ale sălii de sport de la Colegiul Naţional ”George Coşbuc” au costat, în 2014, 2,1 milioane de lei, iar lucrările de consolidare vor costa de trei ori mai mult deoarece, între timp, s-a înregistrat o creştere a preţurilor la materialelor de construcţii şi la manoperă.

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat indicatorii tehnico-economici privind proiectarea şi execuţia lucrărilor de reabilitare a sălii de sport în anul 2020, durata estimată a finalizării fiind de 6 luni.

Lucrările prevăd, printre altele, consolidarea grinzilor din beton armat, reparaţii locale pe faţadele clădirii şi revopsirea integrală, înlocuirea pardoselii de parchet laminat din sala de gimnastică de la etaj, vopsirea pereţilor din sala de sport şi sala de gimnastică, înlocuirea sistemului de iluminat de la sala de sport şi sala de gimnastică, înlocuirea betonului de pantă şi refacerea hidroizolaţiei, refacerea tencuielilor şi zugrăvelilor în zonele afectate de igrasie.

La inaugurare, în 2014, primarul Emil Boc spunea că sala de sport de la Colegiul Naţional „George Coşbuc” este cea mai modernă din oraş. De sală au beneficiat 5.000 de elevi de la mai multe licee.

De altfel, la inaugurare, Boc a tras la poartă cu mingea de handbal, a aruncat la coşul de baschet şi a jucat tenis de masă cu un elev care este campion naţional.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Beclean | A sunat la 112 speriat că i-a fost furată mașina, însă uitase unde a parcat-o

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Joi, 12 decembrie, polițiștii au fost alertați prin 112, de către un bărbat de 40 de ani, despre faptul că dintr-o parcare din orașul Beclean i-a fost sustras autoturismul.

Polițiștii au declanșat de îndată activități pentru depistarea acestuia, iar după aproximativ 20 de minute de la apelul 112, au găsit mașina pe raza orașului, în apropierea locului de unde a fost semnalat furtul.

Cu ocazia verificărilor efectuate și a vizionării camerelor de supraveghere din zonă, a rezultat faptul că bărbatul de 40 ani, din Nușeni și-ar fi mutat autoturismul din parcarea respectivă, fapt de care nu și-a mai amintit.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform Legii 61/1991, pentru ”alarmarea publicului, a organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol ori a organelor de menţinere a ordinii publice, prin darea semnalelor de pericol sau, după caz, prin solicitarea intervenţiei la faţa locului, fără motiv întemeiat”.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare