Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Profesorul Lucian Iosip, sărbătorit la Centrul Cultural Arta din Dej – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

spectacol Lucian Iosip (3)

Centrul Cultural Arta din Dej a găzduit în această după-amiază, de la ora 18, un spectacol omagial dedicat profesorului Lucian Iosip. Sute de dejeni au participat la eveniment.

Spectacolul omagial a fost dedicat profesorului Lucian Iosip, om de cultură remarcabil cu peste 50 de ani de activitate în acest domeniu. Manifestarea culturală de la ”Arta” a debutat cu mesajul primarului Morar Costan către profesorul Iosip. Edilul l-a felicitat pe ”sărbătorit”, i-a acordat diploma ”Laurii Culturali” și o placheta comemorativă, dar și un portret. Profesorul Iosip a luat apoi cuvântul și, vizibil emoționat de ce se petrece, a mulțumit celor prezenți în număr mare, a mulțumit elevilor, dar și părinților și bunicilor.

Gheața a fost spartă de Corala ”Armonia” (dirijor Doina Sima-Minea), la finalul momentului cei de pe scenă cântându-i ”La mulți ani!” francofonului Iosip, ajuns la vârsta de 70 de ani.

Pe scenă a urcat apoi trupa ”Arlequin” (teatru francofon – „Burghezul gentilom”, act II, scena IV după Moliere), coordonată chiar de Lucian Iosip. Un intervin realizat de jurnalistul Magdalena Vaida s-a difuzat apoi pe ecranul fostului cinematograf, un interviu savuros cu profesorul Iosip, plin de amintiri și momente frumoase din cariera sa.

Manifestările au continuat cu Ansamblul folcloric ”Someșana” și cu soliștii vocali: Zina Doboș, Iulia Iosip, Cristina Beldean-Moșuțan, Felix Gălan, Dorina Grad și Ioan Dordoi. Invitat special a fost Ioana Breda-Morar.

Evenimentul a fost organizat de Primăria municipiului Dej, alături de Casa de Cultură „George Coșbuc” Dej.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE ELECTORALĂ

TU AI DAT LIKE?

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER