Conectează-te cu noi

Naţional

Protejarea drepturilor de autor, în atenția Poliției Române

Publicat acum

pe

politist

Poliţia Română acordă importanţă deosebită prevenirii şi combaterii infracţiunilor din domeniul drepturilor de autor și pentru protejarea mediului de afaceri împotriva ilegalităţilor economice.

În primele 4 luni ale acestui an, polițiștii au constatat peste 1.000 de infracțiuni la regimul proprietății intelectuale și au recuperat prejudicii de peste 2.500.000 de lei.

Protecţia drepturilor de proprietate intelectuală reprezintă unul dintre domeniile esențiale pentru asigurarea legalității mediului de afaceri, fiind şi una dintre priorităţile stabilite pentru Ciclul de Politici U.E. 2014-2017.

În anul 2016, polițiștii de investigare a criminalității economice au continuat acțiunile pentru prevenirea acestui tip de criminalitate, prin derularea unor campanii, în ceea ce privește utilizarea de software cu licență și modul în care operele protejate pot fi folosite în spațiul public.

De asemenea, la nivel național, pe parcursul anului 2016, polițiștii desfășoară pentru combaterea infracţiunilor de natură economico-financiară, comise prin intermediul mijloacelor informatice.

Pentru combaterea infracționalității din acest domeniu, în primele 4 luni ale anului, au fost efectuate 359 de acţiuni specifice, care au vizat 302 persoane și 193 de site-uri, prin intermediul cărora erau promovate şi comercializate produse contrafăcute, constând în articole textile, ceasuri, produse cosmetice, telefoane și echipamente IT.

În urma activităților desfășurate de polițiștii de investigare a criminalității economice, au fost constatate 1.033 de infracțiuni și au fost trimitese în judecată 40 de cauze.

În ceea ce privește promovarea și comercializarea în mediul virtual, polițiștii au constat 133 de infracțiuni la regimul proprietății intelectuale, de comiterea cărora sunt bănuite 128 de persoane.

Valoarea prejudiciului recuperat până în prezent este de peste 2.500.000 de lei.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER