Conectează-te cu noi

Social-Cultură

PROTEST al romilor în fața Primăriei Dej! Morar Costan: „Nu voi ceda!” – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

loading...

Zeci de romi au protestat în această dimineață, în fața Primăriei Municipiului Dej, din cauză că, spun ei, au fost amenințați cu evacuarea din locuințele sociale obținute de la municipalitate.

Romii din cartierul Dej-Triaj și-au strigat ofurile în fața primăriei cu pancarte pe care scria „Greva fomei” din cauză că municipalitatea i-ar fi amenințat cu evacuarea din locuințele sociale în care trăiesc. Nici vorbă de așa ceva, conform afirmațiilor făcute de primarul municipiului Dej, ing. Morar Costan.

Protestul vine în contextul în care ieri, 29 martie, mai mulți lucrători ai Poliției Locale, ai Serviciului de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Municipiului Dej, în colaborare cu Poliția Municipiului Dej și a jandarmilor din cadrul Detașamentului de Jandarmi Dej, au desfășurat o acține integrată de depistare a persoanelor urmărite național și internațional, date în consemn sau care se sustrag cercetărilor, precum și verificarea persoanelor depistate locuind fără forme legale sau cu acte de identitate expirate.

În cadrul acțiunii de ieri au fost legitimate 59 de persoane și au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale la OUG 97/ 2005, în valoare de 520 lei.

Romii spun că primarul Morar Costan vrea să-i evacueze din locuințele sociale în care trăiesc de aproximativ cinci ani. Aceștia se plâng din cauza faptului că și-au investit banii primiți ca și ajutor social, dar și alocațiile copiilor, în dotarea respectivelor spații de locuit, iar acum li se cere să părăsească zona.

Mai mulți jandarmi, polițiști locali, dar și polițiști naționali, au fost detașați la fața locului, pentru ca protestul să nu degenereze.

În ultima perioadă am avut foarte mulți romi din alte localități și am avut sesizări din partea cetățenilor că, în special în Parcul Mare, în Parcul Mic, în zona centrală a orașului, sunt foarte mulți cerșetori. Am dispus ca, în urmă cu o zi, Poliția Națională, Poliția Locală și Jandarmeria să verifice zona Macazului (n.r. cartierul Dej-Triaj), pentru a verifica dacă toți care locuiesc în zonă și care au repartizare de la primărie că au locuințe sociale, locuiesc acolo cu forme legale sau sunt și alte persoane care vin din alte zone, fără acte de identitate. (…) Nu voi ceda, voi face verificări și în zona Sărata, Ocna Dej, Viile Dejului, strada Vâlcele, Țiganșor și, la fel, intersecția străzii Eroilor cu strada Avram Iancu. (…) Nu putem accepta aceste lucruri la infinit, Dejul vrem să-l dezvoltăm și nu vrem să facem circ. Deci, nu voi ceda, cei care nu locuiesc și care n-au carte de identitate în zonă trebuie să părăsească zona. Punct!”, a declarat pentru Dej24.ro edilul municipiului, ing. Morar Costan.

Romii au continuat să-și strige nemulțumile, până când în zonă a apărut reprezentatntul acestora. Liderul romilor a intrat în audiență la primar, iar grupul acestora s-a deplasat, escortat de oamenii legii, în Parcul Mic, unde au continuat să-și strige nemulțumirile.

Social-Cultură

Dej | Manifestări dedicate zilei poetului național al românilor, Mihai Eminescu – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Primăria Municipiului Dej a organizat astăzi, 15 ianuarie, de la ora 11, manifestări dedicate zilei poetului național al românilor, declarată Ziua Culturii Naționale.

Manifestările au debutat la bustul poetului Mihai Eminescu, din cartierul 1 Mai, cu intonarea Imnului Naţional al României și au continuat cu o slujbă de pomenire, depuneri de jerbe și flori, un recital de poezie susținut de trupa de teatru „Vistrian Roman” a Centrului Cultural „Arta” și un moment muzical susținut de Marin Grad.

Ziua Culturii Naționale a fost marcată și la Biblioteca Municipală Dej prin expoziţia de carte cu titlul „Dor de Eminescu”.

Continuă să citești

Social-Cultură

Mai multe gospodării din Câțcău au rămas fără apă potabilă!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Mai multe gospodării situate pe raza localității Câțcău au rămas miercuri dimineață fără apă potabilă.

Potrivit Companiei de Apă Someș SA, în vederea efectuării unor lucrări de reparații datorate unor avarii la rețeaua de alimentare cu apă, lucrări pentru care nu se pot asigura modalități alternative de alimentare, s-a întrerupt furnizarea apei potabile pe raza localității Câțcău, între numerele 395 și 465.

Potrivit companiei, apa potabilă va fi întreruptă până în jurul orei 15:00.

Continuă să citești

Social-Cultură

”Cardinalul” și ”Ferdinand” la cinematograful din Dej

Publicat acum

pe

loading...

Primăria Municipiului Dej anunță programul Sălii Multimedia 3D din incinta Muzeului Municipal în perioada 14-18 ianuarie 2020.

MARȚI – 14.01.2020

ORA 16:00  CARDINALUL ( BIOGRAPHY/DRAMA/HISTORY, A.P. -12 ANI ,  100  MIN.)

MIERCURI – 15.01.2020

ORA 16:00   CARDINALUL ( BIOGRAPHY/DRAMA/HISTORY, A.P. -12 ANI ,  100  MIN.  

JOI – 16.01.2020

ORA 16:00  CARDINALUL ( BIOGRAPHY/DRAMA/HISTORY, A.P. -12 ANI ,  100  MIN.) 

VINERI – 17.01.2020

ORA 16:00  CARDINALUL ( BIOGRAPHY/DRAMA/HISTORY, A.P. -12 ANI ,  100  MIN.) 

SÂMBĂTĂ- 18.01.2020

ORA 11:00     FERDINAND ( FILM ANIMAȚIE, DUBLAT ÎN LIMBA ROMÂNĂ,  A.G., 104 MIN

ORA 16:00  CARDINALUL ( BIOGRAPHY/DRAMA/HISTORY, A.P. -12 ANI ,  100  MIN.) 

”BILETELE POT FI PROCURATE DIN INCINTA LIBRĂRIEI MUNICIPALE DEJ DE MARȚI PÂNĂ SÂMBĂTĂ, ÎN INTERVALUL ORAR 8:00- 16:00, CU MAXIM O ZI ÎNAINTE DE RULAREA FILMULUI SAU CU O ORĂ ÎNAINTEA RULĂRII FILMULUI.

BILETELE SE VÂND ÎN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE! ÎN CAZUL ÎN CARE VOR EXISTA MAI MULTE SOLICITĂRI, FILMUL VA MAI FI RULAT ÎNCĂ O DATĂ, DUPĂ PRIMA PROIECȚIE.

ACCESUL ÎN SALĂ CU MÂNCARE ȘI BĂUTURI ALCOOLICE ESTE INTERZIS! VĂ MULȚUMIM PENTRU ÎNȚELEGERE!”, transmite Primăria Municipiului Dej.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare