Conectează-te cu noi

Social-Cultură

PROTEST al romilor în fața Primăriei Dej! Morar Costan: „Nu voi ceda!” – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Zeci de romi au protestat în această dimineață, în fața Primăriei Municipiului Dej, din cauză că, spun ei, au fost amenințați cu evacuarea din locuințele sociale obținute de la municipalitate.

Romii din cartierul Dej-Triaj și-au strigat ofurile în fața primăriei cu pancarte pe care scria „Greva fomei” din cauză că municipalitatea i-ar fi amenințat cu evacuarea din locuințele sociale în care trăiesc. Nici vorbă de așa ceva, conform afirmațiilor făcute de primarul municipiului Dej, ing. Morar Costan.

Protestul vine în contextul în care ieri, 29 martie, mai mulți lucrători ai Poliției Locale, ai Serviciului de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Municipiului Dej, în colaborare cu Poliția Municipiului Dej și a jandarmilor din cadrul Detașamentului de Jandarmi Dej, au desfășurat o acține integrată de depistare a persoanelor urmărite național și internațional, date în consemn sau care se sustrag cercetărilor, precum și verificarea persoanelor depistate locuind fără forme legale sau cu acte de identitate expirate.

În cadrul acțiunii de ieri au fost legitimate 59 de persoane și au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale la OUG 97/ 2005, în valoare de 520 lei.

Romii spun că primarul Morar Costan vrea să-i evacueze din locuințele sociale în care trăiesc de aproximativ cinci ani. Aceștia se plâng din cauza faptului că și-au investit banii primiți ca și ajutor social, dar și alocațiile copiilor, în dotarea respectivelor spații de locuit, iar acum li se cere să părăsească zona.

Mai mulți jandarmi, polițiști locali, dar și polițiști naționali, au fost detașați la fața locului, pentru ca protestul să nu degenereze.

În ultima perioadă am avut foarte mulți romi din alte localități și am avut sesizări din partea cetățenilor că, în special în Parcul Mare, în Parcul Mic, în zona centrală a orașului, sunt foarte mulți cerșetori. Am dispus ca, în urmă cu o zi, Poliția Națională, Poliția Locală și Jandarmeria să verifice zona Macazului (n.r. cartierul Dej-Triaj), pentru a verifica dacă toți care locuiesc în zonă și care au repartizare de la primărie că au locuințe sociale, locuiesc acolo cu forme legale sau sunt și alte persoane care vin din alte zone, fără acte de identitate. (…) Nu voi ceda, voi face verificări și în zona Sărata, Ocna Dej, Viile Dejului, strada Vâlcele, Țiganșor și, la fel, intersecția străzii Eroilor cu strada Avram Iancu. (…) Nu putem accepta aceste lucruri la infinit, Dejul vrem să-l dezvoltăm și nu vrem să facem circ. Deci, nu voi ceda, cei care nu locuiesc și care n-au carte de identitate în zonă trebuie să părăsească zona. Punct!”, a declarat pentru Dej24.ro edilul municipiului, ing. Morar Costan.

Romii au continuat să-și strige nemulțumile, până când în zonă a apărut reprezentatntul acestora. Liderul romilor a intrat în audiență la primar, iar grupul acestora s-a deplasat, escortat de oamenii legii, în Parcul Mic, unde au continuat să-și strige nemulțumirile.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER