Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Protest în fața Primăriei Dej! Angajații TRANSURB, nemulțumiți – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Zeci de persoane, angajați ai SC TRANSURB SA DEJ și membri ai Sindicatului LIBER INDEPENDENT SC TRANSURB SA DEJ, alături de sindicaliști din mai multe orașe ale țării, au ales să protesteze joi, 19 decembrie, cu începere de la ora 13:00, în faţa Primăriei Municipiului Dej.

Printre revendicările acestora se numără nerespectarea contractului colectiv de muncă, situația financiară critică a societății, salarizarea injustă în atelierul mecanic și starea tehnica a parcului auto.

La protest au participat sindicate din Sibiu, Suceava, Brașov, Cluj-Napoca și Târgu Jiu.

Întreaga listă de revendicări:

„1. Nerespectarea CCM pentru conducătorii-auto, coeficientul de ierarhizare este sub cel stabilit în CCM la Nivel de Grup de Unități

2. Conducătorii auto, membrii de sindicat sunt jigniți în permanență, sunt supuși unui tratament injust și degradant, sunt dezavantajați în repartizarea programului de lucru de către șeful de exploatare.

3. Conducerea societăţii nu respecta legea Dialogului Social.

4. Situatia financiară critică la SC TRANSURB S.A. ce periclitează buna funcționare a activității.

5. Renunțarea la traseele externe începând cu data de 01.01.2020 Jichiș, Codor, Tărpiu, Nima, precum și dorința de a restrânge activitatea de transport fără nici o justificare rațională, toate aceste măsuri au menirea de a discredita Primăria DEJ și mai ales dreptul cetățenilor la un transport public eficient, ritmic și garantat în ceea ce înseamnă protecția socială.

6. Salarizarea sub orice critică în atelierul mecanic și condiții dezastroase în raport cu complexitatea muncii, toate acestea arată lipsa de preocupare și interes în asigurarea condițiilor de muncă, a creșterii productivității și asigurarea unui climat pozitiv la locul de muncă.

7. Starea tehnica a parcului auto care pune în pericol atât personalul de bord cât si călătorii.

8. Se cunoaște faptul că sunt persoane pensionabile, depășite de proiectele de modernizare, achiziții de autobuze, lucruri care se pun în practică în toată țara, mai puțin la noi”, se arată într-un comunicat al Sindicatului LIBER INDEPENDENT SC TRANSURB SA DEJ.

Știre în curs de actualizare… Revenim cu detalii!

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER