Conectează-te cu noi

Social-Cultură

PROTEST în stradă! Un medic din Bobâlna a ieșit în fața Primăriei Cluj-Napoca, împreună cu familia

Publicat acum

pe

FOTO – ziuadecj.realitatea.net

Un medic din comuna clujeană Bobâlna a ieșit în stradă să protesteze împotriva unor măsuri pe care le consideră abuzive, scrie Ziua de Cluj.

Medicul de familie Ramona Pocol, din comuna Bobâlna, a ieșit în stradă să protesteze împotriva unor măsuri luate de primar și de Consiliu Local, pe care le consideră abuzive. I-a luat în fața Primăriei Cluj-Napoca atât pe soț, cât și pe copii. Concret, Consiliul Local a stabilit un nivel al chiriei pentru spațiul unde funcționează cabinetul medical care rivalizează, potrivit doctoriței, cu prețurile din comuna Baciu, de exemplu.

Femeia are contract de comodat pe 15 ani. În primii cinci ani, a plătit 1 euro pe metru pătrat anual. Contractul trebuia renegociat după cinci ani, dar au trecut opt de atunci. În cele din urmă, fără notificări prealabile, Consiliul Local a decis să modifice unilateral prețul: de la 75 de euro pe an la 151 de euro pe lună.

În data de 24.11.2017, viceprimarul a venit în cabinet să mă anunțe că în data de 10.11.2017 s-a hotărât de către consiliu să-mi majoreze chiria la 151 euro/lună, deși eu am un contract de comodat în care se specifică faptul că prețul chiriei se negociază și se pornește de la prețul pieței (comuna se află la 19 km de Dej și nu are nicio dotare, eu am suportat conectarea la toate utilitățile și am întreținut spațiul – ultima dată am zugrăvit în 2017).

L-am întrebat pe primar de ce s-a stabilit această chirie și mi-a spus că nu se poate face nimic, pentru că li s-a impus de la Curtea de Conturi să îmi modifice chiria pentru că era prea mică (75 euro/an), dar nu mi-a putut justifica suma: așa au procedat și alte primării – ăsta mi-a fost răspunsul și că toată lumea cunoaște prețul pieței pe zonă!

Am trimis o contestație printr-un avocat prin care li se spune că trebuie o evaluare a spațiului de către o firmă specializată, pentru stabilirea prețului. Am început să protestăm față de aceste abuzuri, prin manifeste lipite pe geamurile mașinilor personale, pancarte afișate pe pereții casei proprietate personală și chiar prin proteste în față Primăriei„, a spus Pocol, potrivit sursei citate.

Luni, aceasta a semnat însă contractul. Ea spune că a fost amenințată că, în cazul în care nu va accepta noua chirie, va fi adus un alt medic de familie. Acest lucru a fost confirmat de primarul Augustin Mureșan.

Primăria este proprietara spațiului unde funcționează cabinetul medical. Am băgat acolo 2 miliarde de lei (lei vechi, n. red.). Nouă ne-a cerut Curtea de Conturi ca în prima ședință de Consiliu Local care a urmat controlului să mărim chiria, pentru că la un euro pe metru pătrat pe an nu putem să amortizăm modernizările. Dânsa are cabinetul acolo de opt ani; are contract pe 15 ani, dar prețul urma să fie modificat după primii cinci ani.

Consiliul Local a decis modificarea chiriei, de la un euro pe metru pătrat pe an la doi euro pe metru pătrat pe lună. Asta înseamnă cam 150 de euro. Doamna doctor a contestat decizia, așa că am angajat un evaluator care a stabilit un preț de 130 de euro. Am abrogat prima decizie de Consiliu Local și am stabilit acesta ca preț final. Doamna doctor a și semnat noul contract. Dar nu e nicio problemă. Dacă nu era de acord, găseam noi doctor, să nu rămână 11 sate fără medic de familie„, a spus primarul comunei Bobâlna, conform Ziua de Cluj.

Situația de acum face parte dintr-o suită de situații tensionate între primar și doctoriță, soția fostului șef de post din Bobâlna. „Din păcate, nu mă înțeleg cu d-l primar Augustin Mureșan încă din 2009, când sub diferite pretexte a început să încurce activitatea cabinetului, consider eu că din motive personale. Se răzbună pe mine din cauză că soțul meu era șef de post pe atunci și nu era de acord cu abuzurile multiple care aveau loc în comună„, susține Pocol.

Este vorba de probleme legate de întreținerea și funcționarea spațiului unde își desfășoară activitatea cabinetul. Cel mai recent a fost un incident din vara anului trecut. „În vara lui 2017, soțul meu a depus plângere la poliție împotriva șoferului mașinii școlii, care ne-a spart parbrizul mașinii achiziționate cu o zi înainte.

Acest șofer, Adrian Pop, cu cazier auto, respectiv de conducere sub influența alcoolului, transporta zeci de copii de grădiniță și de școală și este văr cu viceprimarul Dan Florin Pop. Cu această ocazie, au început intimidări, diferite abuzuri la adresa soțului meu și familiei„, a explicat doctorița.

Fostul șef de post este mai în vârstă decât doctorița și o influențează. El este un om care dă în judecată pe toată lumea„, a afirmat primarul Augustin Mureșan.

 

Sursa – ziuadecj.realitatea.net

Social-Cultură

Se închide patinoarul din Dej! Începând de luni vor fi demarate lucrările de demontare

Publicat acum

pe

Patinoarul artificial din Piaţa Bobâlna se închide luni, 19 februarie. Deschis la data de 17 decembrie 2017, patinoarul va funcţiona până în data de 18 februarie, inclusiv, în intervalul orar 10:00-22:00, iar începând de luni, 19 februarie, va începe demontarea lui.

„Și în acest an patinoarul artificial pe care l-am amenajat în centrul municipiului s-a dovedit a fi atractiv, aproximativ 8000 de persoane frecventându-l în cele 2 luni de funcționare”, a declarat primarul Morar Costan.

În prima fază vor fi efectuate operațiunile de dezghețare a suprafeței de gheață a patinoarului artificial, care vor urmate de demontarea instalațiilor și a podiumului pe care a fost amplasat. Aparatura şi componentele podiumului vor fi dezasamblate şi depozitate pentru a fi montate în sezonul de iarnă 2018- 2019.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

Social-Cultură

Echipa de robotică a CNAM Dej, VECTRON RO034, participă la regionalul First Tech Challenge din Cluj-Napoca

Publicat acum

pe

Echipa de robotică a Colegiului Național „Andrei Mureșanu” Dej, „VECTRON RO034”, participă sâmbătă, 17 februarie, în Cluj-Napoca, la etapa demo-regională a concursului FIRST Tech Challenge.

Evenimentul va fi găzduit de Liceul Teoretic „Avram Iancu” Cluj, situat pe strada Onisifor Ghibu numărul 25. Potrivit organizatorilor, la competiția de sâmbătă s-au înscris 25 de echipe, din Alba Iulia, Baia Mare, Beclean, Bistrița, Cugir, Dej, Sibiu, Târgu Mureș, Deva, Turda, 2 echipe din Oradea, Petrila, 2 echipe din Satu Mare, Alba Iulia, Zalău, Miercurea Ciuc, Suceava, Timișoara, dar și 5 echipe din Cluj-Napoca.

FIRST Tech Challenge îşi propune să încurajeze elevii de liceu să utilizeze principii de inginerie în domeniul roboticii, într-un mediu competitiv. Gândit ca un proiect unic, care mizează pe munca în echipă, pe susținerea noii generații, pe valorificarea într-un stil original a cunoștințelor de matematică, IT, fizică și tehnică, acest proiect educațional încurajează tinerii să construiască un robot de la zero, din piesele primite, cărora li se adaugă și cele proiectate și obținute la imprimate 3D.

Robotul trebuie să execute cu acuratețe diverse comenzi, iar proiectanții lucrează în echipă pentru ca rezultatul să fie cât mai bun.

Dincolo de întrecerea între roboţii construiţi de echipele participante, elevii trebuie să îşi promoveze echipa şi să câştige notorietate în comunităţile lor.

Etapele regionale, ce se vor desfășura în Cluj-Napoca (17 februarie), Iași (24 februarie), Timișoara (3 martie) și București (10-11 martie), vor fi urmate de faza finală a competiției, care va avea loc în perioada 23-25 martie, la București, în Sala Polivalentă, iar 4 echipe premiate vor participa la campionatul mondial din America.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

Social-Cultură

Ce filme vor rula la cinematograful 3D din Dej în perioada 16-22 februarie

Publicat acum

pe

Primăria Municipiului Dej anunță programul Sălii Multimedia 3D, din incinta Muzeului Muzelui Municipal Dej, pentru perioada 16-22 februarie 2018.

VINERI 16 februarie 2018

  • ORA 17:00 AL 5-LEA VAL (S.F., 108 de min., A.P.-12 ani)

SÂMBĂTĂ 17 februarie 2018

  • ORA 11:00 MINIONS (animație, dublat în ro., 87 de min., A.G.)
  • ORA 17:00 THE REVENANT (drama/thriller,150 de min., N.-15 ani)

MARȚI 20 februarie 2018

  • ORA 17:00 BARELY LETHAL (acțiune/comedie, 94 de min., A.P.-12 ani)

MIERCURI 21 februarie 2018

  • ORA 17:00 DRACULA UNTOLD (acțiune/dramă/fantasy, 88 de min., A.P.-12
    ani)

JOI 22 februarie 2018

  • ORA 17:00 THE REVENANT (drama/thriller,150 de min., N.-15 ani)

Dragi spectatori, biletele pot fi procurate din incinta Librăriei Municipale Dej, de marți până sâmbătă, în intervalul orar 8:00 – 16:00, cu maxim o zi înainte de rularea filmului sau cu o oră înaintea rulării filmului. Biletele se vând în limita locurilor disponibile, iar accesul în sală cu mâncare și băuturi alcoolice este strict interzis”, se precizează într-un comunicat de presă.

Continuă să citești

RECLAMĂ

Facebook

loading...

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare