Conectează-te cu noi

Social-Cultură

PROTEST în stradă! Un medic din Bobâlna a ieșit în fața Primăriei Cluj-Napoca, împreună cu familia

Publicat acum

pe

FOTO – ziuadecj.realitatea.net

Un medic din comuna clujeană Bobâlna a ieșit în stradă să protesteze împotriva unor măsuri pe care le consideră abuzive, scrie Ziua de Cluj.

Medicul de familie Ramona Pocol, din comuna Bobâlna, a ieșit în stradă să protesteze împotriva unor măsuri luate de primar și de Consiliu Local, pe care le consideră abuzive. I-a luat în fața Primăriei Cluj-Napoca atât pe soț, cât și pe copii. Concret, Consiliul Local a stabilit un nivel al chiriei pentru spațiul unde funcționează cabinetul medical care rivalizează, potrivit doctoriței, cu prețurile din comuna Baciu, de exemplu.

Femeia are contract de comodat pe 15 ani. În primii cinci ani, a plătit 1 euro pe metru pătrat anual. Contractul trebuia renegociat după cinci ani, dar au trecut opt de atunci. În cele din urmă, fără notificări prealabile, Consiliul Local a decis să modifice unilateral prețul: de la 75 de euro pe an la 151 de euro pe lună.

În data de 24.11.2017, viceprimarul a venit în cabinet să mă anunțe că în data de 10.11.2017 s-a hotărât de către consiliu să-mi majoreze chiria la 151 euro/lună, deși eu am un contract de comodat în care se specifică faptul că prețul chiriei se negociază și se pornește de la prețul pieței (comuna se află la 19 km de Dej și nu are nicio dotare, eu am suportat conectarea la toate utilitățile și am întreținut spațiul – ultima dată am zugrăvit în 2017).

L-am întrebat pe primar de ce s-a stabilit această chirie și mi-a spus că nu se poate face nimic, pentru că li s-a impus de la Curtea de Conturi să îmi modifice chiria pentru că era prea mică (75 euro/an), dar nu mi-a putut justifica suma: așa au procedat și alte primării – ăsta mi-a fost răspunsul și că toată lumea cunoaște prețul pieței pe zonă!

Am trimis o contestație printr-un avocat prin care li se spune că trebuie o evaluare a spațiului de către o firmă specializată, pentru stabilirea prețului. Am început să protestăm față de aceste abuzuri, prin manifeste lipite pe geamurile mașinilor personale, pancarte afișate pe pereții casei proprietate personală și chiar prin proteste în față Primăriei„, a spus Pocol, potrivit sursei citate.

Luni, aceasta a semnat însă contractul. Ea spune că a fost amenințată că, în cazul în care nu va accepta noua chirie, va fi adus un alt medic de familie. Acest lucru a fost confirmat de primarul Augustin Mureșan.

Primăria este proprietara spațiului unde funcționează cabinetul medical. Am băgat acolo 2 miliarde de lei (lei vechi, n. red.). Nouă ne-a cerut Curtea de Conturi ca în prima ședință de Consiliu Local care a urmat controlului să mărim chiria, pentru că la un euro pe metru pătrat pe an nu putem să amortizăm modernizările. Dânsa are cabinetul acolo de opt ani; are contract pe 15 ani, dar prețul urma să fie modificat după primii cinci ani.

Consiliul Local a decis modificarea chiriei, de la un euro pe metru pătrat pe an la doi euro pe metru pătrat pe lună. Asta înseamnă cam 150 de euro. Doamna doctor a contestat decizia, așa că am angajat un evaluator care a stabilit un preț de 130 de euro. Am abrogat prima decizie de Consiliu Local și am stabilit acesta ca preț final. Doamna doctor a și semnat noul contract. Dar nu e nicio problemă. Dacă nu era de acord, găseam noi doctor, să nu rămână 11 sate fără medic de familie„, a spus primarul comunei Bobâlna, conform Ziua de Cluj.

Situația de acum face parte dintr-o suită de situații tensionate între primar și doctoriță, soția fostului șef de post din Bobâlna. „Din păcate, nu mă înțeleg cu d-l primar Augustin Mureșan încă din 2009, când sub diferite pretexte a început să încurce activitatea cabinetului, consider eu că din motive personale. Se răzbună pe mine din cauză că soțul meu era șef de post pe atunci și nu era de acord cu abuzurile multiple care aveau loc în comună„, susține Pocol.

Este vorba de probleme legate de întreținerea și funcționarea spațiului unde își desfășoară activitatea cabinetul. Cel mai recent a fost un incident din vara anului trecut. „În vara lui 2017, soțul meu a depus plângere la poliție împotriva șoferului mașinii școlii, care ne-a spart parbrizul mașinii achiziționate cu o zi înainte.

Acest șofer, Adrian Pop, cu cazier auto, respectiv de conducere sub influența alcoolului, transporta zeci de copii de grădiniță și de școală și este văr cu viceprimarul Dan Florin Pop. Cu această ocazie, au început intimidări, diferite abuzuri la adresa soțului meu și familiei„, a explicat doctorița.

Fostul șef de post este mai în vârstă decât doctorița și o influențează. El este un om care dă în judecată pe toată lumea„, a afirmat primarul Augustin Mureșan.

 

Sursa – ziuadecj.realitatea.net

Social-Cultură

”Mad Max Fury Road” rulează la cinematograful din Dej. Vezi TOT PROGRAMUL

Publicat acum

pe

Primăria Municipiului Dej anunță programul Sălii Multimedia 3D din incinta Muzeului Municipal Dej, în perioada 16-22 noiembrie 2018.

VINERI –  16.11.2018

ORA 16:00  MAD MAX FURY ROAD 3D (” MAD MAX”, ACTION/DRAMA/SCI-FI ,N.  -15 ANI  120MIN. )

SÂMBĂTĂ – 17.11.2018

ORA 11:00 VAIANA (ANIMAȚIE, DUBLAT ÎN LIMBA ROMÂNĂ, A. G., 103 MIN.)

ORA 13:00-15:00 EXISTĂ POSIBILITATEA ÎNCHIRIERII SĂLII MULTI MEDIA PENTRU ANIVERSĂRI (PENTRU MAI MUILTE INFORMATII SUNATI LA NR 0264212525- MUZEUL MUNICIPAL DEJ)

ORA 16:00 AMERICAN PASTORAL (”PASTORALA AMERICANĂ” CRIME / DRAMA A.P.-12 ANI, 104 MIN. )

MARȚI – 20.11.2018

ORA 16:00  THE CAPTIV (”CAPTIV”, CRIME/DRAMA/MISTERY, A.P.12 ANI , 112 MIN.)

MIERCURI –21.11.2018

ORA 16:00 THE BLUE LAGOON (”LAGUNA ALBASTRĂ”, DRAMA/ROMANCE, A.G. , 100 MIN.)

 JOI-  22.11.2018

ORA 16:00 ABSOLUTELY ANITHING (”ABSOLUT TOTUL ”,  COMEDY/SCI-FI  A.P. -12.ANI, 82 MIN.)

”BILETELE POT FI PROCURATE DIN INCINTA LIBRĂRIEI MUNICIPALE DEJ DE MARȚI PÂNĂ SÂMBĂTĂ, ÎN INTERVALUL ORAR 8:00 – 16:00, CU MAXIM O ZI ÎNAINTE DE RULAREA FILMULUI SAU CU O ORĂ ÎNAINTEA RULĂRII FILMULUI.

BILETELE SE VÂND ÎN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE!

ÎN CAZUL ÎN CARE VOR EXISTA MAI MULTE SOLICITĂRI, FILMUL VA MAI FI RULAT ÎNCĂ O DATĂ, DUPĂ PRIMA PROIECȚIE.

ACCESUL ÎN SALĂ CU MÂNCARE ȘI BĂUTURI ALCOOLICE ESTE INTERZIS!”, anunță Primăria Municipiului Dej.

Continuă să citești

Social-Cultură

Doi tineri din Dej au dus România pe podium la „Les Chefs en Or” de la Paris – FOTO

Publicat acum

pe

Doi tineri din Dej au reușit să claseze România pe locul III la concursul „Les Chefs en Or” de la Paris. Este vorba despre Emanuel Mocan, care a obținut medalia de bronz la categoria „seniori” și Alin Vădean, care a participat la categoria „juniori”.

Emanuel Mocan nu este la prima sa participare la competiţia „Les Chefs en Or”. În 2014, a câştigat concursul dedicat tinerilor! Dejeanul, în vârstă de 22 de ani, a lucrat pentru hotelul Golden Tulip din Brașov, încă de la o vârstă foarte fragedă. În prezent, Emanuel Mocan lucrează la hotelul Sun Garden. Mentorii săi sunt Adrian Pop și Cezar Munteanu.

La fel ca și Emanuel Mocan, Alin Vădean, născut în anul 1997, lucrează la hotelul Sun Garden Therme. Antrenat de bucătari Adrian Pop şi Cezar Munteanu, Alin este fascinat de cunoştinţele în materie de creativitate şi precizie cerute de bucătăria inovatoare.

Dragilor, astăzi (n.r. marți, 13 noiembrie) ne reîntoarcem în România. Cu 2 tineri excepționali. Manu, în primul concurs ca și seniori, Alin, în al doilea an de bucătărie. Un loc 3 cât o victorie, ne vor ajuta și mai mult să fim și mai buni la următoarea competiție.

România a lăsat o impresie excelentă și demonstrează că poate fi peste țări care obișnuiesc să fie pe podium. Dragilor, mergeți în concursuri, învățați cum să fiți mai buni și împărțiți cu ceilalți bucuria și înțelepciunea.

Mulțumesc Selgros Romania pentru că ați făcut posibilă această participare, antrenamentele zilnice și crescut o comunitate de învingători, Arena Bucătarilor. Mulțumesc pentru toate proiectele în care implicați societatea. Mulțumesc Manu și Alin pentru munca depusă în timpul antrenamentelor, mulțumesc echipei!”, a scris pe Facebook chef Cezar Munteanu.

 

Știre în curs de actualizare… Revenim cu detalii!

CITEȘTE ȘI:

Chef-ul dejean Emanuel Mocan a câștigat “Arena Bucătarilor” 2017 – FOTO

Continuă să citești

Social-Cultură

Un convoi de căruţe, care va trece și prin Dej, REFACE traseul participanţilor la Marea Unire

Publicat acum

pe

Un convoi de 10 căruţe trase de cai vor pleca din Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, spre Alba Iulia, cu peste 100 de persoane îmbrăcate în costume populare, pentru a reface în mod simbolic traseul înaintaşilor lor care au participat la Unirea de la 1 decembrie 1918, scrie Mediafax.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Doru Dăncuş, iniţiatorul proiectului, a declarat, marţi, pentru sursa citată, că participanţii vor fi incluşi în parada populară care va fi organizată la Alba Iulia la 1 decembrie pentru sărbătorirea Zilei Naţionale a României.

Este un proiect depus de Consiliul Judeţean Maramureş şi aprobat de comitetul interministerial pentru Centenar care constă în deplasarea unui convoi de zece căruţe trase de câte doi cai din Sighetu Marmaţiei până la Alba Iulia, pe o distanţă de peste 300 de km, pentru a reface, simbolic, traseul celor care au participat la Unirea din 1918.

În deschiderea convoiului vom avea şi doi călăreţi. Plecarea va avea loc în 22 noiembrie, dată la care vom marca împlinirea a 100 de ani de la adunarea populară care a avut loc la Sighetu Marmaţiei, în cadrul căreia au fost aleşi delegaţii pentru Alba Iulia. Convoiul va prelua şi trei steaguri de la Săpânţa, Sighetu Marmaţiei şi de la Cicârlău, despre care se presupune că au fost cele cu care s-au deplasat localnicii spre Alba Iulia în 1918.

Vom fi peste 100 de persoane în acest convoi, îmbrăcate în costume populare, iar când ajungem la Alba Iulia, în 1 decembrie, vom fi incluşi în parada populară care va fi organizată pentru sărbătorirea Zilei Naţionale a României”, a spus Dăncuş.

Potrivit acestuia, înaintea plecării din Sighetu Marmaţiei va fi organizată o şedinţă festivă la care vor participa toţi reprezentaţii autorităţilor publice din Maramureşul istoric – consilieri locali, judeţeni, primari, reprezentanţi ai Prefecturii, urmată de un ceremonial militar şi religios.

Pe traseu, vom avea mai multe opriri, printre care la Şişeşti, unde a slujit ca preot Vasile Lucaciu, la Şomcuta Mare, Baia Mare, intrăm în judeţul Cluj, cu opriri la Dej şi Tureni, apoi în judeţul Alba ne vom opri la Aiud. Cei din convoi vor reprezenta toate regiunile etnografice ale Maramureşului – Ţara Lăpuşului, Ţara Codru – Chioar, Maramureşul istoric, fiind vorba despre primari de localităţi, consilieri, reprezentanţi ai unor asociaţii artistice şi culturale”, a subliniat Doru Dăncuş.

Momentele deplasării pe traseul spre Alba Iulia vor fi marcate zilnic cu fotografii, filmuleţe video şi informaţii pe pagina de Facebook „Maramureş Centenar”.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare