Conectează-te cu noi

Eveniment

”Proxenetism la Dej” | Trei rămân în arest preventiv, doi la domiciliu, unul sub control judiciar

Publicat acum

pe

....

Dej | Măsura arestului preventiv a fost înlocuită în cazul a trei dintre bărbații cercetați pentru proxenetism.

Cei șase inculpați cercetați pentru proxenetism au contestat măsura arestului preventiv la Tribunalul Cluj. Drept urmare, doi dintre ei – M.A.C și J.L.D – au obținut măsura arestului la domiciliu, în timp ce R.V.A s-a ales cu măsura controlului judiciar. Ceilalți trei – P.C.S, P.C.I și V.T.V – rămân în arest preventiv.

....

Soluția dată astăzi:

În baza art. 204 din C.p.p. rap. la art. 425 ind. 1 alin. (7) pct. 1 lit. b) din C.p.p., 

1. Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul P C S – împotriva încheierii penale nr. 14/A/CC/08.05.2020 a Judecătoriei Dej.

2. Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul P C I – împotriva încheierii penale nr. 14/A/CC/08.05.2020 a Judecătoriei Dej.

3. Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul V T V împotriva încheierii penale nr. 14/A/CC/08.05.2020 a Judecătoriei Dej.

4. În baza art. 204 alin. (12) din C.p.p. rap. la art. 221 alin. (1), alin. (2) şi alin. (4) din C.p.p., Admite, în parte, contestaţia formulată de inculpatul J L D – împotriva încheierii penale nr. 14/A/CC/08.05.2020 a Judecătoriei Dej. Dispune înlocuirea măsurii arestării preventive luate faţă de inculpatul J L D prin încheierea penală nr. 14/A/CC/08.05.2020 a Judecătoriei Dej cu măsura arestului la domiciliu pe o durată de 16 de zile, începând cu data 21.05.2020 până la data de 06.06.2020, inclusiv. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului J L D, dacă nu este arestat în altă cauză, în vederea executării măsurii preventive a arestului la domiciliu. Constată că inculpatul J L D locuieşte la adresa din … şi impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul situat la adresa menţionată, fără permisiunea organului judiciar în faţa căruia se află cauza. Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul J L D are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului judiciar în faţa căruia se află cauza ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi, cu persoanele vătămate şi martorii din cauză (cu excepţia numitei J I). Atrage atenţia inculpatului J L D că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor ce îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Dispune comunicarea copiei de pe prezenta I.P.J. Cluj – Biroul Supravegheri Judiciare, desemnat cu supravegherea inculpatului, serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor şi poliţiei de frontieră.

5. În baza art. 204 alin. (12) din C.p.p. rap. la art. 221 alin. (1), alin. (2) şi alin. (4) din C.p.p., Admite, în parte, contestaţia formulată de inculpatul M A C – împotriva încheierii penale nr. 14/A/CC/ 08.05.2020 a Judecătoriei Dej. Dispune înlocuirea măsurii arestării preventive luate faţă de inculpatul M A C prin încheierea penală nr. 14/A/CC/08.05.2020 a Judecătoriei Dej cu măsura arestului la domiciliu pe o durată de 16 de zile, începând cu data 21.05.2020 până la data de 06.06.2020, inclusiv. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului M A C, dacă nu este arestat în altă cauză, în vederea executării măsurii preventive a arestului la domiciliu. Constată că inculpatul M A C locuieşte la adresa din .., jud. Cluj, şi impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul situat la adresa menţionată, fără permisiunea organului judiciar în faţa căruia se află cauza. Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul M A C are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului judiciar în faţa căruia se află cauza ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi, cu persoanele vătămate şi martorii din cauză (cu excepţia numitei B M R). Atrage atenţia inculpatului M A C că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor ce îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Dispune comunicarea copiei de pe prezenta I.P.J. Cluj – Biroul Supravegheri Judiciare, desemnat cu supravegherea inculpatului, serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor şi poliţiei de frontieră.

6. În baza art. 204 alin. (12) din C.p.p. rap. la art. 215 alin. (1), alin. (2) lit. a), d), f), j), alin. (3)-(4) din C.p.p., Admite, în parte, contestaţia formulată de inculpatul R V A – împotriva încheierii penale nr. 14/A/CC/08.05.2020 a Judecătoriei Dej. Înlocuieşte măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul R V A prin încheierea penală nr. 14/A/CC/08.05.2020 a Judecătoriei Dej cu măsura controlului judiciar pe o durată de 46 de zile, începând cu data 21.05.2020 până la data de 05.07.2020, inclusiv. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului R V A, dacă nu este arestat în altă cauză. Pe durata controlului judiciar, inculpatul R V A trebuie să respecte următoarele obligaţii: – să se prezinte la organul judiciar în faţa căruia se află cauza ori de câte ori este chemat; – să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; – să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura (Biroul de Supraveghere Judiciară din Cadrul I.P.J. Cluj), conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. Impune inculpatului R V A ca, pe timpul controlului judiciar, să respecte următoarele obligaţii: – să nu depăşească limita teritorială a judeţului Cluj, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată; – să nu se apropie să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale cu ceilalţi inculpaţi, cu persoanele vătămate şi martorii din cauză; – să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă; – să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme. Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

În baza art. 275 alin. (2) din C.p.p., Obligă pe fiecare dintre inculpaţii P C S, P C I, V T V la plata a câte 200 lei (în total 600 lei), cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. În baza art. 275 alin. (3) din C.p.p., Celelalte cheltuieli judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată camera de consiliu, astăzi, data de 21.05.2020.

Citește și:

PERCHEZIȚII în Dej. Bărbați cercetați pentru proxenetism și camătă – FOTO/VIDEO

Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej: ”În prezent se audiază persoane. În cursul zilei de azi se va analiza dacă…”

Dej | Șase persoane au fost REȚINUTE în dosarul ”Proxenetism și camătă”

Dej | S-a cerut recuzarea judecătorului în dosarul ”proxenetism și camătă”. Inculpații, liberi cel puțin până mâine

Dej | Inculpații din dosarul ”proxenetism și camătă”, din nou în sala de judecată. Ce urmează (ACTUALIZARE)

Dej | AREST PREVENTIV pentru cei șase bărbați cercetați în dosarul ”Proxenetism și camătă”

Dej | Motivarea judecătorului care a dispus arestarea preventivă în dosarul ”Proxenetism și camătă”

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER