Conectează-te cu noi

Politic

Rămâne Morar Costan primar până în 2021? Ce a decis Parlamentul despre alegerile locale

Publicat acum

pe

loading...

Parlamentul a decis, ieri, că alegerile locale vor avea loc în cel mult 6 luni de la expirarea stării de alertă.

Mandatele aleşilor locali pot fi prelungite până după Anul Nou, după ce Parlamentul a decis, ieri, cu 194 voturi ”pentru”, că alegerile locale vor avea loc în cel mult 6 luni de la expirarea stării de alertă.

”Mandatele în curs ale primarilor, primarului general al municipiului Bucureşti, preşedinţilor de consilii judeţene, consiliilor locale, Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi consiliilor judeţene se prelungesc cu cel mult 6 luni de la data încetării stării de urgenţă sau stării de alertă”, se arată în proiect.

”Am sperat că va fi adoptat măcar în forma în care Senatul a înţeles să aprobe acastă ordonanţă de urgenţă. Din nefericire, ieri, în comisia juridică au intervenit cu o serie de amendamente care din punctul nostru de vedere nu pot fi acceptate”, a declarat deputatul PNL Gabriel Andronache.

Pe de altă parte, deputatul PSD Florin Iordache spune că este normal ca Parlamentul să decidă data alegerilor. Totodată, acesta i-a invitat pe liberali să sesizeze legea la Curtea Constituţională.

”De ce vă deranjează pe dumneavoastră faptul că Parlamentul va stabili data alegerilor? (…) Dacă vreţi să atacaţi la Curte puteţi ataca, ca de obicei, la Curte, propria ordonanţă pe care a dat-o Guvernul şi noi rămânem la părerea că Parlamentul trebuie să decidă data alegerilor”, a afirmat social-democratul.

Proiectul a fost adoptat decizional de Camera Deputaţilor şi va fi trimis preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

PNL are posibilitatea să sesizeze CCR în privinţa proiectului adoptat de Parlament.

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER