Conectează-te cu noi

Politic

Cornel Itu: Centrele pentru persoane vârstnice, focare de infecție cu coronavirus

Publicat acum

pe

În contextul epidemiei de COVID-19, deputatul dejean Cornel Itu a transmis o declarație politică referitoare la centrele pentru persoane vârstnice.

”Realitatea ultimelor luni ne-a arătat că persoanele vârstnice sunt cele mai vulnerabile în fața noului coronavirus. Cu atât mai mult, vârstnicii din aziluri sunt expuși infectării, având în vedere faptul că trăiesc în colectivitate, având contact cu zeci de alte persoane rezidente în cămin, plus îngrijitori, spre deosebire de cei care se află în interiorul unei familii.

Ce măsuri s-au luat de către Guvern pentru protejarea acestor persoane atât de vulnerabile? Se fac teste pentru angajații din căminele de bătrâni? Răspunsul este trist și evident: Guvernul Orban nu s-a preocupat de situația acestei categorii de persoane, iar consecințele sunt tragice. Cel mai recent caz este cel al Centrului de persoane vârstnice din localitate Sântioana, comuna Țaga, județul Cluj, unde, din 56 de rezidenți 45 s-au îmbolnăvit. De asemenea, 5 angajați ai centrului au fost depistați pozitiv.

Este de la sine înțeles că infecția ajunge în aceste aziluri prin intermediul angajaților și apoi face ravagii în rândul persoanelor vârstnice, care suferă de boli cronice și sunt extrem de vulnerabile în cazul contactării noului coronavirus. Cum se respectă regulile de igienă în aceste centre? Cine verifică aceste lucruri? Cât de des sunt testați angajații? Iată câteva întrebări pentru guvernanții care sunt responsabili nu doar de protejarea vieții tinerilor și a celor activi în societate, ci și a celor ajunși la vârsta a treia, pentru că, nu-i așa?, și aceștia sunt cetățeni ai României, cu drepturi depline. Gradul de civilizație a unei societăți se măsoară după felul în care își tratează categoriile vulnerabile!”, transmite Cornel Itu – deputat PSD Circumscripţia 13 – Cluj.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER