Conectează-te cu noi

Social-Cultură

RĂMAS BUN, ANI DE LICEU! – Absolvenții din Dej s-au despărțit de colegi și profesori – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Elevii claselor a XII-a de la școlile din municipiul Dej și-au luat astăzi rămas-bun de la colegi și profesori, în cadrul festivităților de final de an.

Absolvenții Colegiului Național „Andrei Mureșanu”, Liceului Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian”, Liceului Tehnologic ”Constantin Brâncuși” și Liceului Tehnologic ”Someș” Dej și-au luat, în această dimineață, rămas bun de la profesorii care i-au îndrumat timp de patru sau – pentru unii dintre ei – chiar opt ani. Aceștia au răspuns „prezent” pentru ultima dată în momentul în care diriginţii au strigat catalogul, în clase, şi au părăsit băncile şcolii păşind cu emoție, speranţă și bucurie spre o altă etapă a vieţii.

Dacă la Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Dej și Liceul Tehnologic ”Someș” festivitățile de final de an au avut loc în curtea instituțiilor, CNAM și LAPI au optat ca săbătoarea absolvenților să se desfășoare în Sala Sporturilor. Mai mult decât atât, CNAM a organizat chiar o paradă a absolvenților – cu steaguri în culorile liceului -, o ”defilare” prin centrul orașului care a inclus și un recital susținut de fanfara municipalității.

La festivități au participat numeroase oficialități – menționând aici primarul Morar Costan, viceprimarul Teodora Muncelean, deputatul Cornel Itu, preotul protopop Ioan Buftea, directorul Cultură-Sport din cadrul Primăriei Dej, Constantin Albinetz, consilierii locali Gheorghe Giurgiu și Jorgeta Mihăeștean -, profesori, părinți, frați sau surori, dar și bunici sau chiar străbunici.

După ”Gaudeamus” și alocuțiunile invitaților și șefilor de promoție, așa cum este tradiția, profesorii diriginți au premiat cei mai buni dintre elevi – care au obţinut rezultate foarte bune la învăţătură (medii peste 9), la concursuri, competiții sportive sau olimpiade şcolare, iar apoi absolvenții au pregătit, conform tradiţiei, ceremonia de înmânare a cheii către colegii din clasa a IX-a.

Nu au lipsit lacrimile și emoțiile, atunci când a sunat clopoțelul pentru ultima dată și când în difuzoare a răsunat celebrul cântec ”Ani de liceu”, scris în 1986 de compozitorul Florin Bogardo pe textul lui Sașa Georgescu. La finalul manifestărilor, absolvenții clasei a XII-a au primit ”Diploma absolventului”, în aplauzele sutelor de persoane din Sala Sporturilor.

Elevii de clasa a XII-a intră în vacanță, însă nu se vor putea bucura prea mult de ea pentru că vor intra în febra examenul de bacalaureat care stă să bată la ușă.

Vezi mai multe FOTOGRAFII de la festivități pe pagina de Facebook Dej24.ro.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER