Conectează-te cu noi

Administraţie

Raportul activității Poliției Locale Dej pe anul 2014 – FOTO

Publicat acum

pe

Politia Locala Dej

În cadrul ședinței Consiliului Local Dej, șeful Poliției Locale Dej, ing. Bogdan Adrian a prezentat în fața executivului și a aleșilor locali „Raportul privind activitatea Serviciului Poliției Locale Dej pe anul 2014”.

Trebuie precizat faptul că Poliția Locală Dej funcționează ca și un compartiment în cadrul aparatului de specialitate al primarului, organizat la nivel de serviciu, conform prevederilor „Regulamentului – cadru de organizare și funcționare a Poliției Locale”.

Serviciul „Poliția Locală Dej” este condus de ing. Bogdan Adrian din data de 29 martie 2013 și are o structură totală pe 37 de funcții din care:

 • 1 de conducere;
 • 24 de funcții publice de execuție;
 • 12 funcții contractuale de execuție;
 • 2 dintre posturile de execuție care sunt vacante.

Compartimentul ordine și liniște publică, pază bunuri are 15 polițiști locali la ordine publică și 10 polițiști la pază obiective, 1 referent și un muncitor. Compartimentul circulația pe drumurile publice are 4 polițiști locali, compartimentul disciplină în construcții și afișaj stradal are 1 polițist local, compartimentul protecția mediului 1 polițist local, compartimentul activitate comercială 1 polițist local și compartimentul privind evidența persoanelor 3 polițiști locali.

Problema stării și practicii disciplinare în cursul anului 2014, a constituit o prioritate majoră, aflată permanent în atenția conducerii Serviciului Poliției Locale Dej, luându-se măsuri pentru eficientizarea activității de îndrumare și control, pentru a reuși o mai bună cunoaștere a situației reale din rândul personalului, a disfuncționalității care conduce la comiterea de abateri disciplinare și înlăturarea acestora. În perioada supusă analizei nu au fost aplicate sancțiuni disciplinare cu mustrare scrisă sau diminuarea drepturilor salariale pe o anumită perioadă.

Față de polițiștii care au încălcat prevederile regulamentului intern, săvârșind fapte de o gravitate redusă, conducerea serviciului Poliției Locale Dej a luat măsura atenționării unui număr de 2 polițiști locali.

În ciuda eforturilor depuse, la nivelul serviciului de poliție locală se înregistrează suficiente cazuri de superficialitate în pregătirea profesională proprie, dezinteres la îndeplinirea sarcinilor de serviciu și realizarea indicatorilor de performanță, fapt pentru care în cursul anului 2015 se vor lua măsuri de documentare, materializate în propuneri legale, acționând operativ pentru prevenirea săvârșirii de abateri disciplinare.

Principalele obiective ale Poliției Locale Dej pentru anul 2015, constau în:

 • perfecționarea continuă a profesionalizării efectivelor, sub aspectul cunoașterii noilor acte normative, dar și a măsurilor de intervenție și acțiune în teren în conformitate cu prevederile Legii 155/2010, privind eficientizarea serviciului polițienesc;
 • formarea în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne a polițiștilor locali cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice, dar și în domeniul circulației rutiere în funcție de numărul de locuri repartizat fiecărei instituții și perioada cursului;
 • conceperea unui sistem legal și eficient în vederea eradicării fenomenului de cerșetorie și vagabondaj de pe raza municipiului Dej;
 • îmbunătațirea stării și practicii disciplinare în rândul efectivelor Poliției Locale Dej, prin manifestarea de toleranță zero față de încălcările regulamentului intern, respectarea Legii nr. 188/1999 republicată, a Legii 155/2010 și pentru lipsa de reacție față de îndeplinirea indicatorilor de eficiență.

 

Administraţie

Prima ședință a Consiliului Local Dej în 2020. Bugetul NU e pe ordinea de zi

Publicat acum

pe

loading...

Consilierii locali din Dej se vor întruni joi, 30 ianuarie, de la ora 15, în cadrul ședinței ordinare pe luna ianuarie, prima de altfel din acest an.

Pe ordinea de zi sunt 11 proiecte de hotărâre.

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea rețelei școlare a unităților de învățământ preuniversitar de pe raza Municipiului Dej, pentru anul școlar 2020 -2021.
 2. Proiect de hotărâre privind aprobarea constatării dreptului de proprietate publică și prima înscriere a terenului în suprafața de 8.482 m.p. , Strada Nicolae Titulescu Nr. 16/C.
 3. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării și completării Art. 1 din Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Dej Nr. 105/31.05.2018, privind  aprobarea dezmembrării imobilului înscris în C.F. Nr. 50856.
 4. Proiect de hotărâre privind aprobarea anulării pozițiilor cu Nr. crt. 10 și Nr. crt. 11 din Anexa la Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Dej Nr.  77/29 iunie 2017, respectiv rectificarea C.F. Nr. 59918 Dej și C.F. Nr. 53522, prin reîntabularea pe Statul Român.
 5. Proiect de hotărâre privind aprobarea componenței COMISIEI TEHNICE de AMENAJARE a TERITORIULUI și URBANISM.
 6. Proiect de hotărâre privind aprobarea retragerii dreptului de folosință asupra terenului situat în Municipiul Dej, Strada Victor Motogna, Nr. 2, conform Legii Nr. 15/2003, republicată.
 7. Proiect de hotărâre privind atribuirea Lotului Nr. 19, situat în Municipiul Dej, Strada Victor Motogna, Nr. 2, conform Legii Nr. 15/2003, republicată.
 8. Proiect de hotărâre privind aprobarea întocmirii Contractului de închiriere pentru terenul situat în Municipiul Dej, Strada Mircea cel Bătrân, Nr. 5, Bl. N 2, Ap. 21, pe care este edificată o Extindere la parterul blocului – spațiu comercial.
 9. Proiect de hotărâre privind aprobarea întocmirii Contractelor de concesiune pentru terenurile pe care sunt edificate Extinderi la parterul blocurilor.
 10. Proiect de hotărâre privind aprobarea dezmembrării imobilului înscris în C.F. Dej Nr. 51440 și concesionarea fără licitație publică pentru extindere spațiu construcție a suprafeței de 104 m.p.
 11. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Anexei la Hotărârea Consiliului  Local al Municipiului Dej Nr. 119 din 31 octombrie 2019.
 12. Soluționarea unor probleme ale administrației publice locale.

Continuă să citești

Administraţie

Primăria Dej: Agenții economici au obligația de a obține/prelungi acordul de funcționare

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

În conformitate cu prevederile legale privind desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață Primăria Municipiului Dej vă informează că:

Toți agenții economici, persoane fizice și juridice, care își desfășoară activitatea pe raza Municipiului Dej au obligația de a obține acordul de funcționare care se emite de către Primarul Municipiului Dej.

Pentru agenții economici autorizați prelungirea termenului de valabilitate a acordului de funcționare se face până la data de 31 martie a fiecărui an.

Încălcarea acestor prevederi constituie contravenții și se sancționează conform prevederilor legale.

Documentația necesară emiterii acordului și a fișei de valabilitate se depune la camera 12.

De asemenea, agenții economici care au depus documentațiile sunt invitați să își ridice de la camera 12 acordurile de funcționare și/sau fișele de valabilitate emise.

Continuă să citești

Administraţie

DEJ | Modificări în programul de funcționare al patinoarului

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Primăria Municipiului Dej anunță modificarea programului de funcționare al patinoarului.

În cursul săptămânii patinoarul va fi deschis de la ora 12:00, iar intrarea pe patinoar se va realiza după următorul program:

Luni- Vineri

 1. 12:00- 13:30
 2. 14:00- 15:30
 3. 16:00- 17:30
 4. 18:00- 19:30
 5. 20:00- 21:30.

Totodată în cursul săptămânii, la fel ca în anii anteriori, elevii din școlile dejene vor putea să își desfășoare pe patinoar orele de sport după un program prestabilit.

La sfârșitul săptămânii programul patinoarului va fi următorul:

Sâmbătă- Duminică

 1. 10:00- 11:30
 2. 12:00- 13:30
 3. 14:00- 15:30
 4. 16:00- 17:30
 5. 18:00- 19:30
 6. 20:00- 21:30

”Deoarece calitatea gheții este influenţată de condiţiile meteorologice, când situația o va impune, administraţia locală îşi rezervă dreptul de a modifica programul de funcţionare al patinoarului”, transmite Primăria Municipiului Dej.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare