Conectează-te cu noi

Eveniment

Razie a polițiștilor în Dej și comunele arondate – FOTO

Publicat acum

pe

Ieri, în intervalul orar 05.30 – 12.00, la nivelul municipiului Dej și a comunelor arondate, a fost organizată o razie în scopul menținerii unui grad optim de siguranță în rândul cetățenilor.

Activitățile specifice au fost organizate de polițiștii municipiului Dej și ai Secției 5 Poliție Rurală Dej, în cadrul acestora participând și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj, jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ”Ștefan Cicio Pop”, polițiști locali și reprezentați ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Cluj.

Obiectivele principale urmărite în cadrul raziei au constat în prevenirea și descurajarea faptelor de natură penală sau contravențională, responsabilizarea participanților la trafic pentru contracararea oricăror evenimente rutiere negative și depistarea persoanelor urmărite sau care se sutrag incidenței prevederilor legale.

Echipele mixte constituite au acționat pe principalele artere de circulație de pe raza municipiului și a comunelor, în zonele de interes operativ de pe raza de competență, precum și în alte locații care prezintă relevanță în contextul epidemiologic actual.

Astfel, au fost legitimate un număr de 219 persoane și verificate aproximaativ 150 de vehicule în trafic, fiind totodată controlate mai multe societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de Covid-19.

În total, ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 120 de sancțiuni contravenționale.

Dintre acestea, 109 au fost aplicate în conformitate cu prevederile OUG 195/2002R privind normele de circulație pe drumurile publice. Polițiștii cu atribuții pe linie rutieră au reținut astfel două permise de conducere și au retras 6 certificate de înmatriculare.

Având în vedere abaterile aduse normelor referitoare la evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, 7 persoane au fost sancționate în acord cu OUG 97/2005.

De asemenea, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale ca urmare a încălcării Legii 61/1991R pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În cadrul activităților derulate, în vederea continuării și efectuării unor activități procedurale specifice, au fost puse în executare 2 mandate de aducere.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER