Conectează-te cu noi

Administraţie

Reacția primarului în cazul școlilor și grădinițelor neautorizate din Dej

Publicat acum

pe

După ce Dej24.ro a scris astăzi că mai multe unități de învățământ din Dej nu au autorizație sanitară, cu o săptămână înaintea începerii anului școlar, primarul Morar Costan a transmis un răspuns.

Primarul municipiului Dej, Morar Costan a reacționat la articolul ”Mai multe unități de învățământ din Dej încep noul an școlar fără autorizație școlară!”, publicat astăzi de Dej24.ro, și a trimis un comunicat de presă pe marginea acestui subiect.

”Referitor la situația instituțiilor de învățământ din municipiul Dej, privind avizele pentru începerea anului școlar, Primăria Municipiului Dej informează:

La Grădinița cu Program prelungit” Arlechino”, este în implementare proiectul „Reabilitarea, extinderea și dotarea Grădiniței cu program prelungit „Arlechino”, cu valoare de peste 2.800000 lei. Lucrările vor fi demarate în data de 11 septembrie, iar copiii își vor desfășura activitatea în spații ale Colegiului Național ” Andrei Mureșanu” .

La Liceul Tehnologic” Someș ” Dej se implementează proiectul de „Reabilitare și modernizare a Liceului Tehnologic „Someș” Dej”, cu o valoare de aproximativ 7.8 milioane lei.   Lucrările vor demara în această toamnă, elevii își desfășoară orele de curs, până la finalizarea proiectului, în locația fostei Școli Generale nr. 5, care a fost amenajată în acest sens.

La Grădinița cu Program Prelungit „ Piticot ” se execută lucrări astfel încât anul școlar să înceapă în bune condiții și în această unitate.

Investițiile în instituțiile de învățământ le-am demarat tocmai pentru a crea condiții de studiu adecvate, cu materiale moderne și durabile, adaptate la cerinţele actuale, pentru elevii noștri și cadrele didactice, la fel cum am implementat proiecte de modernizare la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” și Liceul Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian”. Până la finalizarea lucrărilor, copiii își vor desfășura activitatea în alte spații, pentru a nu întrerupe procesul instructiv educativ.

Nu sunt singurele unități de învățământ din Dej care vor fi modernizate, pentru alte trei instituții au fost aprobate proiecte de modernizare depuse de Primăria Municipiului Dej: Grădinița cu Program Prelungit ”Junior”, Grădinița cu Program Prelungit ”Lumea Piticilor” și  Reabilitarea și dotarea Creșei din Municipiul Dej, str. Regina Maria nr. 19”, a transmis primarul Morar Costan.   

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER