Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Recepţie finală pe lotul 3 al Autostrăzii Sebeş – Turda. CNAIR ar putea da ”undă verde”

Publicat acum

pe

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va realiza marţi, 9 ianuarie, recepţia finală la lotul 3 al Autostrăzii Sebeş – Turda. Ulterior, dacă nu vor fi identificate noi neconformităţi, se va putea deschide circulaţia.

Potrivit CNAIR, pe 9 ianuarie, reprezentanţii companiei se vor prezenta în teren pe lotul 3, pentru recepţia celor 12,3 km pe tronsonul Aiud – Decea. Dacă nu vor fi şi alte neconformităţi, ulterior va putea fi deschisă circulaţia. CNAIR a transmis, la mijlocul lunii decembrie 2017, explicaţii oficiale, în contextul amânării deschiderii Autostrăzii Sebeş-Turda, loturile 3 şi 4, adică tronsonul de la Aiud la Turda.

Compania a precizat că s-au găsit neconformităţi, ce ţin de nerespectarea unor aspecte de către antreprenori şi aminteşte că modificarea legislaţiei după problemele de pe lotul 3 ale Autostrăzii Sibiu – Orăştie nu permite recepţia lucrărilor decât la finalizarea în totalitate a acestora.

La recepţia de anul trecut au fost constatate următoarele probleme: nerespectarea proiectului propus şi asumat chiar de antreprenor, pentru construcţia căilor de rulare pe pod, zone cu exces de bitum, iluminatul pe poduri era realizat cu lămpi pe sodiu şi nu cu led, situaţie care duce la creşterea facturii energiei electrice şi implicit a cheltuielilor de operare. Din cei 12,4 km, aproximativ 10 km, între nod Unirea şi nod Aiud vor fi circulabili. După ce va fi recepţionat şi lotul 4 Sebeş-Turda, se va circula cursiv pe 27 de km de autostradă, între nod Turda şi nod Aiud”, au precizat reprezentanţii CNAIR. Pe lotul 3 nu se va putea circula pe întreaga lungime, ci doar de la ieşirea din Aiud spre Turda, de la primul nod rutier. Circa 2 kilometri din acest lot vor putea fi deschişi circulaţiei doar după finalizarea lotului 2, cel mai probabil la sfârşitul acestui an sau în 2019.

În ceea ce priveşte lotul 4 Decea – Turda, lucrările pe cei 16 km ar urma să fie recepţionate de CNAIR, în februarie, acesta fiind şi în acest caz primul pas înainte de deschiderea traficului rutier.

 

Sursa – Adevarul

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER