Conectează-te cu noi

Naţional

Recomandări ale polițiștilor pentru o călătorie în siguranță, în condiții de iarnă

Publicat acum

pe

Cauciucuri anvelope iarna politia

Pentru o călătorie sigură, în condiții de iarnă, poliţiştii rutieri vă recomandă să conduceţi prudent.

Având în vedere prognoza meteo, pentru prevenirea evenimentelor rutiere pe fondul condiţiilor de drum, poliţiştii rutieri sunt prezenţi în trafic pentru a efectua verificări la autovehicule cu privire la echiparea pentru iarnă.

Astfel, polițiștii fac următoarele recomandări participanţilor la trafic:

  • să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).
  • pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să se intereseze cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă. Găsiţi informaţii utile accesând link-ul – https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic;
  • să adapteze viteza de circulație a vehiculului la condițiile meteo-rutiere şi să păstreze o distanţă corespunzătoare față de vehiculele care circulă în față;
  • să respecte dispoziţiile date de poliţiştii rutieri în trafic, care sunt obligatorii!;
  • să verifice dotarea corespunzătoare a sistemelor care concură la siguranța rutieră în sezonul rece, precum şi curățarea vehiculelor de zăpadă și gheață.

De asemenea, polițiștii atrag atenţia asupra obligativităţii ca autovehiculele, având masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, să fie dotate cu anvelope de iarnă şi lanţuri antiderapante montate pe roţi, ori cu alte dispozitive antiderapante omologate, în situaţia în care acestea se deplasează pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

În această perioadă este suplimentat numărul echipajelor de poliție rutieră care vor acționa în permanență pe drumurile din județ, în zonele sensibile, pentru prevenirea evenimentelor rutiere și verificarea tronsoanelor de drum.

Serviciul Rutier recomandă conducătorilor de autovehicule să conducă deosebit de prudent, cu viteza adaptată continuu particularităţilor meteo, de drum şi trafic.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER