Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Restaurantele din Dej s-au închis, dar multe fac livrări la domiciliu. Vezi LISTA

Publicat acum

pe

loading...

România a luat noi măsuri pentru a limita răspândirea coronavirusului și a închis toate restaurantele, terasele, barurile, pub-urile și cafenelele. Totuși, acestea pot face livrări la domiciliu.

Se suspendă activitatea de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, activitate organizată de: restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice în spațiile destinate acestui scop, din interiorul sau exteriorul locației. Este permisă organizarea de către aceste unități economice de profil a activităților de comercializare a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop, precum cele de genul drive-in, room service sau livrare la client”, a anunțat aseară Marcel Vela, ministrul de Interne (detalii AICI).

În Dej, restaurantele/ localurile s-au închis pentru clienți, însă majoritatea fac livrări la domiciliu. Dej24.ro vă prezintă, mai jos, lista localurilor/ restaurantelor care au anunțat, pe Facebook, că livrează mâncare acasă.

ESCAPE: ”Ca urmare a ultimelor măsuri luate de către autorități, începând de mâine, nu veți mai putea frecventa localul nostru pentru o perioadă nedeterminată de timp!
– Vom continua să facem livrări la domiciliu în intervalul orar 11:00-20:00 pentru meniul zilei sau comenzi a la carte precum pizza, burgeri, paste sau orice vă e pe plac!
– DE REȚINUT: se pot face comenzi de cafea, fresh apa plata sau minerală la 2l, răcoritoare din gama Cola la 1.25l sau alt preparat din bar, care se va pregăti în “Pahar To Go”!
– TOATE aceste comenzi se pot face și ridica de la bar însă nu se pot servi în locație!!”

RED WINE: ”Asa cum stiti, urmeaza o perioada dificila pentru noi toti. Nimeni nu a mai trait asa ceva, de aceea trebuie sa invatam din mers. In aceste conditii, ne-am gandit cum putem ajuta si noi, dupa puterile noastre. De aceea am hotarat ca de acum inainte sa functionam doar in regim de catering. Vom raspunde tuturor comenzilor voastre si vom incerca sa fim cat mai responsabili in toata această perioada.
Va sfatuim sa stati in casa daca nu aveti niciun motiv serios de a iesi. Si sa ne contactati pentru orice situatie in care credeti ca putem oferi solutia. Asteptam comenzile voastre!
Sa fim puternici si sa depasim, impreuna, aceste greutati.
Multa sanatate, prieteni!”

R&R: ”Restaurantul R&R de pe str. Bistritei nr. 12 ramane singura locatie deschisa de unde clientii pot sa-si ridice produsele comandate la orice ora din zi sau noapte.
De asemenea livrarile la domiciliu se vor face intre orele 11:00 – 22:00.
Va dorim multa sanatate și aveți grija de voi.
Speram sa ne revedem cât mai repede in locațiile noastre”

CASA SELENA: ”In conditiile actuale ale răspândirii epidemiei de coronavirus, si pentru ca tinem la siguranța si sănătatea clienților noștri RESTAURANT CASA SELENA vine în întâmpinarea d-voastră cu servicii de catering pentru orice tip de eveniment și livrari la domiciliu (comanda minimă 50 lei)”

LA QUATTRO: ”In perioada următoare vom rămane alături de voi prin serviciul de livrări la domiciliu şi ridicare din restaurant.
Suntem alături de voi şi vă vom aduce cea mai bună pizza in cele mai bune condiții de siguranță (sanitară şi alimentară).
Traversăm o perioadă in care atenția si grija față de comunitate este mai mare decât orice. Noi am hotărât sa avem grijă de toți cei dragi nouă si să facem acest lucru cu toată responsabilitatea. Stați in casă alături de cei dragi şi pizza noastră vă va fi alături”

PARKHOUSE: ”Incepand cu data de azi 18.03.2020, ca urmare a starii de urgenta declansata de pandemia Covid-19, pentru siguranta clientilor servirea este posibila doar in regim TAKE AWAY (LA PACHET). Activitatea noastra contiua dar numai in regim de livrare la domiciliu sau la sediul firmei, in localitate”

LEMNUL VERDE: ”În aceste momente critice, pe care le traversam fiecare dintre noi, vrem să vă asigurăm că vom rămâne alături de dumneavoastră, iar tot ceea ne dorim este să rămânem uniți, să fim responsabili și să trecem cu bine și sănătoși această perioadă.

Începând de astăzi, Restaurantul nostru împreună cu Cofetăria Lemnul Verde va oferă libertatea de a alege din meniul nostru a la carte, orice preparat dorit de dumneavoastră și ori ce prăjitură sau tort. La fiecare meniu comandat oferim o prăjitura din partea casei! Oferim livrare la domiciliu sau ridicare din locație!”

GELISSIM: ”Azi la meniul zilei avem:
Ciorba de cartofi cu afumătură
Paste cu piept de pui in sos cu ciuperci
Echipa Gelissim va dorește pofta mare !!!!”

CALIPSO BISTRO: ”Meniul zilei vine la tine!  Livrări și comenzi începând cu ora 10:00 | Dej str. 1 Mai nr. 18 (lângă spital)

Meniu complet Ciorbă Fel principal
18 lei 8 lei 13 lei

Datorită evoluției situației din țară, vă anunțăm că începând cu data de 16.03.2020 produsele noastre vor fii servite exclusiv la pachet, locația fiind închisă publicului‼️‼️‼️‼️ Vă mulțumim pentru înțelegere! Vă dorim multă sănătate și sperăm să trecem cu toții cu bine peste această situație”

KETCHUP FAST FOOD: ”Bună dimineața dragi clienți, din cauza condițiilor in care ne aflam, va informăm că preluăm comenzi telefonic sau la intrarea in unitate, livrările au ramas aceleași. Va multumim pentru înțelegere!”

ROMA: ”Urmeaza o perioada dificila pentru noi toti. In aceste conditii, ne-am hotarat ca de acum inainte pana ce se reglementeaza aceasta perioada dificila sa livram doar la domiciliu iar restaurantul sa fie inchis. Va sfatuim sa stati in casa daca nu aveti niciun motiv serios de a iesi. Asteptam comenzile dumneavoastre!”

PICASSO: ”Îți livrăm în continuare preparatele preferate”

RESTAURANT ZEC: ”În perioada 16 Martie – 29 Martie #stămacasă și ne bucurăm de timp alături de cei dragi. Considerăm că sănătatea voastră, a angajaților noștrii și a noastră e mai presus de orice. În perioada 16 Martie – 29 Martie suntem închisi (…) Ne dorim să trecem cu bine de această perioadăm, să avem cât mai mare grijă de noi dar şi de cei din jur. Nu uitați, este o oportunitate unică de a profita la maxim de proximitatea familiei și de a face cât mai multe activități indoor împreună cu cei din jur” (anunț 15 martie)

LA MORARU’: a publicat, prin story, meniul zilei și numărul de telefon pentru comenzi, fără alte mențiuni.

ZORILE/PIJAMA: ”Dragi clienți, ca urmare a ultimelor masuri luate de către autorități începând de azi nu veți mai putea frecventa localul nostru pentru o perioadă nedeterminata. Sanatatea noastră și a celor din jur este cea mai importanta.
Vă mulțumim pentru înțelegere”

Până la ora publicării acestei știri, restaurantele/ localurile ELYON, CASA CĂSPRIAC, REX PARC și LIGA SPORT nu au anunțat nimic pe paginile lor de Facebook.

*mai sus sunt doar localurile/ restaurantele din oraș care servesc și altceva în afară de pizza

**nu au fost luate în calcul pizzeriile, cafenelele, barurile sau pub-urile

***pentru alte detalii/ informații (privind numere de telefon, adrese, orar, etc.), accesați paginile de Facebook ale restaurantelor/ localurilor

Social-Cultură

Încep lucrările de alimentare cu apă și canalizare în Dej și comunele Bobâlna și Recea Cristur

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Marți, 31 martie 2020, la sediul Companiei de Apă Someș S.A, a fost semnat cel de-al doilea contract de lucrări în infrastructura de apă ce va fi implementat în județul Cluj în cadrul proiectului european în valoare de 355,6 milioane de euro.

Noua investiție, ce va debuta în perioada imediat următoare, vizează extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apǎ şi canalizare din municipiul Dej, precum și a celor de alimentare cu apă potabilă din 12 localități componente ale comunelor Bobâlna și Recea Cristur.

„Dincolo de beneficiile, evidente, ale acestor investiții în infrastructura de apă, la fel de important e și faptul că acestea vor fi realizate cu bani europeni. Fondurile astfel economisite la bugetul județului vor fi folosite la alte investiții, tot în avantajul clujenilor”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Lucrările vor viza, astfel, reabilitarea și extinderea rețelelor de alimentare cu apă pe nu mai puțin de 29 de străzi din municipiul Dej, respectiv în localitățile Șomcutu-Mic, Bobâlna, Oșorhel, Vâlcelele, Recea Cristur, Pustuța, Căprioara, Elciu, Jurca, Escu, Osoi și Ciubanca, pe o lungime totală de 80 de km. De asemenea, contractul semnat azi mai prevede reabilitarea și extinderea sistemului de canalizare pe 68 de străzi din municipiul Dej, pe o lungime totală de 33,7 km. În total, în întreaga zonă acoperită de lucrări vor fi înființate 986 branșamente de apă, respectiv 831 de racorduri de canalizare.

Necesitatea realizării acestor investiții, a căror valoare se ridică la 69.829.372,36 lei, a fost determinată de dorința extinderii ariei de acoperire a actualei rețele de apă precum și de nevoia de a preveni avariile și întreruperile în furnizarea serviciului de alimentare cu apă. De asemenea, în ceea ce privește serviciile de canalizare, intenția este de a crește gradul de acoperire al acestora, motiv pentru care, la finalul proiectului, populația estimată a beneficia de canalizare va crește cu aproape 18.000 de locuitori.

Continuă să citești

Social-Cultură

Copiii din Pintic, beneficiarii proiectului ”Zâmbet de copil”. Și TU poți ajuta!

Publicat acum

pe

loading...

Fundatia Somes in parteneriat cu Asociatia Sfintii Apostoli Luca si Andrei, ca furnizori acreditati de servicii sociale vin, in contextul actual al pandemiei care a cuprins lumea, cu un program social de anvergura ”Alege viata!”. Programul are mai multe componente: sociale, educationale si culturale adresate tuturor categoriilor de varsta.

”Astazi lansam proiectul „Zambet de copil!”

Copiii sunt viitorul noastru, ei intruchipeaza sperantele, dorintele noaste. Viitorul copiilor nostri este o mare responsabilitate pentru fiecare dintre noi si trebuie sa facem tot posibilul ca ei sa se dezvolte armonios, sa fie sanatosi, sa beneficieze de o educatie de calitate, sa traiasca intr-un mediu propice dezvoltarii fizice, spirituale si morale pentru a deveni puncte de referinta ale societatii. Totodata trebuie sa fim alaturi de ei atunci cand, firavi in descoperirea vietii, le este dificil sau intampina probleme.

 „Nu exista o revelatie mai profunda a sufletului unei societati decat felul in care isi trateaza copiii”, spune Nelson Mandela.

Noi, astazi, ne gandim la copiii din Pintic. Putini la numar, in jur de 20, traiesc si iau parte la actul educational in conditii speciale. Copiii pe care ii ajutam nu sunt simple statistici. Fiecare are un nume si o poveste. Fiecare are anumite nevoi si asteptari. Cu totii vor sa creasca mari si sa ajunga departe. De aceea, primul pas pe care il facem este acela de a-i asculta cu atentie, de a le raspunde la intrebari si de a ne uni eforturile, pentru ca lumea in care ei traiesc sa fie cat mai aproape de idealurile lor. In spatele fiecarui copil se afla o poveste de viata plina de incercari.

Astfel, pentru inceput, vrem sa le oferim „painea cea de toate zilele”! Asa cum spune Arhim. Teofil Paraian prin „pâinea noastră cea de toate zilele”, sau „pâinea spre ființă”, se deduc trei semnificații și anume: pâinea ca hrană pentru existența pământească, pâinea ca hrană sufletească, deci cuvântul lui Dumnezeu, și după aceea, pâinea Euharistică, ceea ce înseamnă pâinea spre viața veșnică, pe care o au cei care cred în Dumnezeu, în Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

Fiecare copil va primi painea necesara traiului zilnic si cate un pachet de alimente pentru confortul familiei in care traieste. Sarbatorile pascale vor fi luminoase si cu bucurie pentru ca fiecare va primi cate un pachet care va consta in imbracaminte, alimente si dulciuri. Iar cand activitatile economice vor fi reluate, fiecare dintre acesti copii va primi o masa calda si va beneficia de asistenta la efectuarea temelor zilnice. Copiii care sunt in clasele a XII-a si a VIII-a vor beneficia de consiliere vocationala. Poate este o picatura intr-un ocean, dar este o picatura care conteaza si sustine viata!

Avem alaturi firme partenere si oameni de bine, iar de crezi ca te poti implica si tu, te asteptam sa vii alaturi de noi!

Suna si vezi cu ce poti sa ajuti acesti copii …pentru o viata cu demnitate!

***

Pachete alimentare „Zambet de copil”


1.Pachet alimente baza: 35 Ron

                            – ulei, zahar, orez, faina,punga vegeta

2.Pachet igienico-sanitar: 25 Ron

                                    – pasta de dinti, sapun,sampon, h. igienica

3.Pachet de criza: 45 Ron

                           -conserva fasole, pate, paste fainoase, margarina, conserva carne, conserva peste

4. Pachet „Zambet”: 45 Ron

                           – fructe,ciocolata, biscuiti, napolitane, drajeuri, turta dulce, croissant, bomboane.

Sunt pachetele propuse. 150 Ron ar fi toate 4. Se pot cumpara sau se pot dona bani pentru a le cumpara noi!

CONTACT: alegeviatadej@gmail.com”, transmit initiatorii campaniei.

Continuă să citești

Social-Cultură

Bannere cu mesajul ”STAȚI ACASĂ!”, puse prin Dej – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Mai multe bannere cu mesajul ”STAȚI ACASĂ!” au fost puse astăzi în diferite zone ale municipiului Dej.

Autoritățile anunță în fiecare zi: cea mai eficientă măsură pentru a încetini răspândirea virusului este ca oamenii să rămână acasă! Mai mulți dejeni – cel mai probabil membri ai unei galerii – s-au gândit să transmită, la rândul lor, același gen de mesaj, cu ajutorul unor bannere.

Trecătorii care astăzi au avut drum în zona Parcului Mic din Piața Bobâlna sau pe lângă podul de peste râul Someș au putut să vadă mai multe bannere pe care scrie ”STAȚI ACASĂ!”.

Mesajul este adresat dejenilor care trebuie să înțeleagă și să respecte măsurile de prevenție anunțate de autorități, să evite locurile aglomerate și, pe cât posibil, să stea acasă.

Vă reamintim, în urmă cu trei zile, un mesaj de susținere pentru personalul medical a fost agățat pe gardul Spitalului Municipal Dej. ”Personalul din spitale/ Eroi pentru fiecare” – a fost mesajul scris pe banner pentru cei care sunt în linia întâi în lupta cu coronavirusul.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare