Conectează-te cu noi

Naţional

S-a anunțat prelungirea șomajului tehnic, amânarea ratelor, transport gratuit pentru elevi. Vezi și ALTE MĂSURI

Publicat acum

pe

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat azi, după şedinţa de Guvern, prelungirea acordării şomajului tehnic până la 1 iunie, cu posibilitatea menţinerii în domeniile care vor fi în continuare restricţionate, precizând că este vorba despre angajaţi cu contract de muncă, profesii liberale, persoane fizice autoritzate sau alte forme de contract.

Ea a anunţat şi acordarea de zile libere pentru părinţi până pe 12 iunie 2020.

De asemenea, companiile cu număr mai mare de 50 de angajaţi vor avea obligaţia de a stabili programe de lucru defalcate, astfel încât în locurile cu aglomerări foarte mari să fie creată o departajare a fluxurilor.

Totodată, vor fi alocate sume sulimentare pentru concediile medicale ale persoanelor din carantină şi ale celor infectate cu coronavirus.

Consultaţiile medicale ale medicilor de familie şi ambulatorii vor putea fi acordate la distanţă şi se va face decontarea fără folosirea cardului. Serviciile medicale pentru COVID se acordă şi celor asiguraţi şi celor neasiguraţi. 

Turcan a mai anunţat că va fi asigurat transportul gratuit al elevilor, iar transportatorii trebuie să asigure transport gratuit sub sancţiunea încheierii contractelor sau chiar a retragerii licenţelor.

Asociaţiile şi fundaţiile care cumpără medicamente şi echipamente vor fi scutite de TVA pentru că aceste bunuri sunt utilizate în combaterea COVID, măsura fiind valabilă până la 1 septembrie. 

De asemenea, s-a prelungit până la la 31 mai eliberarea certificatelor pentru situaţii de urgenţă.

Va fi prelungită până la 15 iunie 2020 posibilitatea de amânare a ratelor pentru cei care au nevoie. 

În domeniul cultural s-a instituit posibilitatea refolosirii biletelor deja achiziţionate. Dacă pe parcursul unui an, aceste bilete nu au putut fi folosite se va realiza returnarea banilor.

Pe durata stării de alertă se interzic deconectările de la apă, gaz, curent.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER