Conectează-te cu noi

Eveniment

Ordin MS | Spitalul Municipal Dej are secție COVID-19

Publicat acum

pe

Este oficial! Spitalul Municipal Dej are secție COVID-19 pentru tratarea pacienților infectați. Pe secție sunt 30 de paturi normale și două ATI.

Ordinului ministrului sănătății nr. 555/2020 privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19, a Listei spitalelor care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în faza I și în faza a II-a și a Listei cu spitalele de suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2 a fost modificat și completat, iar Spitalul Municipal Dej a fost inclus în categoria ”Spitale – faza a II-a”, ceea ce presupune funcționarea unei secții pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus.

Vă reamintim, Dej24.ro a anunțat încă de pe 3 noiembrie că la Spitalul Municipal Dej va funcționa o secție COVID.

”Se vor operaționaliza 25 de paturi normale COVID și cinci paturi de Terapie Intensivă la Spitalul Militar Cluj, la Clinica Medicală I vor fi 61 de paturi normale COVID și patru paturi de Terapie Intensivă, iar la Spitalul Municipal Dej 30 de paturi normale COVID și două paturi de Terapie Intensivă. Deci un total de 116 paturi normale COVID și încă 11 paturi de Terapie Intensivă, care se adaugă la cele 52 deja existente. Vom avea până la sfârșitul săptămânii un total de 63 de paturi de Terapie Intensivă funcționale, cu ventilatoare, la nivelul județului Cluj (…) Dejul e primul municipiu, în afară de Cluj-Napoca, care va avea secție COVID în cadrul spitalului. S-au putut organiza în așa fel încât să nu afecteze circuitele și e un lucru important, declara, la începutul acestei luni, prefectul Mircea Abrudean.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER